Rick Zuijderwijk over zijn debuut: ‘Hier heb ik negen jaar voor gewerkt’

24
3481

Tijdens de voorbereiding maakte de 18 jarige Rick Zuijderwijk een goede indruk en trainer Adrie Koster sprak meermaals zijn vertrouwen uit in de middenvelder. Gisterenavond werd dat beloond met een officieel debuut in de Eredivisie.

In een interview met Brabants Dagblad geeft Zuijderwijk aan trots te zijn: “Na negen jaar in de jeugdopleiding is dit een mooie beloning. Daar heb ik lang voor gewerkt. Jammer dat dit niet de beste wedstrijd voor mij was om in te vallen. Hopelijk krijg ik snel een nieuwe kans.”

Ook gaf hij aan te balen van de tweede tegentreffer in de 71ste minuut, net op het punt dat hij klaar stond om in te vallen. “Dat was pijnlijk. Want met zo’n achterstand wordt het moeilijker om nog belangrijk te zijn voor het team dan als het nog maar 0-1 is.”

Hoewel hij gefocust was toen hij het veld in kwam, hoorde Zuijderwijk het publiek wel juichen toen zijn naam werd omgeroepen. “En ook al toen ik ging warmlopen. Dat was mooi. Ja, het was een mooie dag voor mij, maar een minder mooie voor Willem II helaas.”

 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
OT-013
Lid
OT-013

Jammer dat de 0-2 viel vlak voordat hij het veld in kwam. Daarmee was de wedstrijd beslist. Mag je nog niet verwachten dat hij dat als debutant wel even omdraait.
Hopelijk kan hij tegen Fortuna weer invallen, maar dan bij een voorsprong en makkelijker voetballend Willem II

Danny Schenkel
Gast
Danny Schenkel

Gewoon goed! Ik denk dat we nog gaan genieten van deze jongen. Als alles de goede kant op valt zou dit zomaar een nieuw club icoon kunnen worden! Eigen jeugd, hart/hard voor de club, en is gretig!

Relativist
Lid
Relativist

Hij heeft potentie, maar moet nog veel groeien om een waardige eredivisiespeler te worden. Dat heeft tijd nodig. En een goede begeleiding.

Corné
Gast
Corné

kreeg mijn seizoenskaart binnen maar het mapje was leeg, is er iemand die dezelfde ervaring heeft. Is trouwens wel een rare manier van versturen in een mapje met twee plakkertjes.

WillemDue
Lid
WillemDue

Derrick Luckassen mag definitief weg bij PSV. Is dat iets voor de linksback positie?

Koen
Gast
Koen

Dat is een rechter centrale verdediger/rechtsback, dus ongeschikt voor de linkerkant lijkt me

Klemvast
Gast
Klemvast

Doelstelling gehaald, tot nu toe; linkerrijtje!

vakkie C onderin
Gast
vakkie C onderin

leuk dat een jeugdspeler doorstroomt, echter van wat ik gezien heb, viel het wel tegen. geef hem meer kansen en wellicht groeit hij door, maar mist kracht en snelheid naar mijn inziens.

Koekeloere
Lid
Koekeloere

Jij hebt je oordeel ook snel klaar; op basis van 20 minuten, in een niet draaiend Willem II. Dan vind ik het niet zo vreemd dat een 18 jarige de ploeg niet op sleeptouw neemt bij zijn debuut.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Wat een impulsieve reactie.Hoe lang ga jij al naar het voetbal?

sjefkuh 013
Lid
sjefkuh 013

Als je competitie A t/m C hebt en C is de laagste klasse dan sta jij ook onderin als het over beoordelen gaat meneertje vakkie C. Kun je zelf überhaupt wel een bal aannemen? Snelheid had hij juist wel en kracht komt vanzelf wel dan erbij hoef je niet over beide vaardigheden te beschikken om een een goede speler te zijn. Het is iig beter dan Dankerlui op 10!

VAK C
Gast
VAK C

mooi dat jullie zo reageren. ik ken rick toevallig al 6 jaar, zie hem al 6 jaar voetballen. ik weet net zoals heel veel mensen rondom willemii dat er heel veel talenten weggestuurd zijn de laatste 2/3 jaar die nu opduiken bij betere clubs dan de onze. Ik zeg dat hij zich door kan ontwikkelen. Kijk nu rond in de jeugd en we hebben niks fatsoenlijks, had 2 jaar geleden gekeken en we hadden serieuze talenten ( zakaria aboukhlal, mitchell van bergen, mike van beijnen en 4 spelers die bijna wekelijks bij fc eindhoven in de basis staan al een… Lees verder »

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Vak C met alle respect..wat wil je nu zeggen? Mitchell van Bergen bv is al langer weg hier.En 4 spelers die bij FC Eindhoven in de basis staan…nou nou

VAK C
Gast
VAK C

mooi dat jij op iedereen heel persoonlijk reageert en het met niets eens bent. ga zo door.
Ik wens Rick succes maar geef m niet veel kans. neem ook aan dat er nog n nummer 10 komt

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Incasseren is niet je sterkste punt…best triest

Frank1896
Lid

Mike van Beijnen, ben benieuwd wat die nog gaat presteren want die is niet vanwege zijn kwaliteiten bij Barca B terecht gekomen. En Aboukhlal is niet weggestuurd, die kon hier tekenen maar koos zelf voor PSV. Blijven over de vier man die bij Eindhoven spelen, de nr 12 van de KKD. Dat is ook niet het niveau wat wij moeten nastreven.

VAK C
Gast
VAK C

@frank1896, ben het mee eens wat van beijnen betreft. zakaria ken ik toevallig best goed, en zijn eis bij willemii was dat hij met het 1ste mee zou mogen trainen om zichzelf te laten zien daar. dat werd niet geaccepteerd dus ging zakaria bij psv 1 meetrainen en wedstrijden spelen bij jong. met een beetje daadkracht hadden we deze speler kunnen houden.

drobs
Lid
drobs

Echt fantastisch dat hij is doorgegroeid!👍
Alleen A3 waarom wel bij een achterstand laten invallen en niet bij Zwolle?
Gefeliciteerd Rick we zien jou wel weer tegen Fortuna!

forza013
Gast
forza013

Omdat Adrie geen risico’s durft te nemen waar hij zelf op aangekeken kan worden. Valt Zuiderwijk in Zwolle in, en we spelen daar alsnog gelijk dan krijgt Koster de volle laag over zich heen. Laat je hem invallen tegen Vitesse wanneer we al achter staan kan het alleen nog maar meevallen en is de kans dat hij van invloed is op het resultaat minimaal. Wederom een teken dat Koster mijn inziens erg gemakzuchtig is en totaal geen risico’s durft te nemen. Verder natuurlijk mooi dat er eindelijk weer een jeugdspeler op het veld staat. Hopen dat hij zijn niveau van… Lees verder »

drobs
Lid
drobs

@forza013 Tja met ‘als dan’ vergelijkingen ga je een excuus zoeken voor A3, waarom? Hij zei ook laatst in een interview als we veilig staan dan kan Rick invallen en als we dat doen bij een achterstand dan leggen we de druk op zijn schouders en dat willen we niet?!
Achja ik heb vertrouwen in weer een mooi seizoen!!

DemougeTB#9
Gast
DemougeTB#9

Plus ik vond extra creativiteit geen overbodige luxe. Mocht hij dit kunnen brengen bij een 0-1 stand, dan zou het wellicht kansen op hebben kunnen leveren voor een gelijkmaker.

frankvandeven
Lid
frankvandeven

Bij Streppel had hij nooit gespeeld. Dus prima dat Koster wel van de jeugd gebruik maakt!

forza013
Gast
forza013

De jaren waren er toen ook niet bepaald voor om jeugdspelers in te passen. Neemt niet weg dat Frenkie toen hij aan ons verhuurd werd zeker meer speeltijd verdiende

Frank1896
Lid

Bedoeling was ook dat hij bij 0-1 kwam. Hij stond al een minuut klaar aan de zijlijn toen de 0-2 viel.