Rick Zuijderwijk over zijn debuut: ‘Hier heb ik negen jaar voor gewerkt’

24
3626

Tijdens de voorbereiding maakte de 18 jarige Rick Zuijderwijk een goede indruk en trainer Adrie Koster sprak meermaals zijn vertrouwen uit in de middenvelder. Gisterenavond werd dat beloond met een officieel debuut in de Eredivisie.

In een interview met Brabants Dagblad geeft Zuijderwijk aan trots te zijn: “Na negen jaar in de jeugdopleiding is dit een mooie beloning. Daar heb ik lang voor gewerkt. Jammer dat dit niet de beste wedstrijd voor mij was om in te vallen. Hopelijk krijg ik snel een nieuwe kans.”

Ook gaf hij aan te balen van de tweede tegentreffer in de 71ste minuut, net op het punt dat hij klaar stond om in te vallen. “Dat was pijnlijk. Want met zo’n achterstand wordt het moeilijker om nog belangrijk te zijn voor het team dan als het nog maar 0-1 is.”

Hoewel hij gefocust was toen hij het veld in kwam, hoorde Zuijderwijk het publiek wel juichen toen zijn naam werd omgeroepen. “En ook al toen ik ging warmlopen. Dat was mooi. Ja, het was een mooie dag voor mij, maar een minder mooie voor Willem II helaas.”

 

24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments