Reactie Willem II op versoepelingen

18
2856
Fotobureau Toin Damen ©

Willem II heeft zojuist een reactie geplaatst op de aangekondigde versoepelingen. De reactie van Willem II is hier onder te lezen.


Het kabinet heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat het betaald voetbal weer gedeeltelijk supporters mag toelaten in de stadions. De versoepeling houdt in dat 1/3e deel van de stadioncapaciteit benut mag worden. ‘Ik ben boos over dit zeer teleurstellende besluit’, aldus Martin van Geel. 

De KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie lieten het kabinet maandag weten met 1/3e bezetting van de stadions weinig perspectief te zien. ‘Voor ons is het acceptabel om met 1/3e te beginnen als we heel snel kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3e bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren’, staat in het gezamenlijke statement. 

‘Krijgen geen perspectief’
Het kabinet heeft dinsdag aangegeven pas op 8 maart te bezien of er meer versoepelingen mogelijk zijn, met een eerste weegmoment over drie weken. Algemeen directeur Martin van Geel: ‘Het is zeer teleurstellend dat we ons stadion maar voor 1/3e deel mogen gebruiken en we op korte termijn geen perspectief op meer krijgen. De voetbalsector heeft begin dit seizoen aangetoond het organiseren van wedstrijden veilig en verantwoord mogelijk te maken. Toch spelen we al sinds november als een van de weinige landen in Europa in lege stadions. Dat heeft financieel gevolgen voor onze club. Het gaat om honderdduizenden euro’s en zonder perspectief loopt dat alleen maar op. Het ergst vinden we het voor onze supporters en sponsoren, omdat zeker is dat niet iedereen bij alle wedstrijden aanwezig kan zijn. Het is onder Willem II’ers bekend hoezeer de steun van al onze supporters aan het team ertoe doet. Ook daarom is het besluit van het kabinet voor ons allemaal een zeer bittere pil.’ 

Willem II gaat op korte termijn met supporters en sponsoren in gesprek over de bezoekersregeling van de aanstaande thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk, Ajax en sc Heerenveen. Daarna gaat de club zich voorbereiden op de praktische gang van zaken. Supporters en sponsoren worden daarover zo snel als mogelijk geïnformeerd. 

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments