Prijzen bekerfinale bekend; maandag start kaartverkoop

47
3075
Isak in duel met de Jong (foto: (c) Toin Damen)

Maandag 8 april start om 17.00 uur de kaartverkoop voor de TOTO KNVB bekerfinale, die op zondag 5 mei om 18.00 uur in de Rotterdamse Kuip gespeeld wordt tegen Ajax. We staan voor de vierde keer in de clubhistorie in de bekerfinale en willen er uiteraard met zoveel mogelijk Willem II’ers een fantastische dag van te maken!

De organisatie van deze dag kost veel tijd en moeite. Om het voor iedereen zo eerlijk en gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we voor onderstaande verkoopprocedure gekozen. Hieronder vind je alle informatie, zoals de prijzen, verkoopfasen en beschikbare stadionvakken.

Prijzen
Het is mogelijk om per buscombi en autocombi te reizen. Kaarten voor de buscombi kosten € 47,00 per stuk. In dit bedrag zijn de toegangskaart en vervoerskosten opgenomen. Een autocombikaart kost € 38,50 per persoon. Per auto móet een parkeerkaart (à € 12,50) besteld worden.

Voor supporters jonger dan 13 jaar of 65 jaar en ouder geldt géén korting. De prijzen zijn na berekening met de KNVB en busmaatschappijen tot stand gekomen. De prijzen zijn voor iedereen gelijk.

Online verkoop
De verkoop geschiedt enkel online. Voor aanvang van de kaartverkoop publiceren wij hier nog een kort en krachtig stappenplan dat je hanteren kunt tijdens het bestelproces.

Supporters die hulp willen bij het online bestellen, kunnen iedere werkdag van 09.00 tot 17.00 uur bij de receptie in het stadion terecht. Ook kunnen we je telefonisch bij het bestelproces begeleiden (tel. 013 5490 590). Naast de vaste openingstijden zijn we op drie dagen extra lang geopend om supporters telefonisch, via de chat of bij de receptie te helpen. Willem II richt tijdens deze avonden extra servicepunten in.

Extra openingstijden 
Maandag 8 april t/m 20.00 uur
Woensdag 10 april t/m 20.00 uur
Dinsdag 16 april t/m 20.00 uur

Verkoopfasen
Er is voor gekozen om de verkoop op te splitsen in vier fasen. In de eerste drie fasen is het enkel mogelijk een vervoerswijze te kiezen.

Fase 1: seizoenkaarthouders* kunnen één autocombi- óf buskaart bestellen.
Fase 2: seizoenkaarthouders kunnen twee autocombi- óf buskaarten bijbestellen.
Fase 3: geregistreerde supporters (zonder seizoenkaart) kunnen één kaart per account bestellen.
Fase 4: supporters die als vervoerswijze voor de bus hebben gekozen ontvangen in fase 1, 2 en/of 3 een couponcode. In fase 4 kies je met deze couponcode online voor een bus en daarmee ook het vak, want elke bus is gelinkt aan een vak.

* Heb je meerdere seizoenkaarten op één naam staan? Dan kun je evengoed per seizoenkaart een kaart bestellen. 

WII Kings
WII Kings-leden die in het bezit zijn van een seizoenkaart via de 013-actie krijgen de mogelijkheid om in fase 1 twee kaarten te bestellen. Waar seizoenkaarthouders in deze fase één kaart kunnen bestellen, krijgen WII Kings leden die in het bezit zijn van een seizoenkaart via de 013-actie de kans om twee kaarten per 013-seizoenkaart te bestellen.

Tijdschema per fase

Fase 1 Autocombi Buscombi
Maandag 8 april 17.00 uur start Geen verkoop
Dinsdag 9 april Hele dag verkoop Geen verkoop
Woensdag 10 april 12.00 uur einde 17.00 uur start
Donderdag 11 april Geen verkoop Hele dag verkoop
Vrijdag 12 april Geen verkoop 17.00 uur einde
Fase 2 Autocombi Buscombi
Maandag 15 april 09.00 uur start 09.00 uur start
Dinsdag 16 april 12.00 uur einde 12.00 uur einde
Fase 3 Autocombi Buscombi
Dinsdag 16 april 13.00 uur start 13.00 uur start
Dinsdag 16 april 20.00 uur einde 20.00 uur einde
Fase 4 Buscombi (keuze vak/bus)
Woensdag 17 april 13.00 uur start
Donderdag 18 april Hele dag
Vrijdag 19 april 17.00 uur einde

Autokaarten
Voor de autocombi geldt dat in iedere auto minimaal vier en maximaal zes personen moeten zitten. Er zijn in totaal 900 parkeerkaarten beschikbaar. Wij adviseren onze supporters die van deze optie gebruik willen maken te inventariseren met welke andere seizoenkaarthouders naar De Kuip gereden wordt. Dit bespoedigt het bestelproces. Zorg er dus voor dat de hoofdboeker die namens alle inzittenden bestelt, naast zijn/haar eigen gegevens ook alle achternamen en klantnummers van de overige inzittenden bij de hand heeft. Door middel van het invoeren van het klantnummer en de achternaam is het mogelijk om een eigenaar toe te kennen. De autocombikaarten voor alle inzittenden moeten in één transactie besteld worden. Het is niet mogelijk om in een later stadium inzittenden aan jouw auto toe te voegen.

Bij het bestellen van autocombikaarten is het bestellen van één parkeerkaart per auto verplicht. Deze kost € 12,50 en geeft enkel toegang tot P10 (Beverwaard) tussen 13.45 en 16.30 uur. Als alle eigenaren zijn toegekend en de parkeerkaart erbij is gekozen kun je de bestelling afronden.

De adresgegevens van P10 zijn te vinden op de parkeerkaart. Supporters ontvangen na de bestelling een parkeerkaart en een e-ticket waarop alle barcodes van de inzittenden op staan. Deze worden allemaal gescand en omgewisseld bij het omwisselpunt. Omwisselen is mogelijk bij het parkeerterrein (P10) tussen 13.45 – 16.30 uur.

Vaste vakken autocombi
Heb je voor de autocombi gekozen? Dan word je automatisch ingedeeld in de vakken U, UU, VV of TT. Er is geen keuze voor eerste of tweede stadionring mogelijk. Uiteraard wordt aan alle personen in één auto hetzelfde vak toegewezen. De kaarten worden willekeurig verdeeld tijdens het omwisselen. Ben je van plan om met een groep ten grote van meer dan zes personen af te reizen? Dan adviseren we om met meerdere auto’s samen te reizen, zodat daar bij de uitgifte van toegangskaarten rekening mee kan worden gehouden.

Buskaarten
Heb je een buskaart besteld? Dan ontvang je na jouw bestelling succesvol te hebben afgerond per e-mail een couponcode (PDF). In fase 4 kun je aan de hand van deze couponcode een bus en vak kiezen. Op deze manier is het mogelijk om met kaarten die in verschillende fasen besteld zijn, toch met jouw vrienden/familie in dezelfde bus en vak te zitten. Een seizoenkaarthouders kan in fase 1 ook buskaarten voor andere seizoenkaarthouders bestellen, mits deze ook eigenaars toekent.

Vakken / Bussen
Supporters die met de bus gaan, kunnen kiezen uit de vakken Q, QQ, R, RR, S of T. Seizoenkaarthouders die in het Koning Willem II stadion in de vakken A, B, C (KingSide) E of M zitten, reizen met het eerste buscluster mee en mogen kiezen uit de sfeervakken R, S en T.

Vertrektijden nog niet bekend
Omdat Willem II nog met verschillende busmaatschappijen en de KNVB in overleg is over bijvoorbeeld de indeling van de busclusters en vertrektijden, zullen wij hierover in een later stadium op terugkomen.

Vragen?
Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via 013 5490 590 of info@willem-ii.nl

Op naar een mooie finaledag op 5 mei in De Kuip!

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
david loggie
Gast
david loggie

WII Kings-leden die in het bezit zijn van een seizoenkaart via de 013-actie krijgen de mogelijkheid om in fase 1 twee kaarten te bestellen. Waar seizoenkaarthouders in deze fase één kaart kunnen bestellen, krijgen WII Kings leden die in het bezit zijn van een seizoenkaart via de 013-actie de kans om twee kaarten per 013-seizoenkaart te bestellen. Weet iemand hoe bovenstaande precies zit? Op de kaart van het kind kunnen in fase 1 dus al 2 kaarten worden gekocht. Ik als volwassene 1. En in fase 2? kan op de kaart van het kind dan nog 1 kaart extra worden… Lees verder »

Hein
Gast
Hein

Goed doordachte regeling, en een mooie blauwdruk voor als we het seizoen 2019-2020 openen tegen Ajax met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal!

Van Dronken
Lid
Van Dronken

Hierboven staat vermeld dat seizoenkaarthouders van Vak M net als Kingside en vak E bij de 1e cluster zitten en uit de vakken R, S en T kunnen kiezen. Op de site van Willem II staat echter dat dit voor alleen Kingside en vak E is. Iemand die weet hoe het nu zit?

SargentD
Gast
SargentD

Vanmorgen gebeld, toen zeiden ze alleen ABC en E.

RA_ke
Gast
RA_ke

Ik dacht dat Kingside en E op vak X zouden komen. Zou veel beter zijn dan op R, S, T.

Van Dronken
Lid
Van Dronken

Bedankt!

Oke
Gast
Oke

Krijgt Willem ll de volle opbrengst van de kaartverkoop van de Willem ll supporters? Of moet er een deel worden afgestaan aan de De Kuip en/of de KNVB of iets dergelijks?

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Zo ver ik weet is dat (bijna) allemaal voor de KNVB. Financieel gezien is een halve finale interessanter voor Willem II dan een finale.

wil
Gast
wil

Ik denk dat ze ongeveer 100.000 Euro krijgen.

Captain Howdy
Gast
Captain Howdy

weet dat paar jaar geleden de winstpremie voor winnaar twee ton was wat de verliezend finalist ontvangt is niet terug te vinden lijkt het..

Nick
Gast
Nick

Weet iemand of het mogelijk is om in fase 4 met een x aantal man een complete bus te vullen? Zodat je zeker weet dat je bij elkaar zit, lijkt me ook voor de organisatie makkelijk…

VAK C
Gast
VAK C

gaat je niet lukken denk maot, denk zelfs dat fase 4 nieteens gaat gebeuren, zal snel uitverkocht zijn

Nick
Gast
Nick

Fase 4 is alleen een cluster kiezen. We staan allemaal op ABC, dus zitten allemaal in het 1ste cluster, kopen allemaal in fase 1 onze kaart en gaan allemaal op RST staan. Dat moet dus het probleem niet zijn.

barry
Gast
barry

Hier hetzelfde. We zitten allemaal op ABC en zijn met een man (en vrouw) of 20 die ook graag in dezelfde bus zitten. Moet lukken toch?

@win
Gast
@win

Lijkt me toch wel dat je dan in ieder geval met een aantal man bij elkaar in één bus/vak terecht kunt komen. Hoe ga ik anders mijn 3 kinderen (allemaal seizoenkaarthouders) bij me houden. Ik ga er vanuit dat deze optie er zeker is.

KruikenTrots
Gast
KruikenTrots

Ik denk dat we best nog wel eens moeite kunnen gaan hebben de kaarten uit te verkopen. Het is een goed bedachte maar ook wat ingewikkelde verkoopregeling maar vooral de prijs zal mensen die ‘extra’ willen gaan denk ik afschrikken. De eerste helft van de kaarten verkoop je snel maar ben benieuwd hoe dat verder gaat. Sponsor kaarten kunnen natuurlijk snel helpen, weet alleen niet hoeveel er door hen gaan worden afgenomen in de zakelijke arrangementen. In ieder geval volle bak aan de slag. Heb er zin in! En zeker ook al hulde en respect voor iedereen die bij de… Lees verder »

Rene
Gast
Rene

Mijn pa, mijn broer, onze buurman op het vak en ik hebben gezamelijk vier seizoenkaarten. De (totaal) acht extra kaarten die we theoretisch kunnen kopen, zijn we met gemak al twee keer kwijt. Ik ben er niet bang voor hoor. Dit wordt mee gemak uitverkocht.

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

In 2005 was het ook uitverkocht! Willem II leeft nu meer dan toen. Ik zie eerder gebeuren dat veel niet-seizoenkaarthouders naast de pot pissen.

Frietmet
Gast
Frietmet

Wij hebben in de familie 6 seizoenskaarten en ook die 18 extra kaartennzijn we al kwijt. Komt goed.

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Ik weet zeker dat we kaarten te weinig hebben. Ik hoop dat we van de neutrale kaarten ook nog wat af kunnen snoepen. Iedereen die een seizoenskaart heeft wil wel iemand meenemen. Laat 8000 seizoenkaart houders gaan dat is al 16.000 . Dan krijg je nog de dagjes mensen die mee willen. Ik weet zeker dat Willem ll makkelijk 20.000 man meeneemt

Giraffe
Gast
Giraffe

Top geregeld. Ook dat rekening word gehouden met fanatiekelingen. Klopt het dat de er in en rondom de Kuip geen alcohol verkocht gaat worden?

Tri_colores_1896
Gast
Tri_colores_1896

De vorige x was het wel alcohol, maar 2,5 % (dacht ik). Het is wel te hopen dat er alcohol geschonken wordt!

Kingo
Gast
Kingo

Tijdens de wedstrijd tegen Feijenoord schonken ze Heineken Light. Ik verwacht niet dat dit bij de beker anders is. Je mag zelf bepalen of je dit alcohol wil noemen

Ferry van de Z
Gast
Ferry van de Z

Eigenlijk bizar, dat het kopen van een kaartje voor een wedstrijd, nog ingewikkelder is dan het boeken van een vlucht naar een ander continent.

Bockworst
Gast
Bockworst

Waar ligt P10 precies?

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Bij Beverwaard.

Vette Henkie
Gast
Vette Henkie

Tussen P9 en P11 in.

Kruiken1896
Gast
Kruiken1896

In de buurt van de kuip.

De Kets
Lid
De Kets

“Seizoenkaarthouders die in het Koning Willem II stadion in de vakken A, B, C (KingSide) E of M zitten, reizen met het eerste buscluster mee en mogen kiezen uit de sfeervakken R, S en T”

Dus wordt je als seizoenkaarthouder van de hierboven genoemde vakken “verplicht” om met de bus te gaan om in de sfeervakken terecht te komen? Iedereen met een autocombi wordt namelijk automatisch ingedeeld in de vakken U, UU, VV of TT….?

Rene
Gast
Rene

Inderdaad. Net zoals je als seizoenkaarthouder uit vak F maar moet afwachten of je in Rotterdam in vak S terecht kunt…

gejes
Lid
gejes

A,B,C, en E snap ik. Maar ik mis even waarom M hierbij zit? Zijn die fanatieker dan wij op N? Nooit iets van gemerkt. Anyway, ik ben er bij, ik zie wel in welk vak…

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

Gij kent de vak M-aniacs nie!

kukeltje
Lid
kukeltje
Oke
Gast
Oke

Hebben seizoenskaarten van ABC ook voorrang op dit cluster bussen met het kaarten bestellen in fase 4?

Floor
Gast
Floor

Wat wordt er bedoeld met klantnummers bij het bestellen van de autokaarten?

djorisnul13
Gast
djorisnul13

Dit is de code die op je seizoenskaart/clubkaart staat en tussen haakjes achter je account op besteljekaartje!

Rene
Gast
Rene

De organisatie van deze dag kost veel tijd en moeite.

Een zeer hartelijk bedankt aan iedereen die er deze tijd en moeite in steekt!

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

Best handig, zo’n plattegrond wink De Gerard Meijer Tribune is onze tribune. In geel

https://www.dekuip.nl/wedstrijdbezoek/stadionplattegrond

WillemIIgoals
Gast
WillemIIgoals

Die knvb weet er wel weer grof geld voor te vragen, dan nog heb ik voor een bekerfinale met Willem het driedubbele er nog wel voor over!

Solmenteros
Gast

Had je niet moeten zeggen 😉

Hoi013
Gast
Hoi013

Als je een met een seizoenskaart voor de kingside 2 extra kaarten bestelt, kun je met deze extra kaarten dan ook op de vakken r s en t?

Stush
Gast
Stush

Inderdaad een goede vraag. Je kunt er vanuit gaan dat minstens de helft van de mensen op de KS het lukt om in fase 2 andere mensen mee te nemen. Dat betekent 2500* 2 = 5000 mensen minimaal. Dat past nooit in die vakjes als ik die grote op basis van de plattegrond zie.

Captain Howdy
Gast
Captain Howdy

in fase 2 kan je enkel de nog beschikbare kaarten kopen, je hebt geen garantie dat je allemaal 2 extra kaarten voor R S en T kan kopen, op is op en vol is gewoon vol, dan zal er voor andere vakken moeten worden gekozen.

Do013
Gast
Do013

Das wel. Want in fase 4 kun je pas kiezen uit vakkeuze en 4 komt na 2. Dus het zou wel kunnen dat je al in fase 1 een kaartje koopt en in fase 4 niet erop tijd bij bent alsnog niet in het vak zit waar je wil zitten.

Rene
Gast
Rene

Do013 heeft gelijk. Maar het rekensommetje van Stush klopt niet helemaal. Want een groot deel van ABC zit natuurlijk al in X (die kaarten zijn blijkbaar al vergeven, want vak X wordt in de verkoopregels niet genoemd). Dus er blijven heus wel plaatsen over in RST.

Karel
Gast
Karel

Ik heb hier zojuist over gebeld. Het zit zo:
Heb je een scc voor abc, en koop je een kaart voor iemand anders, dan moet deze persoon in cluster 1 mee en plaats nemen in vak R, S, T. Anderen kunnen enkel kaarten voor R, S, T krijgen via abc scc-houders. Dat betekend dus dat abc scc-houders in fase 2 samen kaarten kunnen bijbestellen tot die 3 vakken volledig gevuld zijn.

JohnnyTLBRG
Gast
JohnnyTLBRG

Super! Kingside op R-S-T. Gaat een mooie dag worden!