Poldervaart: ‘We liggen niet wakker van Sol’

29
2042
Bron: BD.nl

De interlandperiode heeft volgens Adrie Poldervaart voor- en nadelen. De trainer van Excelsior merkt dat zijn spelers klachten krijgen en kan dat niet los zien van de onderbreking.

“Het heeft voordelen, maar het heeft ook absoluut nadelen”, zegt Poldervaart tegen RTV Rijnmond. “Het nadeel is dat je uit je ritme bent. De jongens ervaren dat ook. De dagen erna hebben ze het moeilijk. Dan ontstaan er klachten. Dat komt kennelijk door de break. Het heeft ook voordelen: je kunt eens een keer wat anders doen.”

De kans lijkt klein dat Excelsior spoedig een beroep gaat doen op Mounir El Hamdaoui, die sinds kort meetraint met de Kralingers. “De fitheid die hij laat zien is prima, maar dat is nog altijd anders dan een hele wedstrijd. Hij oogt heel fit en is volop bezig. We letten goed op de belasting en jagen hem niet over de kling. Als hij geblesseerd raakt heeft hij er niets aan, maar wij ook niet. We zijn daar voorzichtig mee.”

Zaterdag neemt Excelsior het op tegen Willem ll. Poldervaart weet dat Fran Sol de grote uitblinker is, maar ligt niet wakker van de Spaanse spits. Hij wijst zijn spelers wel op Sol. “Dat hebben ze bij PSV ook gedaan, maar ook daar scoort hij, ondanks dat ze met 6-1 verliezen. Hij heeft gewoon z’n kwaliteiten. Heel veel van hun spel is op hem afgestemd. Hij is lastig, maar dat is iedere Eredivisie-spits. Het is niet dat we wakker liggen van Fran Sol.”

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Gemeentelijk Sportpark
Lid
Gemeentelijk Sportpark

Dit nietige ‘amateurclubje’ moet je met speels gemak kunnen verslaan. Reken maar dat zij met knikkende knieën hierheen komen. GRAN SOL maakt gehakt van ze!

DelanoH
Gast
DelanoH

Geen idee waar de arrogantie vandaan komt na een paar wedstrijden leuk voetbal, maar Willem II zal elke wedstrijd 100% moeten geven om te winnen. JUIST tegen “nietige amateurclubjes”

SargentD
Lid
SargentD

Als je de gemiddelde post van Gemeentelijk Sportpark een beetje volgt, dan weet je gelijk waar die arrogantie vandaan komt. smile

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Adrie, motje! Ik denk dat jij zaterdag nacht wel wakker ligt van Sol. Als hij er weer 2 in heeft geknald.

De wel jeh!
Gast
De wel jeh!

Ik snap die poldervaart wel,wij liggen ook niet meer wakker van Sol sinds dat we weten dat ie blijft!

We’ve got Fran Sol!

Tommio’O
Gast
Tommio’O

Ik heb wel een vraag aan iedereen mbt het kopen van het stadion. Waarom kan NAC een stadion kopen wat groter is voor 5,5 miljoen en W2 een kleiner stadion voor 10 miljoen?

Frietmet
Lid

Zoals ik het begrijp is het de bedoeling dat Willem II alles koopt. De grond, de commerciële ruimtes , het stadion, veld enz enz enz.

Bij nak blijft de grond van de gemeente, net als verschillende commerciële ruimtes zoals die afschuwelijke torens. En dat stadion zit vol betonrot.

Tommio’O
Gast
Tommio’O

Worden gewoon 3 punten, het is lang geleden misschien maar dat geldt ook voor het spel wat willen 2 op dit moment laat zien.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

De laatste keer dat we wonnen van Excelsior thuis in de Eredivisie is al een jaar of 10 geleden.. op basis daarvan hoeven we geen avond te verwachten waar we de punten bij voorbaat bij kunnen schrijven.

UNITED
Lid
UNITED

Stoere praat. Betwijfel toch of hij zaterdagnacht lekker kan slapen.

Overigens kan hij beter weer fysio worden als zijn analyse is dat alles om Sol draait.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ UNITED

Wat voor stoere praat heeft Poldervaart,?
Hij zegt toch niet dat Excelsior even gaat winnen van ons? En Sol is toch een belangrijke speler voor ons.
Ik .vind dat deze trainer weinig geks zegt.

Tricooooo
Gast
Tricooooo

Hij zegt wel degelijk iets geks als hij zegt dat heel veel van ons spel is afgestemd op Sol, want dat is simpelweg een verkeerde / slechte observatie.

Robby
Gast
Robby

Binnen een 433 systeem moet je nummer 9 voor de doelpunten zorgen dus is sowieso veel van het spel op hem afgestemd. Dat geldt voor Huntelaar bij Ajax, De Jong bij PSV, Boadu bij AZ en ga zo maar door. Daar zegt Poldervaart niets geks al kan ie dat elke weer roepen. Echter hebben we dit jaar 2 vleugelspelers die in dit huidige systeem gevaarlijk voor goal komen en zelf ook behoorlijk kunnen scoren. Beide vleugels hebben dit al bewezen Kolovos zou dit ook moeten kunnen al hebben we daar nog geen goed zicht op. Nu ligt hij Sol eruit… Lees verder »

Pilske
Lid
Pilske

Dat is mooi…. wij liggen ook niet wakker van poldervaart, Excelsior en heel Kralingen bij elkaar… so what’s you’re point??

Julio
Gast
Julio

Da’s een mooie quote om in de kleedkamer op te hangen !!!!

wil
Gast
wil

Poldervaart kan zijn borstje nat maken.

Tricolores1896
Gast

Poldervaart, er is maar een Adri en dat is onze Koster😉 (ik weet ook wel dat hij Adrie heet)

SargentD
Lid
SargentD

Hoe motiveer ik mijn tegenstander. Mooie rookie mistake van die trainert. Ik neem aan dat Koster het artikeltje al op de kleedkamerdeur heeft geplakt. Was Henk ten Cate de laatste niet die zo ooit van een hele koude kermis is thuisgekomen? smile

Franszon
Gast
Franszon

Was dat niet Verbeek met AZ in het jaar dat we degradeerde?

Krilles
Gast
Krilles

Haha, ja die Verbeek, wat was hij over de zeik! Hij zei geloof ik naderhand nog dat hij blij zou zijn als we zouden degraderen, de zuurpruim.

Bobske013
Gast
Bobske013
Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Franszon

SargentD doelt volgensmij op dat seizoen dat az PSV en Ajax kampioen kon worden op de laatste speeldag toen speelde Az gelijk tegen Excelsior en kwam Ajax hier een doelpunt te kort waardoor PSV kampioen werdt. Toen degradeerde we niet en was van Gaal trainer van AZ

Franszon
Gast
Franszon

Jaa klopt, maar ten Cate was niet de laatste toch? Verbeek gaf in een interview aan dat de drie punten al binnen waren

Krilles
Gast
Krilles

Klopt, Ajax bralde de hele week dat ze ons wel even met 0-8 zouden oprollen. Maar het op de deur van de kleedkamer geplakte artikeltje ging volgens mij over Verbeek die zei dat een clubje als Willem II geen enkel probleem zou zijn voor AZ. Toen had hij naderhand nog lopen brallen dat het triest is als je daar (het ophangen van zijn uitspraken) je motivatie uit moet halen en dat hij blij zou zijn als we zouden degraderen. Was de authentieke Gert-Jan die avond ook niet getrakteerd op een bierdouche?

Frietmet
Lid

Dat was inderdaad de avond van de bierdouche.

SargentD
Lid
SargentD

Ajax was inderdaad de wedstrijd waar ik op doelde. Als ten Cate dat niet had gedaan, dan was het ‘gewoon’ 0-5 ofzo geworden, dus dat was niet zo slim van hem. Of het de laatste keer was weet ik niet zeker inderdaad, dat van AZ zou zomaar eens kunnen. Het was in ieder geval ook zeker niet de eerste keer dat zoiets gebeurde. Mooi dat mensen die fout toch af en toe blijven maken.

Thematje
Gast

En wij niet van Adrie Poldervaart