Poldervaart: ‘We liggen niet wakker van Sol’

28
2081
Bron: BD.nl

De interlandperiode heeft volgens Adrie Poldervaart voor- en nadelen. De trainer van Excelsior merkt dat zijn spelers klachten krijgen en kan dat niet los zien van de onderbreking.

“Het heeft voordelen, maar het heeft ook absoluut nadelen”, zegt Poldervaart tegen RTV Rijnmond. “Het nadeel is dat je uit je ritme bent. De jongens ervaren dat ook. De dagen erna hebben ze het moeilijk. Dan ontstaan er klachten. Dat komt kennelijk door de break. Het heeft ook voordelen: je kunt eens een keer wat anders doen.”

De kans lijkt klein dat Excelsior spoedig een beroep gaat doen op Mounir El Hamdaoui, die sinds kort meetraint met de Kralingers. “De fitheid die hij laat zien is prima, maar dat is nog altijd anders dan een hele wedstrijd. Hij oogt heel fit en is volop bezig. We letten goed op de belasting en jagen hem niet over de kling. Als hij geblesseerd raakt heeft hij er niets aan, maar wij ook niet. We zijn daar voorzichtig mee.”

Zaterdag neemt Excelsior het op tegen Willem ll. Poldervaart weet dat Fran Sol de grote uitblinker is, maar ligt niet wakker van de Spaanse spits. Hij wijst zijn spelers wel op Sol. “Dat hebben ze bij PSV ook gedaan, maar ook daar scoort hij, ondanks dat ze met 6-1 verliezen. Hij heeft gewoon z’n kwaliteiten. Heel veel van hun spel is op hem afgestemd. Hij is lastig, maar dat is iedere Eredivisie-spits. Het is niet dat we wakker liggen van Fran Sol.”

28 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments