Update: Komst Pluim afgerond

26
2086
willemii logo

Update 23:16:
Wiljan Pluim maakt vanaf vandaag deel uit van de selectie van Willem II. De 26-jarige middenvelder komt transfervrij de ploeg versterken, nadat gisteren zijn contract bij Roda JC werd ontbonden. Pluim kwam eerder uit voor Vitesse, PEC Zwolle en Roda JC en speelde al 125 wedstrijden in de Eredivisie. Hij tekent een contract voor anderhalf jaar bij de Tricolores.

Jurgen Streppel: ‘We zijn blij dat Wiljan voor Willem II gekozen heeft. Hij kan op het middenveld zowel verdedigend als aanvallend uit de voeten en kan ook fungeren als aanspeelpunt voorin. Met zijn lengte en zijn Eredivisie-ervaring is het een aanwinst voor de selectie.’

Update 15.35 uur
Nadat het Brabants Dagblad wist te melden dat Pluim vermoedelijk vandaag een contract zou tekenen, kunnen wij nu ook bevestigen dat de komst van Wiljan Pluim rond is. De ex-speler van Roda JC zal vanavond rondom de wedstrijd tegen FC Utrecht worden gepresenteerd aan sponsors.

Willem II zal vermoedelijk vandaag nog de komst van een transfervrije voetballer aankondigen, zo meldt het Brabants Dagblad. Het regionale dagblad schrijft woensdag dat Wiljan Pluim bij de Tilburgers in beeld is en vermoedelijk vandaag een contract zal tekenen.

Pluim, 26 jaar, speelde dit seizoen achttien wedstrijden voor Roda JC Kerkrade in de Jupiler League, maar maandag werd plotseling bekendgemaakt dat de Limburgse club en de middenvelder met onmiddellijke ingang uit elkaar gingen. Coach René Trost was het vertrouwen in Pluim verloren. Aangezien hij met zijn salaris zwaar drukte op de begroting van Roda, werd besloten zijn in de zomer aflopende verbintenis in onderling overleg nu al te beëindigen.

Pluim gaf dinsdag aan dat de matige prestaties sinds de winterstop er mede de oorzaak van zijn dat hij is vertrokken. “We haalden als ploeg niet het niveau. En ik ook niet. Tussen Trost en mij verdween het vertrouwen. Hij gaf aan dat ik beter iets anders kon zoeken. Voor mij was op dat moment wel duidelijk dat ik daar geen toekomst had.” De middenvelder speelde eerder voor Vitesse en PEC Zwolle.

Bron: www.voetbalzone.nl

26 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments