Petrovic vraagt zijn routiniers om hulp

13
587
Fotoburo Toin Damen ©

Zeljko Petrovic doet een dringend beroep op de routiniers in zijn selectie, ook zij die op de reservebank zitten. De coach van de Tilburgers vindt dat met name Sebastian Holmen, Sven van Beek, Pol Llonch, Jordens Peters en Jan-Arie van der Heijden al hun ervaring moeten inzetten om ook de rest van de ploeg weer op het goede spoor te zetten.

“Deze selectie is in de zomer samengesteld voor het linkerrijtje. Als je daar speelt, worden er andere dingen van spelers gevraagd dan in de situatie waarin we nu zitten”, verduidelijkt Petro. “Die ervaren gasten weten dat, hebben vaak ook al met dat bijltje gehakt en moeten samen met de staf de juiste mentaliteit in de groep brengen. Als iedereen dan zijn basistaken goed uitvoert, dan zijn we al een heel eind. Daar ben ik van overtuigd.”

Petrovic verwacht geen vechtwedstrijd. “ADO heeft een aantal echt technische voetballers. Hun hele middenveld bijvoorbeeld. En ook wij willen graag verzorgd voetballen. Het kan zijn dat dat door de grote druk lastig wordt, maar dan moeten we er ook staan. Kan het niet linksom, dan maar rechtsom. Net als tegen Emmen.”

De suggestie om een mental coach in te schakelen voor zijn ploeg, slaat Petrovic niet op voorhand af. “De tijd is daar nu te kort voor, maar als er spelers zijn die daar na zondag behoefte aan hebben, dan moet dat wat mij betreft kunnen. Maar dan wel iemand die zich bewezen heeft op dat vlak, niet een of andere charlatan.”

Bron: Brabants Dagblad

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments