*Update Peters: “spelers hebben het shirt niet geweigerd”

49
3877

*update

zowel Jordens peters als Anouar Kali (http://ks79.nl/de-reactie-van-kali/matchday/15/10/2016) geven aan dat de spelers het shirt niet hebben geweigerd. Het kantoor personeel vertelt de supporters een ander verhaal.

Stichting KingZine zal uit gaan zoeken hoe het nu echt zit want de laatste tijd is het weer een ouderwetse puinhoop bij onze club.

———————————————

Voorafgaand aan de competitiewedstrijd Sparta – Willem II hebben de supporters van de Tilburgse club hun onvrede geuit over de beslissing van de spelers van hun club om het duel niet in retroshirts te spelen. Met spandoeken lieten zij hun afkeuring blijken.

Op de teksten staan teksten als: ‘We support the shirt, not the players”, ‘In katoen werden we 3 keer kampioen’ en ‘Zit de bekleding in jullie auto wel lekker?’ De spelers van Willem II vonden de katoenen retroshirts, die speciaal voor dit duel (vanwege het 100-jarig bestaan van stadion Het Kasteel) niet wedstrijdwaardig. Zij spelen liever in hun gewone uittenue. “Het is een feestje van Sparta”, liet Willem II-trainer Erwin van de Looi een dag voor de wedstrijd weten. “Dat willen wij niet verpesten, maar we spelen wel profvoetbal en willen er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat te boeken. Daar hoort ook de kleding bij.” Om Sparta nog enigszins tegemoet te komen, droegen de Willem II-spelers bij de opkomst wel de geel-blauwe shirts.

Willem II-aanvoerder Jordens Peters liet na de wedstrijd, die in 2-2 eindigde, weten dat de het besluit om niet in retroshirts te spelen niet door de spelers is genomen. “Een dag voor de wedstrijd kregen we te horen dat de club had besloten dat wij niet in die retroshirts zouden spelen, maar ze alleen bij de opkomst voor de wedstrijd zouden dragen.Ik snap dat de fans ons de zwarte piet toeschoven, maar dat is niet terecht.” Peters erkent wel dat een aantal spelers de katoenen shirts niet prettig vond zitten. “Maar niemand heeft gezegd dat-ie er niet in zou willen voetballen.”

bron: www.bd.nl

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Wiggel
Lid
Wiggel

Als jullie zo doorgaan bij KingZine zeg ik mijn lidmaatschap op. In de tijd dat ik nog in het bestuur zat maakte we ons druk om belangrijke zaken en waren we zeker niet bezig om de spelers zover te krijgen dat ze met tegenzin naar de club kwamen.   Ik snap dat het klote was voor vooral Tifosi omdat die er al erg veel werk in hadden zitten en vandaar dat ik een statement helemaal begrijp, maar goed is goed.   Door nu erover door te blijven zeiken en zelfs met een diepgaand onderzoek te gaan dreigen slaan jullie, wat… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Wiggel

Het is niet alleen het shirt. Het zijn ook andere dingen oa de gedoe met met de clubwinkel en vorig jaar met toen het supporters collectief besloot om niet naar Cambuur en men bij wllem ll toch kaarten in de verkoop gingen gooien.

Willem ll werkt de onvrede zelf in de hand door niet te communiceren en van die rare fratsen uit te halen

Wiggel
Lid
Wiggel

Ik snap dat er zaken gebeurt zijn en gebeuren die echt niet kunnen naar je supporters toe en dat daar achter de schermen dan over gepraat wordt is alleen maar goed maar in mijn ogen gaat het steeds meer via de media en op een steeds minder respectvolle manier.

 

 

 

 

013scouse
Lid
013scouse

Het wordt inderdaad tijd dat Kingzine eens aan zelfreflectie gaat doen. Tilbo.com leeft nog bij de gratie van een 20 tal zelfingenomen opiniemakers. Op het 15 jarig jubileum, geen speler gezien. En nu dan het gevreesde onderzoek……….Want het is een ouderwetse puinhoop bij de club. Oei dat wordt weer een gerevised updated aangepast statement op Tilbo met een cc op de site van KS79.nl…..en een scherpe reactie van de kruikenzeiker op de reactie van Supportersvereniging Willem II.org namens het SCW… Vervolgens samengevat in een onliner op een Tifosidoek bij de volgende thuiswedstrijd…. HALLO KINGZINE: doe eens waar je voor bent… Lees verder »

gelaarsde sjaak
Lid
gelaarsde sjaak

Precies hoofdzaken onderscheiden van bijzaken. Over dit soort dingen moet je, jezelf niet druk maken. Je ziet nu ook dat het verhaal anders was, dan we vooraf gecommuniceerd werd door WIllem ii. Maar goed is dat boeiend? Dat is de vraag. Ik vind van niet. De fanshop dat die weer verhuist, ook niet boeiend. Ook niet belangrijk om dat uit te zoeken. Laat gaan, laat gaan. Maar dat klopt wel, de oude stempel vind dat allemaal niet belangrijk, maar de jongeren generatie wil gewoon alles weten, zowel in de club als buiten de club. Zeg ik hiermee dat mensen dus… Lees verder »

013scouse
Lid
013scouse

Stichting Kingzine gaat op onderzoek uit. Brrrrrr.

Ik zou maar snel aandringen op een nieuwe informatie avond voor de supporters……. Of alvast een rondje Witte Kruizen op Goolgle Maps uitstippelen. Ook een statement van de vriendin van Kali op KS79.nl met haar versie van een wegwerpgebaar en een forensisch onderzoek naar de stof van het retroshirt graag want daar willen wij echt het naadje van de kous van weten…….en Joris Sports ……..en de auto’s van de spelers…… en en…. Hup Willem II.

Kostas Lamprou
Lid
Kostas Lamprou

Ik zeg gooi thuis tegen Utrecht is een mooie tifo actie op de tribunes! Laten we dit gedoe allemaal vergeten. Als we de spelers dit keer laten zien dat we er wel echt 100% achterstaan, krijgen ze zelfvertrouwen en gaan ze beter voetballen(2e helft Feyenoord thuis)

en fluit aub zivko niet uit, d’r is afgelopen week al genoeg gehaat en gefloten.

BrabantHenk
Lid

Man man man, wat slaat Ed hieronder de spijker pijnlijk hard op de kop. Kingzine die gaat het uitzoeken. Maak jezelf nou eens niet belangrijker dan dat jullie zijn. Ik ben nog van de oude stempel, ver voor het Co-succes en heb mijn aandeel gehad in het ontstaan van de Kingzine, maar voor dit soort onzin is Kingzine niet begonnen. En dan zwijg ik maar even over KS79. Jullie lijken wel een stel wijven. Eerst over die tifo actie van fox en nu dit. En als het nou bij één doekje was gebleven met katoen 3 keer kampioen ok, maar… Lees verder »

Superkruik013
Lid
Superkruik013

Amen!

OldskooL
Lid
OldskooL

Gejank over die shiertjes! Dan nog een paar die boycotten om nie te juichen in 1e helft. Iets wat vooraf niet bekend werd gemaak vooraf. Maar vond het toch maar een paupere actie.

ed
Lid
ed

Oei oei, stichting Kingzine gaat het uitzoeken, maak je borst maar vast nat!! Opdat de onderste steen maar boven water mag komen. Hoe moeten we anders verder zeg!!! Even hypotetisch…. Hoe zou de wereld er uit zien als je als supporter van de club gewoon met een pilske in de hand naar een potje voetbal kijkt. Een gewone suporter kijkt en de fanatieke onder hen zingt een lied, zorgt voor sfeer en maakt een spandoek met hierop een ondersteunende tekst voor de spelers of club. De trainer zet de technische lijnen uit en zorgt voor een strijdplan, de spelers doen op… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@Ed

Als bepaalde supporters in het verleden niet aan de bel hadden getrokken waar we al lang failliet geweest. De als een blinde van het bestuur uitgaan is niet altijd verstandig

ed
Lid
ed

@ Forza WII, de suporters die destijds hun zorg uitspraken zullen het vurig met mij eens zijn. Daar komt bij dat de situatie van toen totaal niets te maken heeft met wat ik wil zeggen!

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

@ed, ik denk dat je prima verwoordt wat duizenden supporters denken als ze eens een kijkje nemen op Tilbo.

gejes
Lid
gejes

Ed, helemaal mee eens. Ooit was ik redelijk vaak op Tilbo te vinden omdat ik daar de verbondenheid met elkaar en vooral met de club voelde. De laatste tijd is het supporterslegioen veranderd in een hoop splintergroeperingen met eigen websites en eigen bussen. Allemaal blijkbaar nodig om zichzelf thuis te voelen. Allemaal best maar als sommigen van die types dan ook nog hun wil gaan opleggen aan anderen en doen alsof zij alleen weten hoe je wel en niet mag aanmoedigen ben ik er helemaal klaar mee. In twee weken tijd hebben we een partij goodwill verspeeld, dat wil je… Lees verder »

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Amen gejes!!

Loekie
Lid
Loekie

e

Ge gaat toch voor een voetbalwedstrijd  nie voor een mode show! Een doekske  voor de wedstrijd en klaar. Pff

 

 

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Misschien moet men hier is niet naar de gevolgen kijken maar naar de oorzaak het niet communiceren van Willem ll naar de supporters toe en niet van die rare fratsen uit halen. Met vorig jaar Cambuur het supporters collectief besluit om niet naar Cambuur te gaan. Willem ll gaat toch kaarten in de verkoop gooien draaien ze later wel weer terug maar toch. Dan het gedoe met de clubwinkel en dan dat met Feyenoord het vooraf bekend was dat er Feijenoorders zaten en er niks mee doet.en dat dit. Ik keur dingen die gisteren zijn gebeurd schijnbaar niet goed. Maar… Lees verder »

gelaarsde sjaak
Lid
gelaarsde sjaak

Tja, je moet onderhand een communicatie deskundigen en gedrags deskundigen aan gaan stellen.. Ik denk dat het probleem in communicatie bij Willem ii er vooral inzit, dat ze tussen allerlei belangen in hun afweging moeten maken. Dat is niet gemakkelijk hoor! Stel dat het daadwerkelijk de sponsoren waren die tegen dit shirt waren. Stel he, zeg niet dat het waar is. Maar als dat waar zou zijn, zou deze actie zich dus tegen de sponsoren richten, LEKKER… voor de financiën voor de club. En welke sponsor wil een club sponseren waarvan de supporters zeggen dat ze vooral voor zichzelf kiezen…  Vind je… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Gelaarsde de sjaak

Het was al een hele tijd bekend dat Willem ll eigenlijk in die shirts dus neem aan dat de sponsor daar ook vanaf wist. Maar mocht dat niet zo zijn ligt de fout nog Bij willem ll. Hadden ze eerst contact moeten op nemen met de sponsor of ze het goed was en met deze moderne communicatie tegen woordig moet dat geen probleem zijn. Je gaat ook niet eerste een vakantie boeken vastleggen en dan pas op je werk vrij vragen?..

willie wortel
Lid
willie wortel

zelfs de eigen spelers worden aangevallen door die droeftoeters.

en die willen dan nog gehoord worden,niet meer normaal.

dmr700
Lid

grin en dan komt ie net doodleuk op Fox Sports vertellen dat  ze het shirt pas twee dagen vantevoren gezien hebben en “we” nee gezegd hebben. Maaar als ze geweten hadden dat de supporters er al maanden mee bezig waren het dan een andere zaak was geweest wink

UNITED
Lid
UNITED

I support kostas, not the jostis

gelaarsde sjaak
Lid
gelaarsde sjaak

Jongens, soms zit het zo in elkaar. Dat je wel iemand de “schuld” moet geven, omdat het wat minder handig uitkomt om de schuld bij iemand anders neer te leggen. Natuurlijk vonden die spelers die shirts niet helemaal lekker zitten, dus wat dat betreft noem ik het geen leugen wat WIllem II gecommuniceerd heeft. Alleen dat is wat anders dan niet in willen spelen. Maar ik denk dat zakelijke belangen ook een rol hebben gespeeld. En zakelijke belangen voor *** zetten is wel het aller domste wat je kunt doen. 1 zo,n zakelijk belang wordt notabene genoemd: Meest optimale prestatieklimaat… Lees verder »

david loggie
Lid
david loggie

wat een droeftoeteractie met die spandoeken. En dan blijkt het nu niet eens te kloppen. Het wordt tijd dat de jongens van KS79 verkering krijgen. Hebben ze minder tijd om zich druk te maken om onzinnige dingen.

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

We kunnen met een gerust hart gaan slapen.want de stichting Kingzine gaat het uitzoeken. Misschien ook maar eens die blagen aanspreken die menen het supporteren uitgevonden te hebben.

Tilburg_1896
Lid
Tilburg_1896

Ik schaam me als supporter ontzettend voor de figuren die zich zo vijandig opstellen richting de spelersgroep. Richt je liever op het rotte bestuur dan de spelers die zich iedere week wél op een juiste manier inzetten voor onze club. Ik snap de frustratie goed aangezien die sfeeractie niet door heeft kunnen gaan, maar dit is nog geen reden om de spelers persoonlijk voor lul te zetten. Zeker niet nu waarschijnlijk blijkt dat de spelers helemaal niks te zeggen hadden in deze kwestie. Openlijke excuses richting de spelersgroep d.m.v. een spandoek of iets dergelijks zou jullie nu sieren. Overigens vind ik het… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Willem ll en communiceren met de supporters  blijft een groot probleem tenzij het tegen dr eigen supporters Is dan zijn ze haantje de voorste..

KruikenTrots
Lid
KruikenTrots

Met alle respect maar heel de acties en reacties van onze supporters vindt ik zwaar overdreven en uiterst kinderachtig. Dit is echt van een mug een olifant maken en wrijven in een vlek waar door er alleen maar meer verliezers komen. Ja, balen als je tifo actie had bedacht over retro shirt, als je dat shirt kennelijk wel mooi vondt, of vindt dar Willem II geen spelbreker mag zijn op Sparta’s feestje, maar om er nu zo’n punt van te maken. Lijkt of we vooral medelijden met ons zelf hebben. F*ck dat retro shirt wat al helemaal geen echt retro… Lees verder »

UNITED
Lid
UNITED

Het is gewoon een lillik klote shirt. Ik zou niet weten waarom die tifo actie niet gewoon door zou kunnen gaan?

Als we dit seizoen weer een klote jaar krijgen dan ook niet gaan janken met zijn allen dat “het shirt” niet genoeg doelpunten maakt.

De afgelopen jaren onder Streppel was Willem II altijd een eenheid tussen oa spelers, supporters, sponsoren. jammer dat dit in 2 wedstrijden kapot wordt gemaakt door de supporters.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ united

De Tifosi actie had te maken met het shirt dus van daar..Het is zelfde als het water nee de zee dragen dan heeft geen effect (meer)

Poppels
Lid
Poppels

Iedereen zeurt allemaal over het bestuur die de club kapot maken, ik krijg de laatste tijd meer het gevoel dat bepaalde supporters de club kapot aan het maken zijn!

Sogetup
Lid
Sogetup

Ik vond die spandoeken al nergens op slaan, die gasten hebben juist onze steun nodig. En nu blijkt ook nog eens dat het niet eens uit de spelers zelf kwam. Pfff

Shoukov
Lid
Shoukov

Sommige jongens hebben nu eenmaal niet veel waarmee ze – al is het maar voor eventjes – van betekenis kunnen zijn. Die moeten het hebben van schreeuwen zonder nadenken en schelden natuurlijk

Oud Noord
Lid
Oud Noord

 Ik draag dit zure gelijkspel op aan al die klojo’s onderaan het uitvak. Hoe haal je het in je hoofd om de spelers al tijdens de warming up verbaal zó af te maken? Waarom in godsnaam een hele helft stil blijven als het statement (dat de plank achteraf ook nog eens volledig mis slaat!) bij de opkomst al lang gemaakt is? Waarom een grote bek en handgebaartjes naar je mede- supporters die het wel snappen en doen waarvoor ze gekomen zijn, hun cluppie aanmoedigen?! En dan heb je ook nog van die figuren die hun middelvinger opsteken richting de spelers… Lees verder »

UNITED
Lid
UNITED

Een eng clubje zijn we aan het worden. Supporters die zich groter voelen dan de club.

roemir
Lid
roemir

Als er ėėn wedstrijd was geweest om Sparta “van katoen” te geven was het deze wel…..0-2 weer niet weten vast te houwen. Sonde sonde en nog eens jammer bovendien.

UNITED
Lid
UNITED

Lekker belangrijk allemaal. Ga liggen janken om zo’n shirt. Word ff door de supporters een hele rel gecreëerd. Maige actie vandaag