Peters over ontslag Koster: ‘Dat doet wat met me’

24
4117
Foto: Toin Damen ©

Jordens Peters heeft dinsdag tegenover VI gereageerd op het ontslag van Adrie Koster. ‘De trainer heeft het bij het ontbijt vanochtend zelf verteld, triest natuurlijk.’

De 33-jarige Peters speelt al sinds 2012 voor Willem II en maakte sindsdien al heel wat trainers mee. Hij was dan ook niet helemaal verrast door het nieuws. ‘Je weet dat het zo werkt en Adrie weet dat ook. Ik heb het al een paar keer meegemaakt, maar het blijft raar. De trainer is eindverantwoordelijk maar we zijn met z’n allen verantwoordelijk. Zo voelen we het ook. Wij hebben het zo ver laten komen door onze prestaties’, zegt de aanvoerder.

‘We hebben natuurlijk bizarre wedstrijden verloren en zo veel pech gehad, maar als ik de stand bekijk staan we zeventiende. Dat zegt genoeg. Het zijn de wetten van de voetballerij. Maar het geldt in de hele samenleving. De verantwoordelijken kost het hun baan. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een spelersgroep wordt weggestuurd. Januari was een cruciale maand voor ons. We hebben één punt gepakt, dan weet je voldoende’, aldus Peters.

‘Ik heb tweeënhalf jaar met Adrie gewerkt, tot volle tevredenheid. We hebben de bekerfinale gehaald, Europees voetbal en nu sta ik hier zijn ontslag te bespreken. Dat doet wat met me. We hebben vandaag gewoon getraind, de koppies leeggemaakt. Veel jongens hebben dit nog nooit meegemaakt. Het doet wat met een groep’, vertelt de ervaren verdediger.

‘Donderdag gaan we naar Ajax daarna spelen we twee belangrijke degradatiekrakers. We spelen om te handhaven. Daarom is dit besluit ook genomen. Er moet iets gebeuren, iets veranderen. Wij mogen niet degraderen. Adrie heeft ons ook succes gewenst en hoopt dat we het om gaan draaien. Met wie als coach? Dat hoef ik niet te beslissen. De directie gaat daarover. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik daar op een dag zoals vandaag nog niet over nagedacht heb. Wij moeten het op het veld laten zien’, concludeert Peters.

24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments