Peters en Heerkens ontbreken in Rotterdam

46
963
ROTTERDAM, 05-05-2019 Stadium de Kuip, Season 2018 / 2019 Dutch Cup Final for the KNVB beker. Willem II player Jordens Peters (R) and Willem II player Freek Heerkens (L) dejected after the game Willem II - Ajax (Cup Final) (0-4). (foto: (c) Toin Damen)

Freek Heerkens en Jordens Peters moeten Sparta Rotterdam – Willem II missen. In de opmerkelijk verlopen thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag moesten de routiniers vanwege een blessure en tweede gele kaart het veld verlaten. 

Willem II-trainer Željko Petrović heeft te doen met de geblesseerde Heerkens. ‘We weten nog niet exact hoelang, maar dat Freek er een paar weken uit ligt is wel duidelijk. Dat is wederom erg vervelend voor hem.’ De opgelopen blessure staat los van de kwetsuur waarvan hij net hersteld was. ‘We hebben geen onnodig risico met Freek genomen. Hij heeft zelf aangegeven te kunnen en willen spelen. Het is erg zuur dat hij nu een andere blessure heeft opgelopen’, aldus Petrović.

Geen vaste kern
Door Petrović’ streven om een reeks wedstrijden met een vaste kern spelers te kunnen beginnen, wordt door het wegvallen van Heerkens en Peters een streep gezet. ‘We moeten voor zondag andere keuzes maken. Wat blessures betreft heeft Willem II dit seizoen veel pech, maar dat mogen we niet als excuus gebruiken. Dat geldt ook voor beslissingen van scheidsrechters of de VAR. We moeten als team beter presteren en daardoor minder afhankelijk worden van dat soort beslissingen.’ 

Sparta Rotterdam begint zondag om 12.15 uur en is te zien bij ESPN 3. Scheidsrechter is Kevin Blom, Martin Pérez is de VAR.

46 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments