Peters: ‘Deze groep heeft sturing nodig’

3
531
Bron: Telegraaf

Willem II bezet halverwege de Eredivisie de twaalfde plaats en heeft een wisselvallige seizoenshelft achter de rug. Typerend was dat de laatste wedstrijd voor de winterstop met 0-2 gewonnen werd van FC Emmen, toen er vier spelers disciplinair geschorst waren. Jordens Peters beseft dat het bij de selectie hoort.

Vier Duitse spelers werden voor het uitduel met Emmen uit de selectie gezet door Adrie Koster omdat zij zich niet professioneel zouden hebben voorbereid op de wedstrijd. “Dat was een incident”, zegt Peters tegen het Brabants Dagblad. “Dat neemt niet weg dat we een groep hebben die veel sturing nodig heeft”, zegt de captain, die weet dat de ploeg uit veel verschillende types bestaat. “Ik weet uit ervaring wat nodig is. Als je elf Petersen het veld in zou sturen heb je volop discipline. Maar dan mis je toch een groot aantal andere elementaire zaken.”

De 31-jarige verdediger is op de weg terug na een slepende knieblessure. “Er is een aantal mensen geweest dat dacht dat ik dit niet meer zou bereiken. Die heb ik verrast. Ik moest er best veel voor over hebben. De afgelopen periode heb ik bijvoorbeeld door getraind. Tot het einde van mijn loopbaan zal ik elke dag op een of andere manier met die knie bezig moeten zijn.”

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments