Pec Zwolle ligt Willem II niet goed

1
1725

Willem II favoriete tegenstander van PEC in Eredivisie

Op VI.nl staat een statistisch overzicht van de ontmoetingen tussen Willem II en Pec Zwolle:

In de aanloop naar de achtste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan Willem II en PEC Zwolle tegenover elkaar in het Koning Willem II Stadion (aftrap 19.45 uur).

● Willem II won zes en verloor vier van de voorgaande elf thuisduels met PEC Zwolle op het hoogste niveau (G1).

● PEC kwam in alle elf uitwedstrijden bij Willem II in de Eredivisie tot scoren (achttien goals in totaal).

● PEC Zwolle boekte meer Eredivisie-zeges op Willem II dan op elk ander team (negen) en maakte alleen tegen Roda en ADO (39) meer goals dan tegen de Tilburgers (37, gelijk met Utrecht).

● Willem II heeft in Eredivisie-verband al 451 minuten tegen PEC achter de rug zonder te scoren; Joris Mathijsen was in september 2003 de laatste.

● PEC en PSV (beide vier keer) zijn de enige teams die Jurgen Streppel als trainer trof in de Eredivisie met enkel nederlagen als resultaat.

● Erik Falkenburg scoorde in zowel 2013/14 (voor Go Ahead) als 2014/15 (voor NAC) tegen PEC Zwolle.

● PEC Zwolle leed vorige week bij Feyenoord de eerste nederlaag in tien Eredivisieduels (W6, G3).

● PEC won onder Ron Jans slechts vijf van de twintig Eredivisie-duels in oktober, november en december, vergeleken met dertien overwinningen in de 22 duels in augustus en september.

● Lars Veldwijk maakte vijf van de laatste zes competitiedoelpunten van PEC Zwolle, maar wist afgelopen week in de Eredivisie-wedstrijd uit bij Feyenoord niet op doel te schieten.

● Ron Jans verloor als trainer acht van de tien Eredivisie-wedstrijden op bezoek bij Willem II (W2), maar won de meest recente ontmoeting in Tilburg.

(Bron: Opta Sports)

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments