‘PEC is een voorbeeld voor veel clubs’

0
951

Zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van 2014 op het programma. Tegenstander is PEC Zwolle, de trotse nummer vijf van de Eredivisie. We blikken vooruit met Jurgen Streppel.

Eerst nog even over de 5-0 nederlaag tegen Ajax. Hoe kijk je terug op die wedstrijd?
We hebben die wedstrijd uiteraard nabesproken. We hebben een vaste manier van spelen en dachten dat in de Arena ook te kunnen doen, maar dat pakte anders uit. We speelden te ver uit elkaar en dan wordt het lastig tegen een ploeg van dat niveau. We hebben ervan geleerd, maar dat betekent niet dat we in uitwedstrijden de boel ineens drastisch gaan omgooien. We blijven ons eigen spel spelen.

Zaterdag wacht PEC Zwolle. Is iedereen fit?
Ja, we hebben geen blessures en schorsingen, dat is heel prettig. Als technische staf zijn we eruit, maar zoals gebruikelijk bespreken we de opstelling en ons strijdplan eerst met de spelers voordat we die naar buiten brengen.

Wat voor wedstrijd verwacht je zaterdag?
Afgezien van de wedstrijd tegen Excelsior waren alle thuiswedstrijden leuk om naar te kijken. Tegen PEC Zwolle verwacht ik niet anders. Het is een ploeg die net als wij verzorgd voetbal speelt en komt om aan te vallen. Ik ben benieuwd hoe ver we staan als groep en wat we geleerd hebben van de wedstrijden tegen Ajax en ook Vitesse. In hoeverre lukt het om ons strijdplan uit te voeren en om kort bij elkaar te spelen?
Onze doelstelling is uiteraard om te winnen van PEC Zwolle. We komen dan boven de 20 punten uit en dan kunnen we zeggen dat we een uitstekende eerste competitiehelft – en eigenlijk een uitstekend 2014 – achter de rug hebben. En dan moet de uitwedstrijd tegen FC Twente nog komen.

Is PEC Zwolle een voorbeeld voor Willem II?
De clubs zijn met elkaar te vergelijken, al denk ik dat Zwolle een paar stappen verder is dan wij. Bij Zwolle is al jaren sprake van stabiel beleid, ze hebben een duidelijke manier van spelen, kunnen doorselecteren en hebben hun stadion uitgebouwd. PEC Zwolle is een voorbeeld voor veel clubs. Als je ziet wat je met gezond beleid kunt bereiken, dan vind ik dat knap. Ik ben daarvan onder de indruk.

Het is een spannende dag voor je, er zijn vandaag twee prijzen te verdienen. Willem II is genomineerd voor Tilburgse sportclub van het jaar en jijzelf bent genomineerd voor Brabants trainer van het jaar 2014. Wat doet dat met je?
Het is altijd leuk om waardering te krijgen, dat geldt voor ieder mens, dus voor mij ook. Ik vind het goed om te zien dat Willem II weer meetelt en dat we het goed doen met z’n allen. Een prijs is daar een mooie bevestiging van.