Pavlidis verborgen parel van de eredivisie

13
1575
Foto: (c) Toin Damen

NOS voetbal dook in de statistieken van Opta en ziet dat de eredivisie beschikt over een aantal verborgen parels. Pavlidis maakt deel uit van het rijtje van vier spelers.

De Griekse spits krijgt beduidend minder aandacht dan zijn landgenoot en topscorer Georgios Giakoumakis van VVV-Venlo, maar scoort goed in de klassementen.

Willem II huurde Pavlidis in januari 2019 voor een halfjaar van Bochum en lichtte drie maanden en wat doelpunten en assists later al de optie tot koop. In het seizoen daarop, waarin Willem II als vijfde eindigde na de coronastop, maakte Pavlidis in 25 duels elf goals en was hij goed voor drie assists.

Maar dat was in een goed spelende ploeg. Dit seizoen ziet alles er anders uit en vechten de Tilburgers tegen degradatie. Toch lukt het Pavlidis om zich onder de stofwolken van het teleurstellende seizoen opnieuw te laten zien.

De Griek maakte tot nu toe zes (van zijn negen) goals nadat hij minimaal vijf meter met de bal aan zijn voet wist af te leggen. Dat is vaker dan iedere andere speler. Hij laat daarmee zien dat hij niet alleen maar goed is voor intikkertjes, maar ook na een actie kan juichen.

Verder valt op dat Pavlidis, ondanks het vaak matige aanvalsspel (Willem II is de op twee na slechtst scorende club in de eredivisie) bij de vijf spelers met de meeste balcontacten in de vijandelijke zestien hoort.

Het hele artikel, waarin ook de andere verborgen parels worden genoemd, lees je hier.

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments