Paul Bottelier overleden

30
2834

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat Paul Bottelier op 82-jarige leeftijd is overleden. Bottelier werd in 2010 door het stichtingsbestuur van Willem II aangesteld als interim-bestuurder. Onder leiding van Bottelier slaagde de club erin een dreigend faillissement te voorkomen en werd Willem II bestuurlijk gereorganiseerd.
Bottelier maakte met voorzitter Jan Melis en Mike Leers onderdeel uit van de commissie Wijze Mannen. In het rapport ‘Willem II gezond terug in de Tilburgse samenleving’ werden zaken opgenomen die Willem II op voetbaltechnisch, organisatorisch en financieel gebied verbetering moesten brengen. In april 2010 werd Bottelier als opvolger van Frank Molkenboer benoemd tot interim-directeur. Hij gaf uitvoering aan de adviezen die door de commissie van Wijze Mannen waren opgesteld.

Faillissement afgewend
Op 16 mei 2010 behield Willem II ten koste van Go Ahead Eagles het Eredivisieschap, waardoor degradatie via de nacompetitie afgewend werd. Een dag later kwamen de acute financiële problemen van de club aan het licht. Aan de hand van Bottelier en door hulp van sponsoren, externe financiers en de gemeente Tilburg slaagde Willem II erin overeind te blijven.

Om gezondheidsredenen moest Bottelier in november 2010 noodgedwongen zijn taken voor enkele weken neerleggen. In het daaropvolgend voorjaar besloot hij om diezelfde redenen definitief af te treden.
Onder leiding van Bottelier werd de structuur en de organisatie van de club gewijzigd om dergelijke financiële problematiek in de toekomst te voorkomen. Ruim tien jaar later bestaat die structuur nog.

Bottelier was in het verleden lange tijd voorzitter van de raad van bestuur van Amarant en ook voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Tevens was hij bestuurslid VNO/NCW, lid van de sociaal economische raad en voorzitter van de raad van commissarissen Rabobank Tilburg en omstreken. Bottelier is benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau en ontving de Provinciale onderscheiding Hertog Jan.

Willem II is Paul zeer erkentelijk voor zijn onmisbare rol, inzet en betrokkenheid die hij in het belang van het voortbestaan van de club getoond heeft. Wij wensen familie, vrienden en kennissen van Paul voor de komende tijd veel sterkte.

30 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments