Passie, strijd en Derby-winst 1-2

56
3846
Rienstra met 2 goals in Breda de held van Tilburg

Willem II heeft vandaag een flinke stap geweest om definitief uit de degradatiezone te komen. Degene die vandaag wist te winnen kan zich als veilig gesteld voelen om volgend jaar weer eredivisie te spelen. De Triclores starten de wedstrijd goed, zette hoog druk en had het mes tussen de tanden. Heel snel maakte Rienstra de 0-1, Nac kwam via Verschueren langzij. Wederom Rienstra gaf Nac via zijn 2de de genadeklap voor rust en zal als held in Tilburg worden ontvangen. Nac kon niks meer en het werd stiller en stiller…..

(verslag: willem-ii.nl)
Willem II heeft de derby tegen NAC Breda verdiend met 2-1 gewonnen. De Tilburgers kwamen al vroeg op voorsprong en bleven voetballend hun opponent de gehele wedstrijd de baas. Nog voor rust kwam de eindstand op het scorebord door twee treffers van Ben Rienstra.

Willem II en NAC Breda schotelden het publiek een vermakelijke  wedstrijd voor. De derby, altijd al beladen voor spelers en fans van beide clubs, was dit keer extra spannend. De winnaar verzekerde zich namelijk zo goed als zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie, terwijl de verliezer nog drie spannende wedstrijden wacht.

Droomstart
Trainer Reinier Robbemond, toch al geplaagd door met name de blessures in zijn ploeg, was benieuwd of zijn team juist onder de druk van de derby het goede spel van de laatste weken weer op kon pikken. De elf mannen in het veld antwoordden snel. Willem II beleefde in Breda namelijk een droomstart. Al na vier minuten, toen Willem II zich voor de eerste keer meldde bij het doel van NAC, was het raak. Al kwam daar wel enig fortuin aan te pas. Keeper Nigel Bertrams verslikte zich in de bal en liet hem los. Ben Rienstra was er als de kippen bij om de Tricolores op voorsprong te zetten: 0-1. Het leidde tot dolle taferelen bij de 750 meegereisde fans. Niet veel later had Willem II de stand al kunnen verdubbelen toen de bal vanuit een corner aan iedereen voorbij ging.

Tekst gaat verder onder video

Voorzorg
De thuisclub liep dus al snel achter de feiten aan. Te gehaast gingen de geel-zwarten op zoek naar de gelijkmaker waardoor het veldspel onrustig en onzuiver was. Toch moest Robbemond ingrijpen. Hij bracht Jop van der Linden in het veld voor Damil Dankerlui, die al snel een gele kaart incasseerde en tot tweemaal toe dichtbij een tweede prent was. Voor één van die overtredingen mocht NAC een vrije trap nemen. Die belandde op het hoofd van Arno Verschueren die de gelijkmaker binnenkopte. De vraag nu was hoe de Tricolores met deze tegenslag zouden omgaan. Het antwoord kwam nog voor de rust. Van der Linden nam een corner op rechts. Fran Sol kopte bij de tweede paal de bal op het hoofd van Rienstra, die zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen: 1-2.

Meer spanning, minder voetbal
De tweede helft startte met een rommelig eerste kwartier. NAC creëerde slechts enkele kleine kansjes. Verschueren was in de 71e minuut met een kopbal het dichtst bij de gelijkmaker. Direct daarna had Sol tot tweemaal toe de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Het goede voetbal van Willem II maakte meer en meer plaats voor strijd en hard werken. En met succes. Diego Snepvangers vuurde nog eenmaal een schot af rechtop keeper Timon Wellenreuther. Thom Haye en Eyong Enoh namen aan de andere kant collega Bertrams onder vuur. Dit alles zonder resultaat.

Tevreden voor club en fans
De winst leidde tot grote feestvreugde bij spelers, staf en fans. NAC Breda was in eigen stadion verslagen en het Eredivisielijfsbehoud kan de club nu bijna niet meer ontgaan. Robbemond was daarom na afloop uitermate tevreden. Hij toonde zich blij voor zijn spelers, staf en zeker voor de fans die maandag met trots op hun werk kunnen verschijnen.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
NACcer
Gast
NACcer

Gefeliciteerd met de overwinning! Valt zwaar om te zeggen maar wel dik verdiend.

Jullie hebben gisteren voor ons helaas laten zien de derby als mannen te hebben gespeeld, daar waar die van ons als een stel gespannen jongetjes op het veld stonden.

Succes verder en tot volgend seizoen weer (ik geloof wel dat we ons veilig spelen).

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Dank voor de felicitaties. Woensdag winnen van Sparta en we hebben weer 2 mooie potten om naar uit te kijken komend seizoen. Want dit blijven toch de wedstrijden van het jaar. Hoorde trouwens vandaag pas van de bier en worstenbrood actie, mooie top actie! Succes de laatste 3 wedstrijden.

Goirle United
Beheerder

Wat een heerlijke maandag zo. Die bredase arrogantie ook even de mond gesnoerd. Werkelijk niks van die ‘Zuid-Amerikaanse’ sfeer gezien daar *kuch*. Uitvak vokaal lekker aanwezig en trots op de Tricolores die gestreden hebben. Op naar Feyenoord woensdag!

 

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Vandaag natuurlijk veel aandacht voor landskampioen Pisvee. Maar de 5-0 tegen Pisvee de 3-2 tegen Utrecht en deze 1-2 tegen KNAC  geven dit verdere kut seizoen kleur!Een ding is zeker de supporters actie( wat we er ook van vinden) heeft dit seizoen gered. Bedankt supporters en natuurlijk de spelersgroep die daarna passie,strijd en leeuwenmoed hebben getoond!!

N.Y.C.
Lid
N.Y.C.

10 punten uit 5 wedstrijden, nooit van durven dromen dit seizoen. Het voetbal was niet om aan te zien en strijd, passie en vechtlust waren lang en breed ondergedoken. Een ommekeer langs de kant heeft een ommekeer op het veld teweeg gebracht. Had dit eerder plaats gevonden was het seizoen wellicht anders, rustiger en positiever, afgelopen. Nu moet je zorgen dat de onvrede bij de achterban weg gaat en de supporters en sponsors aan de club verbonden blijven. Alles staat of valt met de keuzes die de komende periode in de top gemaakt gaan worden. Die mensen zijn nu aan… Lees verder »

Tricolores Forever
Gast
Tricolores Forever

Heerlijk dit! Ik was oprecht bang dat wij hier serieus op ons broek zouden gaan krijgen, maar dit (gelegenheids)team met Robbemond aan het roer heeft dit zéér volwassen uitgespeeld en niet voor de eerste keer. Je moet er toch niet aan denken hoe we ervoor zouden hebben gestaan als van de Looi hier nog gezeten zou hebben?! Nu we zo goed als veilig zijn gaan kijken naar volgend seizoen: aanvallend denkende trainer (Robbemond mag van mij die kans krijgen) sterkhouders proberen te behouden en Sol voor de hoofdprijs een prachttransfer gunnen! Tip voor de directie: erken je fouten en grijp… Lees verder »

Ibra
Gast
Ibra

Slimme wissel ook door RR; doorhebben dat Dankerlui het niet trekt en op weg is naar die rode kaart na z’n eerste gele. Na vdLinden meer grip op de wedstrijd en risico teruggebracht, heeft groot verschil gemaakt. VDL wist dit nog wel eens te vergeten. Snel RR vastleggen en doorbouwen naar volgend seizoen, dan kunnen we spekkopers zijn!

wil
Lid
wil

Hoeveel plaatsen zouden we hoger hebben gestaan zonder VDL ??

Ben
Gast
Ben

Dan was PSV nu nog geen kampioen geweest smile

wil
Lid
wil

Snel Robbemond een contract geven.

wil
Lid
wil

Op naar de volgende zege tegen Feyenoord.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Vergeet niet ff te stemmen op Ben Rienstra  op de site van voetbal inside

wil
Lid
wil

Ik heb op Ben gestemd.

John Nr1
Lid

Wederom bewijs dat VDL met zijn overgeprogrammeerde tactiek het team veel te lang heeft verlamd.

voetballend was het niet geweldig vandaag maar strijd, passie en absolute wil om te winnen waren doorslaggevend tegen de jongetjes uit Breda.

Had mijn twijfels bij robbemond naar na interview in bd over zijn achtergrond, zijn visie maar vooral wat hij al vijf wedstrijden met dit team presteert heeft mij overtuigd.

nieuwe trainer is weer risico. Probeer het maar eens met RR.

 

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

Helemaal met je eens, wat moet je als trainer nog meer laten zien en doen om iedereen daar van te overtuigen? 10 punten in vijf potjes, de kampioen met 5-0 weg sturen en de derby uit winnen, merendeel van de eredivisie clubs onder de traditionele top 3 tekent daar voor….

 

Wilco
Gast
Wilco

Ik zou hem ook  vastleggen nu. Waarom niet? Ik had gezegd 6 punten uit 4 wedstrijden. Nu dat haalt hij wel hoor! Daar ben ik van overtuigd. Heb zelfs al het kruisje Willem II ingevuld bij de toto tegen Feyenoord… (Had ik vandaag trouwens ook gedaan haha) Overigens als hij tegen Feyenoord verliest is dat zeker geen schande. Maar dan nog, waarom zou je nu met een eerste divisie trainer komen aanzetten, welke wel meer ervaring heeft dan Robbemond, maar hij ligt gewoon goed in de groep. Of hij ergens anders goed in de groep zal liggen bijvoorbeeld bij een… Lees verder »

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Eens John nr1,

En zoals ik al aangaf in het topic Robbemond: na zondag zullen de procenten als een speer omhoog schieten wink

 

Huphuphup
Lid
Huphuphup

Bier drinken en zingen gaat blijkbaar niet samen want manmanman wat was dat thuispubliek stil zeg… En dat in een derby…

De ratjes hebben vandaag een goed lesje zangles gekregen van ons!

Fredje Kaps
Gast
Fredje Kaps

Rienstra toch ook weer belangrijk, hij is niet de meest populaire voetballer maar we een van de belangrijkste. Snapt ook war er op sommige gevraagd wordt. Daarnaast Wijnaldum goed en tjimikas.

vakkieB
Gast
vakkieB

Wat ’n dag is het, wat ’n week wordt het!! NAC verslagen in eigen huis!!
Die hebben problemen. Na-competitie nadert. En wij?? Veilig voor nog een jaar
Eredivisie. Doorpakken nu. De juiste poppetjes neerzetten.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

 

1, Ik zeg Robert Braber Bredanaar die thuis de 2-1 maakte vlak voor tijd

2,Ik zeg Erik valkenburg die van nak kwam en een belangrijk aandeel had in de overwinnig in de play-offs en dus handhaving.

3. En vandaag oud willem ll er Bertrams die mede door z’n fout zorgt voor de 1-2 vandaag

Wat een helden zijn dit toch💪💪

Ben
Gast
Ben

Ik ben 55 en nog nooit zo blij geweest.

Frietmet
Lid
Frietmet

Mooi , maar ergens ook triest haha

Ben
Lid
Ben

Ik heb ze champions league zien spelen, dat ga jij niet meemaken, patat zonder.

wil
Lid
wil

Ben en ik ben 67 en nog nooit zo blij geweest.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Ben En Wil

22-05-2016 voor het gemak vergeten? Of zijn het de 1e symptomen van dementie bij jullie? Toen waar ik toch een stuk blijer hoor en ik denk met mijn nog wel meer mensen!!!

 

wil
Lid
wil

Wel oppassen wat je zegt.

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Erg knap om met zo’n gehavend team te winnen in Breda. Prima teamprestatie. We zijn zo goed als veilig. De blik kan op volgend seizoen. Lekkere zondag zo!

 

United We Stand
Gast

TILBURG kNAKt BREDA! Zalig gevoel, alsof je stoned door Disneyland loopt. Hulde aan spelers en staf! 010, we lusten jullie rauw👊⚽️!

Loekie
Gast
Loekie

Heerlijk om het rood-wit-blauwe uitvak te horen zingen tegen het stilgevallen thuispubliek!

david loggie
Lid
david loggie

Super, veilig spelen in Breda!! Op naar plek 12!!

Henkie013
Gast
Henkie013

Hoog druk zetten, verdediging ontlasten, bleek een prima tactiek tegen die zaalvoetballers. Daar is lef voor nodig. Dankerlui komt echt nog flink tekort voor dit niveau, maar niet teveel daarover want die jongen speelde naar kunnen. Positief opgevallen is Wijnaldum. Die stond prima in het centrum vandaag. Als hij dit vast kan houden zie ik hem liever dan Lachman. Goede keuze ook van Robbemond. Rienstra voor mij de beste man en dat kwam niet persé door zijn goals. Toonde leiderschap en ging voorop in de strijd. Die zal wel naar Utrecht of Heerenveen gaan. De kneusjes uit breda zijn in… Lees verder »

Wally58
Lid
Wally58

Jop vd Linden ook sterk ondanks de angst die hier was dat hij zou spelen mag ook wel eens gezegd worden ! Jammer dat Sol niet scoorde had zijn kansjes.

wil
Lid
wil

Zelfs onze doelman een doodstrap geven heeft ze niet geholpen.

wil
Lid
wil

In ons huis zijn ze zelfs de polonaise aan het doen op de muziek van het clublied van Willem II.

Konstantinos
Gast
Konstantinos

STILDA!!!

Zekur
Gast
Zekur

Zij noemen ons de stillums, dan wordt dat in jouw versie dus: DE STAKKERS

Angelo
Gast
Angelo

Veel passie en strijd gezien vandaag, weinig weggegeven. Wel even lichte hartwip bij die mispeer van Lieftink maar voor de rest puike prestatie. Trots op onze mannen!!!!

Grenzen
Gast
Grenzen

Ondanks onze defensie niet bepaald op haar sterkst was.Klasse.

Spannie
Gast
Spannie

Er is niets mooier dan winnen IN Bavel noord. En gewoon verdiend gewonnen, lekker volgend jaar aeredivisie in Tilburg. Klasse mannen !

Wilco
Gast
Wilco

NA C ompetitie….. daar in Breda!

JoeKeenan
Lid
JoeKeenan

Je veilig spelen in Breda. Wauw. Bedankt boys.

En Robbemond heeft zich voor mij vandaag bewezen.

1) Wijnaldum vertrouwen geven in centrum, 2) Dankerlui wisselen na 30 minuten

Gewoon contract aanbieden!

Subjectief
Gast
Subjectief

Wijnaldum was echt Verassend goed vandaag! Die mag van mij de resterende potjes overnemen van Lachman!

Knaap
Gast
Knaap

Robbemond behouden en er alles aan doen om Rienstra vast te leggen!