Passie, strijd en Derby-winst 1-2

46
4123
Rienstra met 2 goals in Breda de held van Tilburg

Willem II heeft vandaag een flinke stap geweest om definitief uit de degradatiezone te komen. Degene die vandaag wist te winnen kan zich als veilig gesteld voelen om volgend jaar weer eredivisie te spelen. De Triclores starten de wedstrijd goed, zette hoog druk en had het mes tussen de tanden. Heel snel maakte Rienstra de 0-1, Nac kwam via Verschueren langzij. Wederom Rienstra gaf Nac via zijn 2de de genadeklap voor rust en zal als held in Tilburg worden ontvangen. Nac kon niks meer en het werd stiller en stiller…..

(verslag: willem-ii.nl)
Willem II heeft de derby tegen NAC Breda verdiend met 2-1 gewonnen. De Tilburgers kwamen al vroeg op voorsprong en bleven voetballend hun opponent de gehele wedstrijd de baas. Nog voor rust kwam de eindstand op het scorebord door twee treffers van Ben Rienstra.

Willem II en NAC Breda schotelden het publiek een vermakelijke  wedstrijd voor. De derby, altijd al beladen voor spelers en fans van beide clubs, was dit keer extra spannend. De winnaar verzekerde zich namelijk zo goed als zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie, terwijl de verliezer nog drie spannende wedstrijden wacht.

Droomstart
Trainer Reinier Robbemond, toch al geplaagd door met name de blessures in zijn ploeg, was benieuwd of zijn team juist onder de druk van de derby het goede spel van de laatste weken weer op kon pikken. De elf mannen in het veld antwoordden snel. Willem II beleefde in Breda namelijk een droomstart. Al na vier minuten, toen Willem II zich voor de eerste keer meldde bij het doel van NAC, was het raak. Al kwam daar wel enig fortuin aan te pas. Keeper Nigel Bertrams verslikte zich in de bal en liet hem los. Ben Rienstra was er als de kippen bij om de Tricolores op voorsprong te zetten: 0-1. Het leidde tot dolle taferelen bij de 750 meegereisde fans. Niet veel later had Willem II de stand al kunnen verdubbelen toen de bal vanuit een corner aan iedereen voorbij ging.

Tekst gaat verder onder video

Voorzorg
De thuisclub liep dus al snel achter de feiten aan. Te gehaast gingen de geel-zwarten op zoek naar de gelijkmaker waardoor het veldspel onrustig en onzuiver was. Toch moest Robbemond ingrijpen. Hij bracht Jop van der Linden in het veld voor Damil Dankerlui, die al snel een gele kaart incasseerde en tot tweemaal toe dichtbij een tweede prent was. Voor één van die overtredingen mocht NAC een vrije trap nemen. Die belandde op het hoofd van Arno Verschueren die de gelijkmaker binnenkopte. De vraag nu was hoe de Tricolores met deze tegenslag zouden omgaan. Het antwoord kwam nog voor de rust. Van der Linden nam een corner op rechts. Fran Sol kopte bij de tweede paal de bal op het hoofd van Rienstra, die zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen: 1-2.

Meer spanning, minder voetbal
De tweede helft startte met een rommelig eerste kwartier. NAC creëerde slechts enkele kleine kansjes. Verschueren was in de 71e minuut met een kopbal het dichtst bij de gelijkmaker. Direct daarna had Sol tot tweemaal toe de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Het goede voetbal van Willem II maakte meer en meer plaats voor strijd en hard werken. En met succes. Diego Snepvangers vuurde nog eenmaal een schot af rechtop keeper Timon Wellenreuther. Thom Haye en Eyong Enoh namen aan de andere kant collega Bertrams onder vuur. Dit alles zonder resultaat.

Tevreden voor club en fans
De winst leidde tot grote feestvreugde bij spelers, staf en fans. NAC Breda was in eigen stadion verslagen en het Eredivisielijfsbehoud kan de club nu bijna niet meer ontgaan. Robbemond was daarom na afloop uitermate tevreden. Hij toonde zich blij voor zijn spelers, staf en zeker voor de fans die maandag met trots op hun werk kunnen verschijnen.

46 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments