Pas in februari duidelijkheid over maatregelen na Willem II – NAC

38
2485
Foto ANP Pro Shots

Willem II moet nog langer wachten op een beslissing van de aanklager van de KNVB over eventuele strafmaatregelen naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen NAC op 9 december. De betrokken partijen hebben nog tot 22 januari de tijd om hun visie schriftelijk in te dienen.

Als hij alle verklaringen binnen heeft en uitvoerig bestudeerd, beslist de aanklager van de voetbalbond of hij een strafmaatregel op zal leggen. Zo heeft Willem II nog een voorwaardelijke straf van het spelen van een wedstrijd zonder publiek staan. Tegen een mogelijke sanctie van de aanklager kan beroep worden aangetekend.

Bron:BD

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Wilco
Gast
Wilco

Het feit dat de KNVB er zolang over doet, kan simpel weg 2 oorzaken hebben. (mijn mening overigens)Maar ik denk dat je wel uit kunt gaan van deze twee senario’s:1. KNVB conculdeert na lang onderzoek dat Willem II genoeg gedaan heeft, is erg blij met de opgelegde stadionverboden, handhaaft 1 wedstrijd voorwaardelijk en legt verder hooguit een geldboete op.2. KNVB gaat Willem II na lang onderzoek zeer zwaar straffen.Ik denk dat je nu niets hoeft te denken wat er tussen in zit, dan hadden we het nu wel geweten.

JTW
Lid
JTW

Vuurwerk op de tribune hoort er bij tijdens zulke wedstrijden, vuurwerk op het veld kan daarentegen nooit goedgekeurd worden. Zonde dat er een aantal supporters momentjes van kortsluiting in de bovenkamer hadden, want dit kost ons wellicht een wedstrijd zonder publiek. Hoe vervelend dat ook is, ik zal altijd een wedstrijd zonder publiek over hebben in ruil voor wedstrijden met net dat beetje extra (Den Bosch, Dordrecht, nak, nak). Hopelijk loopt het met een sisser af, maar dat lijkt me sterk, we stonden namelijk al onder toezicht. Een vak straffen is natuurlijk onmogelijk, dat zou niet eerlijk zijn. Alle seizoenskaarthouders straffen vind… Lees verder »

Frank1896
Lid

Wat mij betreft zou het niet moeten kunnen dat je een groep straft voor het gedrag van enkele individuen, helaas gebeurt dit in de voetbalwereld wel vaker (denk aan de buscombi). Een vak straffen is volgens de normen van de KNVB wel degelijk mogelijk, in Utrecht is ook de Bunnikside een keer gesloten naar aanleiding van spreekkoren tegen Ajax. Ik zeg niet dat dit een juiste straf is want zoals gezegd moet je individuen aanpakken. Maar hoe oneerlijk ik dit ook vind, het is iets minder erg dan een volledige wedstrijd zonder publiek.

JTW
Lid
JTW

Ik denk dat dat wel meevalt. Als alleen ABC gesloten blijft, dan zal de sfeer in het stadion vrij somber zijn. Bovendien krijg je dan dat supporters met een seizoenskaart op ABC via omwegen op andere tribunes gaan zitten. Terecht, want 99% van ABC heeft net zo veel of weinig verkeerd gedaan als supporters op andere vakken die dan wel binnen zouden mogen. Als je een lijn trekt, dan ook goed.

KruikEreNoord
Lid
KruikEreNoord

Ik ben bang voor een wedstrijd zonder publiek.

Ik vind vuurwerk ook wel iets toevoegen en in datzelfde weekend zag je ook veel vuurwerk o.a. bij Twente en Ajax maar zodra je vuurwerk richting het uitvak of op het veld gaat gooien weet je dat daar problemen van komen..

Hopelijk loopt het met een sisser af smile

JTW
Lid
JTW

Daar ben ik inderdaad ook benieuwd naar. Gaan Twente en Ajax ook gestrafd worden?

Dirruk
Lid
Dirruk

Ik snap sommige gasten hier echt niet. Er dreigt een boete en misschien wel een wedstrijd zonder publiek, en ze hebben het over malloten en hersenlozen.Ik neem dan aan dat ze die paar ( misschien 5 tot 10 ) man bedoelen die dit vuurwerk heeft gegooid? Maar die zogenaamde zichzelf “echte supporters” noemende figuren heb ik nog nooit gehoord over de personen die gewoon tonnen van onze club hebben verbrast en fraude hebben gepleegd.Ik krijg liever een boete van 25.000 euro dan een technisch directeur die zichtzelf heeft verrijkt met wedstrijdopbrengsten, transferopbrengsten ( en dan praat je over minimaal een getal… Lees verder »

TTB
Lid
TTB

Iets met appels met peren was het toch? De informatie die jij geeft (ik zal in het midden laten of die klopt ja of nee), is ‘inside’ informatie waar niet zomaar elke supporter aan kan komen (Ik zou althans niet weten hoe). Het gooien van vuurwerk ligt iets simpeler. Mensen zien dit zelf gebeuren in het stadion, dus daar reageren ze op. Het is en blijft simpel. Fakkels/vuurwerk mogen het stadion niet binnen, tenzij het een georganiseerde actie is in overleg met club en knvb. Op het moment dat je dat wel doet breng je dus al willens en wetens… Lees verder »

Dirruk
Lid
Dirruk

@TTB, Laat jij maar eens niet in het midden of deze info klopt. Zeg maar eens dat het niet waar is, maar onderbouw het dan wel, dan kunnen we hier de feiten eens vergelijken. Ik weet zeker  dat je nu niks weet te melden, gewoon niet meer reageert of met onwaarheden komt, want insiders weten namelijk dat er geen woord gelogen is van wat ik heb gezegd, en het interesseert de meeste van de 9500 supporters ook helemaal niks want die hebben zo’n grote rood, wit, blauwe bril op dat ze alleen maar willen horen en lezen wat positief is. En dan… Lees verder »

@win
Lid
@win

Je hebt hersenlozen en malloten die met hun “stoere” gedrag de club geld kosten en er voor zorgen dat onschuldigen straks niet naar een wedstrijd kunnen (waar ze wel voor hebben betaald) en je het kwaadwillende fraudeurs die de club misbruiken om er zelf beter van te worden. Voor beiden kan ik gene greintje respect opbrengen.

Dit topic gaat over wat er gebeurde na de wedstrijd tegen NAC. En gaat dus over de hersenlozen en malloten. Dus prima dat mensen zich daarover laten horen.

Zodra er een topic komt over de fraudeurs, dan kunnen we daar ook lekker los.

Dirruk
Lid
Dirruk

@win, Start deze topic dan maar eens. Dan hebben we tijdens de komkommertijd echt iets om over te discussiëren, en zoals jij zegt los te gaan. Ik geef je hier dan een mooie titel voor boven het topic. Marc van Hintum, verlosser of fraudeur.Ik zie het topic wel verschijnen en zal je dan wat voorbeelden geven van feiten die geleid hebben tot zijn ontslag.  O nee, hij mocht vanaf 1 februari tot einde contract ( 1 juli ) gaan scouten voor onze club in plaats van de dagelijkse leiding over technisch beleid uitvoeren.

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Of de controle nu wel of niet goed was, of er nu wel of geen afspraken met supportersgroepen worden gemaakt, feit is dat vuurwerk in het stadion, zelfs als het niet op het veld of in het uitvak beland, niet toegestaan is. Of je het nu leuk vindt of niet, dat is de gewoon zo. Iedereen wist wat ons te wachten stond en toch wordt er met vuurwerk gespeeld. Je kunt naar alles en iedereen verwijzen maar de daders zijn en blijven de eerst verantwoordelijkenEn natuurlijk is het feit dat technische directeuren zich hebben verrijkt en externe financiers hun zakken hebben… Lees verder »

TTB
Lid
TTB

@Dirruk: Je leest mijn opmerking verkeerd gok ik. Ik bedoelde dat ik die informatie noch kan ontkennen noch kan verifiëren, omdat ik daar dus (zoals ik al noemde) niet de “inside” informatie voor heb. Ik kan en wil dus die discussie niet voeren, omdat ik die inderdaad niet zou kunnen onderbouwen. Overigens hoef ik hem ook niet te voeren, want ik twijfel ook niet aan het feit dat wat jij zegt klopt. Dat was ook niet de insteek van de post. Het gaat me puur en alleen om het incident tijdens deze wedstrijd. In welk gedeelte van mijn bericht vlak ik… Lees verder »

Dirruk
Lid
Dirruk

@TTB,

Ik ben het wat betreft je laatste opmerking zeker met je eens.

En ik bedoel met mijn opmerking dat er met een vinger gewezen wordt naar hele supportersgroeperingen niet jou maar in het algemeen. Kan nu al niet wachten totdat de eventuele straf bekend wordt en dan zal Tilbo wel helemaal ontploffen en worden complete vakken beschuldigd.

EL POSITIVO
Gast
EL POSITIVO

Volgens mij kijkt het gros van de moraalridders hier de uitwedstrijden ook al op Fox. Een wedstrijd meer of minder maakt weinig uit toch? Om het positief af te sluiten ga ik er van uit dat de zaak gesoponeerd wordt.  

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Ik zou zondag maar weer gaan gooien. Twee of drie wedstrijden minder……wat maakt het uit? Sommigen willen het maar niet begrijpen.

EL POSITIVO
Gast
EL POSITIVO

Ik gooi geen vuurwerk, ik zing en drink bier. Maar wordt een beetje moe van dat constante gezeik om een paar fakkels. Er is niks mis met fakkels, je moet ze alleen niet op het veld of andere tribunes gooien.Tegen bijv. Dordrecht en vorig jaar Nac thuis heeft het echt meerwaarde gehad. Dort wist niet wat ze overkwam en stond na 5 min al achter, tegen nac was het net dat beetje extra.Het is kut dat we nu misschien een straf krijgen, maar kunt er nu weinig meer aan veranderen. Dus zullen we het moeten accepteren en weer doorgaan

ikzelf
Lid
ikzelf

Niks accepteren. Je moet je verstand gebruiken. Je zadelt door je stomme gedoe een heel stadion op met een probleem. WIJ kopen een seizoenkaart om alle wedstrijden te zien omdat we dat gewoon fijn vinden : wij zijn supporter van Willem II. JULLIE zijn nepsupporters die genieten van provoceren terwijl je weet dat we “ op scherp stonden “ bij de KNVB. JULLIE zouden een stadionverbod moeten krijgen voor een jaar of 10 en je moest je ogen uit je kop schamen over je reactie. 

EL POSITIVO
Gast
EL POSITIVO

wie bedoel je nou telkens met jullie??  

@win
Lid
@win

Ik gooi geen vuurwerk, ik zing en drink bier. Maar wordt een beetje moe van dat constante gezeik om een paar fakkels. Er is niks mis met fakkels, je moet ze alleen niet op het veld of andere tribunes gooien.

Maar dat is het nu net, ze zijn wél op het veld gegooid en op andere tribunes. En dus is er gezeik. Lijkt mij vrij logisch.

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Volgens de reglement zijn die fakkels zelf op de tribune niet toegestaan. Ik wil niet de moraalridder uithangen, maar overduidelijk is dat we bij de KNVB onder een vergrootglas liggen en dat de straffen steeds hoger zullen worden. We moeten derhalve ook niet eigenwijs en hardleers willen zijn.

ikzelf
Lid
ikzelf

Jullie zijn de dwazen die de fakkels gooien en zich niet hebben gemeld. De helden. 

EL POSITIVO
Gast
EL POSITIVO

Ik zeg in een eerder bericht al dat ik niet onder die catergorie val. Ook geef ik aan dat ik vind dat je niet met fakkels moet gooien, dus begrijp niet goed wat je nou met je reactie probeert uit te lokken.

KSAJH
Lid

Edit: verwijderd door de redactie

Dirruk
Lid
Dirruk

Ben eigenlijk best benieuwd wat hier vermeld stond en waarom het door de redactie is verwijderd.

KSAJH
Lid

Edit: verwijderd door de redactie

Dirruk
Lid
Dirruk

Ben eigenlijk best benieuwd wat hier vermeld stond en waarom het door de redactie is verwijderd. En ook van wie de reactie was.

Farrington
Gast
Farrington

Volgens mij kan Willem II geen wedstrijd zonder publiek krijgen n.a.v de ongeregeldheden op het veld. Wel naar aanleiding van het gegooide vuurwerk.In het laatste geval iedereen een claim van 1/17 seizoenkaart indienen, zodat Willem II deze kan verhalen op degene die al een stadionverbod hebben gekregen

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Dat is dan geen intuitief proces…

king90
Lid
king90

Geef het beestje een naam. Het feit blijft dat als dit niet netjes door Willem II wordt opgelost voor de jarenlange trouwe aanhang een wedstrijd moeten missen door deze malloten. Willem II heeft iig voldoende tijd nu om te zorgen dat de trouwe supporters gecompenseerd gaan worden. Hoe en wat? Daar hebben ze de marketing afdeling voor. Doen ze dat niet dan lopen er een paar seizoenskaart houders gewoon weg. Maar neem toch aan dat ze daar wel iets op gaan verzinnen….

JTW
Lid
JTW

Seizoenskaarthouders gratis naar de halve finale of korting op de finale.

ABC'er
Gast
ABC'er

@ Baarle, ben benieuwd hoe ze volgens jou alleen “de hersenlozen” kunnen weren/bestraffen? Een heelvak uitsluiten lijkt me dan niet wat je wil?

Splinter F
Lid
Splinter F

@ABC

Misschien heb je juist wel een punt. Stel dat er vanuit vak M  vuurwerk werd gegooid (wetende wat de concequenties hiervoor zijn gesteld door KNVB na eerdere vuurwerk’incidenten’ ), moeten supporters uit vak ABC hier dan voor worden gestraft?.  ( omdat er nu een wedstrijd zonder publiek gespeeld gaat worden).

Helaas zijn de regels van de KNVB zo, geloof ik, maar het betreffende vak (of vakken) straffen lijkt mij een eerlijkere oplossing.

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Jij bent niet lekker in je hoofd, dat hoef ik hoop ik niet aan je uit te leggen hè ? of werk je voor de (R)overheid, dan snap ik jouw reactie wel

KruikEreNoord
Lid
KruikEreNoord

Het is een optie. Bij Ajax – Heracles mocht vak 410 niet naar binnen ivm het vuurwerk op het veld in de bekerfinale tegen Zwolle.

Maar dat vind ik nergens op slaan want 99% van vak ABC heeft ook geen vuurwerk op het veld gegooid.

Hopelijk blijft het bij straffen voor die paar en waait het over.

 

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Ik vrees voor een spookwedstrijd in een leeg stadion die we thuis bij de buis mogen volgen.

En dan kunnen die hersenlozen hier weer komen melden dat vuurwerk erbij hoort….. zucht!

Zekur
Lid
Zekur

De KNVB zal heus wel laten meewegen dat Willem II er alles aan doet / heeft gedaan om deze hersenlozen op te sporen. Beveiliging is voor elke club natuurlijk een crime, want die hersenlozen smokkelen altijd wel wat mee. Ik ga er van uit dat we gewoon met z’n allen (behalve die hersenlozen) de rest van de thuiswedstrijden kunnen bekijken.

kurt zaro
Gast
kurt zaro

laten we hopen dat t met n sisser afloopt. moet er niet aan denken wedstrijd zonder publiek. en evt alemaal te danken aan n paar achterlijke maloten