Paria’s in Breda

9
1489

Over de wedstrijd nak-Willem II willen we niet teveel meer kwijt. Er werd een geel-zwarte bus van 10 man en 1 clown voor het doel geparkeerd, althans dat hebben we uit de wedstrijdverslagen opgemaakt. Zelf hebben we hier niet veel van mee gekregen vanachter een met ondoorzichtige netten, wanden en balken omzoomde vissenkom.

Welkom in Breda.

Ach, we wisten wat ons te wachten stond. In Breda kunnen we ons altijd weer opmaken voor de minst gastvrije ontvangst van het seizoen. Een voor een door een smal poortje in een container waarna je wordt afgesnauwd door enkele (expres?) traag fouillerende stewards. Er zijn gevangenissen waar je makkelijker binnenkomt en weer naar buiten loopt.

We waren op het ergste voorbereid. Zeker gelet op de exorbitante veiligheidsmaatregelen die waren aangekondigd; slechts 500 kaarten, schouw van de bussen, dubbele fouillering, ME begeleiding van Tilburg tot Breda, alcoholverboden etc etc. Gelukkig werden op het laatste moment enkele maatregelen geschrapt. Wat restte was een extreem traag rijdende motoragent die ons begeleidde van Tilburg naar Breda. Deze maatregel werkte averechts, althans had averechts kunnen werken. Door deze langzaam rijdende agent – 50 tot 60 op de snelweg – die ook nog eens 20 minuten te laat vertrok, belandde het laatste cluster bussen middenin in een file – een prachtig doelwit voor kwaadwillende nac-supporters – en misten tientallen supporters het begin van de wedstrijd met geïrriteerde opeen gekropte supporters tot gevolg. Het had gruwelijk uit de klauwen kunnen lopen.

En wat is er nu daadwerkelijk gebeurd?

Niets, helemaal niets.
Terwijl de Bredase autoriteiten vanaf het begin af aan alles hebben gedaan om het te laten escaleren. Wederom is maar weer eens aangetoond dat alle veiligheidsmaatregelen zwaar overtrokken zijn geweest.

En nu; krijgen wij excuses voor het missen van het begin van de wedstijd?

Neuj.

Een complimentje dan, omdat het rustig is gebleven, dat hebben we toch op zijn minst wel verdiend.

Nope. Het blijft doodstil.

De gemeentelijke autoriteiten zijn ongetwijfeld aan het wachten op de volgende wedstrijd. Als een supporter per ongeluk een sigaret naar beneden gooit. Dan kunnen ze weer met hun vinger naar DE voetbalsupporter wijzen die keer op keer problemen veroorzaakt en een verplichte combiregeling noodzakelijk maakt. En dan is de incidentloze wedstrijd nak-Willem II al lang weer vergeten.

Tja, we blijven paria’s.

9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments