Oud-profs versterken Willem II Voetbalacademie

1
2514

Enkele weken geleden kondigde Willem II aan een verbeterslag binnen de Voetbalacademie te willen realiseren. Willem II zal eerst het fundament van de Voetbalacademie verstevigen door de landelijke status voor jeugdopleidingen te behalen. Hiervoor stelt de KNVB  onder meer eisen aan het aantal uren dat jeugdtrainers in dienst van de club zijn, de aanwezigheid van een fysiektrainer en video-analist en de scouting dient een bepaalde structuur te hebben. Daarnaast willen we de brug tussen de jeugdopleiding en eerste selectie verkleinen door de talenten eerder te betrekken bij de programma’s van de eerste selectie.

In het nieuwe programma zal specifieker gewerkt gaan worden op de onderdelen fysiek, voeding, mentale ontwikkeling en op technisch en tactisch gebied. Hiervoor zijn overeenkomsten met gespecialiseerde bedrijven afgesloten. Daarnaast zijn onder andere oud-profs Edwin Linssen, Arno Arts en Raymond Victoria aan de club verbonden.

Edwin Linssen nieuwe trainer Willem II A1
Edwin Linssen, nu nog actief met De Graafschap in de nacompetitie, stopt aan het einde van het seizoen met zijn mooie carrière als profvoetballer. Hij zal zijn loopbaan voortzetten als trainer bij Willem II A1. Daarnaast krijgt hij samen met hoofd jeugdopleiding Jan de Hoon de taak om een brugfunctie te vervullen voor de talenten van de Voetbalacademie naar de eerste selectie. Hij zal ook de wedstrijden van Jong Willem II gaan begeleiden en daarmee de technische staf assisteren. Edwin Linssen tekent een overeenkomst voor één jaar met een optie voor een extra jaar.

Edwin Linssen speelt vanaf 1998 betaald voetbal en heeft meer dan 450 wedstrijden gespeeld voor VVV Venlo, Helmond Sport, Roda JC, Fortuna Sittard, AEK Larnaca en de Graafschap. Naast zijn voetbalcarrière is hij al geruime tijd actief als jeugdtrainer bij o.a. VVV Venlo, Helmond Sport en de Graafschap.

Technisch manager Carlos Aalbers: ‘Met Edwin Linssen hebben we een zeer ambitieuze trainer kunnen vastleggen waarvan het al snel duidelijk was dat hij na zijn voetbalcarrière trainer zou worden. Met zijn ervaring als voetballer en zijn talent voor het trainerschap kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de spelers’.

Arno Arts specialistentrainer bij Willem II
Arno Arts heeft een overeenkomst voor één jaar bij Willem II getekend als specialistentrainer. Hij gaat specifieke techniektraining geven aan spelers van de eerste selectie en de Willem II Voetbalacademie.

Carlos Aalbers: ‘Met Arno Arts kunnen we op technisch vlak specifieker trainen en maatwerk leveren voor zowel de spelers van de eerste selectie als onze jeugdige talenten. Arno is altijd een zeer technische voetballer geweest en is de ideale trainer om de spelers hierin verder te ontwikkelen’.

Maatwerk door oud-profs
Daarnaast gaan de oud-profvoetballers Romain van den Bergh, Piet Panman en Ruud van der Rijt samen met de overige trainers hun bijdrage leveren om maatwerk te leveren. De trainers Arno Arts, Ruud van der Rijt en Edwin Linssen zijn ook betrokken bij de eerste selectie van Willem II waardoor er een goede wisselwerking tussen de Willem II Voetbalacademie en eerste selectie zal zijn.

De volledige trainersstaf van de Willem II Voetbalacademie is hiermee vastgelegd voor het nieuwe seizoen en de indeling ziet er dan als volgt uit:

A1: Edwin Linssen
B1: Brian Groeneweg
B2: Ruud van der Rijt
C1: Erik Nijssen
C2: Jos Bogers
D1: Rob Hendriks
D2: Frank Scholten
D3: Daan Uithof

Bron: Willem II

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments