UPDATE: Ook FC Groningen wil Streppel

14
2184

FC Groningen heeft interesse in Jurgen Streppel, de trainer van Willem II. Hij kan volgens De Telegraaf de opvolger worden van Erwin van de Looi, die na dit seizoen vertrekt bij de noorderlingen.

Streppel zou nadrukkelijk op de radar van Groningen staan. Volgens de krant vindt Groningen het bijzonder knap dat Streppel zonder veel middelen toch goed presteert met zijn club Willem II, dat vorig seizoen zelfs achtste werd in de Eredivisie. Eerder gingen er al geruchten dat Vitesse interesse zou hebben in Streppel.

Update (BRON):
FC Groningen heeft géén informeel gesprek gevoerd met Jurgen Streppel. Dat laat directeur Hans Nijland vrijdag weten aan het Dagblad van het Noorden. De huidige coach van Willem II gaat volgens De Telegraaf mogelijk aan de slag bij de Groningers.

Update #2 (BRON):
In navolging van FC Groningen weet ook Willem II niets van een eventuele ‘transfer’ van Jurgen Streppel. De trainer van Tilburgers zou een informeel gesprek hebben gevoerd in De Euroborg.

Met dat nieuws kwam De Telegraaf vrijdag op de proppen, maar volgens Groningen en ook Willem II is de claim onjuist. “Ik heb Hans Nijland vorige week nog aan de telefoon gehad. En daarna heb ik meer mensen van Groningen gesproken. Toen hebben we het in ieder geval niet daar over gehad”, reageert Carlos Aalbers tegenover FOX Sports.

“Zover ik weet, werken daar correcte mensen”, gaat de technisch directeur van Willem II verder over FC Groningen. “Ze zouden mij er eerlijk over informeren, als het zou kloppen wat De Telegraaf meldt. Jurgen ook inderdaad. Zo liggen onze onderlinge verhoudingen wel.”

Aalbers begrijpt de belangstelling voor Streppel wel. De 46-jarige coach, wiens contract doorloopt tot de zomer van 2017, werd ook al gelinkt aan Vitesse. “Jurgen is een goede coach. Net als goede spelers, liggen die goed in het wereldje. Dat is logisch. Bijtekenen? Dat is niet nodig. Hij ligt nog vast tot 2017. Dat is een geruime tijd voor een trainerschap.”

Het lijkt er in ieder geval wel steeds meer op dat Streppel na dit seizoen vertrekt bij Willem II. Streppel heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een stap hogerop ziet zitten.

 

14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments