Ook Arno Arts verlaat Willem II

1
1657
Arno Arts (bron: BD.nl)

Bron: BD.nl
Nadat eerder deze week assistent-trainer Adrie Bogers al te horen kreeg dat hij niet langer mag blijven bij Willem II, was het vrijdag de beurt aan Arno Arts. De techniektrainer, die een aflopend contract had voor 12 uur in de week, vernam van directeur Berry van Gool dat er komend seizoen geen plek meer voor hem is in de technische staf van de Tilburgse club.

“Zeer teleurstellend”, vindt Arts. “Ik had eerlijk gezegd gehoopt dat ik komende seizoen het beloftenteam zou mogen gaan coachen, naast het techniekwerk. Volgens mij is dat naar tevredenheid gegaan. Ik kreeg gisteren nog een gesigneerd shirt van Lucas Andersen omdat hij zo genoten had van mijn trainingen. En ik ben toch een jongen van de club, uit de glorieperiode. Maar dat is dus weinig waard.”

Arts gaf eerder op Twitter al duidelijk aan dat het vertrek niet zijn keuze is:
“Na Adrie Bogers ben ook ik volgend seizoen niet meer welkom bij Willem II.”

De reactie vanuit Willem II:
Om de synergie in het volgend seizoen tussen eerste elftal en de Willem II Voetbal Academie te vergroten, kiest Willem II ervoor om de trainers van de beloften (Edwin Linssen), de A1 (nog in te vullen) en de B1 (Ruud van der Rijt) als assistent-trainers te betrekken bij het eerste elftal.

Binnen die nieuwe opzet komt de rol van Arno Arts te vervallen. Daardoor komt er na twee jaar een einde aan het dienstverband van Arno Arts bij Willem II. Willem II hoopt op korte termijn een nieuwe trainer voor de ontstane dubbelfunctie te kunnen presenteren.

Wij danken Arno voor zijn inzet de afgelopen jaren en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan.

Rest ons de vraag wie deze belangrijke functie (Assistent trainer én trainer van de A1) in de technische staf gaat invullen.

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments