Onze punten voor de Tricolores… Mee eens?

8
1981

De eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft zit erop. 1-0 verloren.
Wat een lelijk, vies counterploegje is dat NEC. Lang geleden dat we in een uitwedstrijd tegen zo’n verdedigend team hebben gespeeld. Maar goed, NEC heeft 30 punten en wij 18. Ergens doen ze toch iets goed. En wanneer de scheids het toelaat dat je keeper de bal 17 seconden in zijn handen houdt en 17x doorrollen zoals Diego Simeone in zijn beste dagen beloont met geel voor de tegenstander, waarom zou je het dan niet doen?
Goed, genoeg over NEC. Terug naar de onzen. Hoewel we kansen en kansjes kregen, wisten we Nijmeegse muur niet te slechten. De nood voor aanvallende versterkingen is hoog. De punten dan maar.

Lamprou: 6,5
Heeft naar verluidt in de tweede helft de Griekse filosofen Socrates en Plato van voor tot achter gelezen. Kreeg, zeker de tweede helft, niets te doen. Is dan ook moeilijk te beoordelen.

Heerkens: 4,5
Kreeg zijn kans vanwege de blessure van Joppen. Greep die niet. Werd terecht in de rust gewisseld, omdat hij horendol werd gespeeld door Limbombe. Had anders waarschijnlijk het einde van de wedstrijd ook niet gehaald met al geel op zak.

Peters: 6,5
Had het lastig tegen Santos, had verder verdedigend weinig te doen I.

Dries Wuytens: 6,5
Had het lastig tegen Santos, had verder verdedigend weinig te doen II.

Van der Struijk: 7,5
We kunnen allemaal wel zeuren op Frankie, maar Limbombe hebben we de tweede helft nauwelijks gezien. Misschien is Struijkie helemaal niet zo slecht. Kreeg verder de meest belachelijke rode kaart van het seizoen.

Koppers: 6
Te zwak voor een basisplaats. Een helftje meehobbelen tegen een verdedigende tegenstander lukt nog net.

Ojo: 6,5
Werkt hard en toont inzet. Veroverd veel ballen. Speelt de ballen alleen nauwelijks vooruit. Het zegt genoeg dat hij dit seizoen nog niet heeft gescoord.

Stijn Wuytens: 6
Kon ook zijn stempel niet drukken. Strafpuntje voor het onhandig naar de bal gaan bij het strafschopmoment. Het was geen strafschop, vonden wij, maar je weet dat zo’n bal bij een uitwedstrijd op de stip kan belanden.

Falkenburg: 7
De enige middenvelder met diepgang. Was op weg naar de 1-1, maar werd onderuit gehaald. Is een rode kaart, althans volgens onze spelregelboeken.

Zivkovic: 5
Schijnt een mentalcoach te hebben ingeschakeld. Hopelijk heeft dit effect. Het was helaas weer benedenmaats wat hij gisteren liet zien.

Vd Velden: 4,5
Ai, Nick, je was zo goed bezig op het einde van de eerste seizoenshelft. Gisteren liet je weer zien dat je geen diepe spits bent. Is niet erg. Maar die ballen die van je voet afstuitten en zo gevaarlijke tegenaanvallen van NEC inluiden, dat kan echt niet.

Andersen: 6
Viel kennelijk geblesseerd uit. Had wellicht al langer last van die blessure. Was tamelijk onzichtbaar.

Kawaya: –
Schijnt een pareltje te zijn. Liet gisteren al enkele flitsen zien dat hij vreselijk goed kan voetballen. Hopelijk gaan we nog veel van hem genieten.

Haemhouts: –
We waren hem al weer bijna vergeten. Onzichtbaar belangrijk. Te kort voor een beoordeling.

Kamphuis: -2
Succes bij Telstar-Emmen Jochem. Pannenkoek!

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments