Onze nieuwelingen uitgelicht

4
918

Willem II haalde deze winterse transferperiode enkele nieuwe spelers. Wie deze spelers zijn en waar hun roots liggen gaan we voor jullie beschrijven in het volgende artikel.

Renato Tapia

Renato Tapia Cortijo werd op 28 juli 1995 geboren in Lima. Lima is de hoofdstad van Peru, het land waar Tapia international van is.

Tapia begon in 2004 met voetballen bij Sportin Cristal alvorens hij in 2007 de overstap maakte naar Club Grande Esther de Bentin. Voor die club speelde hij van 2007 tot 2013. Club Grande had een samenwerkingsverband met FC Twente en naar die club transfereerde Tapia op zijn achttiende om zijn voetbalcarrière in Europa van de grond te krijgen.

Na 31 wedstrijden voor Twente werd de 1.85 lange middenvelder annex verdediger voor circa 2.4 miljoen euro verkocht aan Feyenoord. Bij Feyenoord speelde Tapia 30 wedstrijden in het eerste elftal. In het huidige seizoen kon hij niet rekenen op speeltijd in het eerste en dus koos hij voor een verhuur aan Willem II. Bij Willem II hoefde hij niet lang te wennen want daags na zijn komst werd Tapia, die 38 interlands achter zijn naam heeft staan, uitgeroepen tot ‘man of the match’ tegen NAC.

Tapia

Mario Vrousai

Mario Vrousai is één van de twee Grieken die de gelederen van Willem II is komen versterken. Vrousai werd op 2 juli 1998 geboren in Nafpaktos.

Zijn voetballoopbaan begon in 2009 bij de lokale FC: Nafpaktiakos Asteras. De 20-jarige buitenspeler speelde daar tot 2015 en werd toen opgepikt door topclub Olympiakos Pireaus. Tot op heden kwam Vrousai, tevens jeugdinternational, tot vijf duels in het eerste elftal van Olympiakos maar door een gebrek aan speelminuten koos hij voor een vertrek.

Vrousai wordt gehuurd met een optie tot koop en dus heeft Willem II goede zaken gedaan met Olympiakos. Net als Tapia liet ook Vrousai zich direct zien in de wedstrijd tegen NAC. Met een bekeken schot diende hij de buren een nekslag toe. Vrousai staat inmiddels op twee assists en één doelpunt ik drie wedstrijden.

Vrousai op de huid gezeten door van Hooijdonk (foto: (c) Toin Damen)

Evangelis Pavlidis

De andere helft van de twee Grieken is Evangelis Pavlidis. Net als zijn landgenoot is ook Pavlidis 20 jaar oud. Pavlidis zag op 21 november 1998 het levenslicht in Thessaloniki.

Van 2004 tot 2014 vertegenwoordigde de centrumspits de kleuren van Bebibis 2000. In 2014 ging de jeugdinternational voor het eerst op avontuur door te tekenen voor VfL Bochum in Duitsland. Voor Bochum speelde hij vier wedstrijden alvorens hij uitgeleend werd aan Borussia Dortmund II. Voor de beloften van Dortmund scoorde hij zeven keer in 32 officiële wedstrijden. Nu is de tweebenige jongeling verhuurd aan Willem II en ook bij deze overgang heeft Willem II een optie tot koop weten te bedingen. Pavlidis gaf de assist op de 1-0 tegen NAC en scoorde vervolgens zelf tegen Twente.

Pavlidis v

 

Alexander Isak

De grootste verrassing van deze transferperiode is waarschijnlijk de tijdelijke komst van Alexander Isak. Isak werd op 21 september 1999 geboren in Solna. De boomlange centrumspits heeft Eritrese ouders maar werd geboren in Zweden en bezit daardoor de Zweedse nationaliteit.

Vanaf 2005 tot aan 2017 speelde Isak voor AIK, een van de grootste Zweedse clubs. In 2016 luisterde hij zijn debuut in zowel de beker als in de competitie op met een doelpunt. In 24 wedstrijden maakte Isak op piepjonge leeftijd al 10 goals. In 2017 betaalde grootmacht Borussia Dortmund maar liefst negen miljoen euro voor het supertalent. Isak debuteerde op zeer jonge leeftijd in het nationale elftal van Zweden en is ook recordhouder als het gaat om de jongste speler die ooit scoorde voor Zweden. Isak maakte dit doelpunt op zijn zeventiende. Isak moet bij Dortmund spelers voor zich dulden die verder zijn in hun ontwikkeling. Dat Willem II tegen Dortmund oefende tijdens het trainingskamp in Marbella mag een klein godsgeschenk genoemd worden, want tijdens deze wedstrijd kwamen Isak en Willem II met elkaar in contact. Dat het Willem II is gelukt een speler met deze status binnen te halen is voor velen een wonder en daarom is deze transfer op veel plekken in- en buiten Nederland gespreksonderwerp. Isak debuteerde afgelopen zondag in de gewonnen uitwedstrijd tegen Utrecht. Hij slaagde er direct in zijn klasse en snelheid te etaleren en het kan haast niet anders dan dat Isak tegen Groningen in de basis start.

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments