Home » Headlines » Ontwerp nieuw stadion Willem II door architecten MBVDA

Ontwerp nieuw stadion Willem II door architecten MBVDA

Afgelopen seizoen werd al bekend dat Willem II mogelijke plannen voor verbetering aan het stadion aan het onderzoeken is. De eerste resultaten daarvan lijken zichtbaar te zijn op de website van architectenbureau mbvda.nl. Dit architectenbureau is in opdracht van de gemeente Tilburg en Willem II bezig om de plannen vorm te geven.

Directeur Berry van Gool heeft eerder in het BD aangegeven dat Willem II de aanpassing van het stadion noodzakelijk acht om verder te kunnen stijgen met de begroting en het stadion klaar te maken voor de toekomst.  In de jaren ’90 was Willem II één van de eerste clubs die verhuisde naar een nieuw modern stadion. Echter, de huidige indeling van het stadion en faciliteiten zijn gedateerd en zijn toe aan een renovatie.

Het ontwerp wat nu gemaakt is omhelst een gehele nieuwe buitenkant aan de zijde van de Ringbaan Zuid.

Voor meer impressies zie: http://www.mbvda.nl/993A_WillemII.html

30 reacties

 1. Zolang de boel alleen tegen NAC uitverkocht is, heeft uitbreiding weinig nut. Veel meer volk valt er ook niet te verwachten zo lang er in de grauwe middenmoot gebivakkeerd wordt. En je moet je afvragen of je de gloryhunters bij een incidenteel seizoen met Europees voetbal wel wilt hebben. Niet bouwen voor leegstand dus. Maar modernisering is zeker nodig.

  6

  4
 2. godverdomme eerst die vreselijke kutgracht weg.

  -1

  0
 3. Highway Patrolman
  Highway Patrolman

  Lood om oud ijzer dus. Uiterlijke schoonheid maar van binnen niks veranderd. Wat heeft dit nu weer voor nut?

  3

  3
 4. Heeft Roy Donders ook mee geholpen met het ontwerp? Mis alleen zijn winkel, volgens mij wil hij daar wel in trekken met zo,n gouden stadion… Haha.

  4

  1
 5. Naar mijn mening komt het te weinig naar voren dat het een voetbalstadion is. Op de foto’s lijkt het op een winkelcentrum met een stadion in het midden. Naar mijn mening moet dit andersom zijn. Het stadion met de grootste en opvallendste factor zijn waarbij winkels zijn betrokken. Daarnaast komen onze clubkleuren en het voetbalgevoel van een stadion te weinig naar voren op dit ontwerp. Een voordeel van dit ontwerp is dat er wel een ring op kan.. voor als we weer champions league spelen ;).

  17

  3
 6. Lijkt meer om een slimme publiciteitsstunt te gaan van dat architectenbureau. Desalniettemin zeer interessant om eens wat visuele mogelijkheden te zien voor de verbouwing. Ik vind dit idee van meerdere “verdiepingen” en een nieuwe laag om het stadion slim en efficient. Zou persoonlijk niet voor een donkergrijze look gaan maar het in stijl doen van de hoofdingang. Meer herkenbaar en zal daardoor breder worden gedragen en geaccepteerd door het (kritische) publiek. 

  Exploitatie rondom het stadion gewoon afkijken van succesformules en dat in samenwerking met gemeente realiseren. Geen idee of het in Grunn loopt rondom de Euroborg. Daar zit een Jumbo, Noorderpoort (soort Rooi panne), Kinepolis (bioscoop), fysiotherapie, casino, horeca en een soort ROC. Bij ons zouden Van Boekel en Destil een upgrade krijgen, vast en zeker zijn er bedrijven die nu op bijvoorbeeld industrieterrein Het Laar zitten te paaien voor deze stap.

  Ik denk dat er voor een verbouwing van dit formaat toch zeker 15-25 miljoen minimaal nodig is.  

   

  5

  1
 7. Tri_colores_1896
  Tri_colores_1896

  Gelukkig is dit niet definitief. Ik vind het er vreemd uit zien. De looppaden lijken ver verwijderd van de vakken. Het dakterras is lekker bij temperaturen van 20 C of hoger. Het ziet er naar mijn mening iets te futuristisch uit en men is vergeten dat het hier om een voetbalstadion gaat en niet om een concertgebouw.

  Ik zie graag andere ontwerpen tegenmoet!

  16

  3
 8. Ondanks dat dit een schets is van een architectenbureau zonder opdracht vind ik het wel een zeer mooie oplossing.

  Er staat dan echt een pracht gebouw (aan de buitenkant) wat breed zichtbaar is.

  Als ook de binnenkant navenant wordt aangepast, dan zou dat erg mooi zijn.
  Maar zoals altijd… wachten, wachten, wachten 🙂

  7

  2
 9. Gracht moet weg. Dat is pas een verbetering. Engels stadion hier.

   

   

  18

  0
 10. Ziet er netjes uit, heeft iemand een idee wat er dan zo precies nodig is om het stadion ‘modern’ te maken? Heeft dat te maken met meer skyboxen bijvoorbeeld?

  Off: Las in de VI dat we de minste kijkcijfers op fox hebben, hoe kan het dat we zelfs minder kijkers hebben dan Excelsior bijvoorbeeld? Of zouden ze er bij fox gewoon naast zitten met hun metingen?

  5

  1
  • Ik denk dat dat ook met het voetbal onder v d Looij te maken heeft. Dat was natuurlijk niet om aan te gluren. Er zaten wedstrijden tussen waarbij ik me kan voorstellen dat zelfs de Willem II fan ging zappen naar een andere zender, omdat het niet om aan te zien was. We stonden sinds lange tijd ook niet meer in de top 5 uitsupporters.

   13

   2
  • Tri_colores_1896
   Tri_colores_1896

   Bij FOX kunnen ze niet tellen 😉

   1

   7
  • Omdat willem II supporters naar de club gaan en Excelciorsupporters thuis voor de buis zitten.

   7

   7
  • JTW

   Dat is top nieuws! Dat wil zeggen dat er bij ons relatief gezien het meest aantal supporters naar het stadion gaat in plaats van op tv kijkt. We zijn niet met heel erg veel, maar daarvan gaat toch procentueel gezien een groot deel naar het stadion. Super!

   1

   2
 11. Het ziet er zeker netjes uit. Maar nog niet te veel conclusies verbinden aan een paar plaatjes.  http://tilburg.com/nieuws/veelgestelde-vraag-in-tilburg-is-dit-hoe-het-koning-willem-ii-stadion-eruit-komt-te-zien/

  4

  0
 12. dn Baaierd

  Ziet er goed, zoals je nu op de tekeningen kunt zien word er aan de buitenzijde een pand omheen gebouwd maar van binnen blijft het hetzelfde. Je krijgt dadelijk 2 punten waar je naar boven kunt lopen aan de zijdes. Zodat er geen belemering is voor de winkels en parkeergelegenheid voor het stadion. Ze zullen pas gaan overwegen om de grachten dicht te gooien als week in week uit het stadion is uitverkocht (begrijpelijk). Zou alleen graag zien dat ze dan de Kingside meteen mee zouden uitbreiden als ze dan daar toch bezig zijn.

  2

  1
 13. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Ziet er schon uit nu nog een Banana bar erbij en ge het 7 dagen perweek 365 per jaar een goede inloop.. en bedrijvigheid rondom het stadion..😉🤗

  7

  0
 14. En dan meteen na het landen naar gate 6!

  8

  1
 15. Is ineens iedereen tevreden, nee dus gracht weg, nieuwe tribune direct op het veld, overkapping tot aan het veld, zodat iedereen droog zit.

   

  11

  7
 16. TTB

  De eerste indruk is goed, het kan heel mooi worden met deze stijl. Ik twijfel nog of ik de ”uitstulping” nou juist heel gaaf of echt lelijk vind, maar wacht het even af.

  Verder neem ik aan dat wel héél het stadion in deze stijl wordt verbouwd? De sfeerimpressie is vooralsnog alleen ringbaan-Zuid.

  2

  1
 17. Ziet er netjes uit hoor, mooier als een zee container look.

  En zoals vele andere clubs in Nederland wat winkeltjes er om heen wat natuurlijk erg slim is want mocht Willem II het stadion kopen dan scheelt dat natuurlijk wel in maandelijkse kosten door de huur die Willem II ontvangt van bedrijven die daar in terecht komen. En wie weet gooien ze hier mee ook wel de grachten dicht dan heb je ook meteen extra plaatsen waardoor je niet hoger hoeft te bouwen maar iets om het bestaandpand heen zet wat natuurlijk enorm veel scheelt in kosten.

  14

  1
  • Zal moeilijk worden om daar “rendabele” retail-horeca voor te vinden.

   Als er geen wedstrijd is, is ut un dooi huukske.

   3

   3
   • Sfeer en beleving kun je creeeren. Ik neem aan dat als dit mogelijk word gemaakt dat er ook aan de omgeving word gedacht om het voor bedrijven ook aantrekkelijk te maken om daar in te trekken.

    1

    1
 18. UNITED

  Dit is wel echt zeer geil!

  13

  2
 19. Ziet er wel schitterend uit.

  12

  2
 20. mad-r

  Als de kings pub er maar in past!

  19

  1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *