Ontwerp nieuw stadion Willem II door architecten MBVDA

30
2956

Afgelopen seizoen werd al bekend dat Willem II mogelijke plannen voor verbetering aan het stadion aan het onderzoeken is. De eerste resultaten daarvan lijken zichtbaar te zijn op de website van architectenbureau mbvda.nl. Dit architectenbureau is in opdracht van de gemeente Tilburg en Willem II bezig om de plannen vorm te geven.

Directeur Berry van Gool heeft eerder in het BD aangegeven dat Willem II de aanpassing van het stadion noodzakelijk acht om verder te kunnen stijgen met de begroting en het stadion klaar te maken voor de toekomst.  In de jaren ’90 was Willem II één van de eerste clubs die verhuisde naar een nieuw modern stadion. Echter, de huidige indeling van het stadion en faciliteiten zijn gedateerd en zijn toe aan een renovatie.

Het ontwerp wat nu gemaakt is omhelst een gehele nieuwe buitenkant aan de zijde van de Ringbaan Zuid.

Voor meer impressies zie: http://www.mbvda.nl/993A_WillemII.html

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Koning Koos
Gast
Koning Koos

Zolang de boel alleen tegen NAC uitverkocht is, heeft uitbreiding weinig nut. Veel meer volk valt er ook niet te verwachten zo lang er in de grauwe middenmoot gebivakkeerd wordt. En je moet je afvragen of je de gloryhunters bij een incidenteel seizoen met Europees voetbal wel wilt hebben. Niet bouwen voor leegstand dus. Maar modernisering is zeker nodig.

kurt zaro
Gast
kurt zaro

godverdomme eerst die vreselijke kutgracht weg.

Highway Patrolman
Lid
Highway Patrolman

Lood om oud ijzer dus. Uiterlijke schoonheid maar van binnen niks veranderd. Wat heeft dit nu weer voor nut?

Wilco
Gast
Wilco

Heeft Roy Donders ook mee geholpen met het ontwerp? Mis alleen zijn winkel, volgens mij wil hij daar wel in trekken met zo,n gouden stadion… Haha.

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Naar mijn mening komt het te weinig naar voren dat het een voetbalstadion is. Op de foto’s lijkt het op een winkelcentrum met een stadion in het midden. Naar mijn mening moet dit andersom zijn. Het stadion met de grootste en opvallendste factor zijn waarbij winkels zijn betrokken. Daarnaast komen onze clubkleuren en het voetbalgevoel van een stadion te weinig naar voren op dit ontwerp. Een voordeel van dit ontwerp is dat er wel een ring op kan.. voor als we weer champions league spelen ;).

Fooligan
Lid
Fooligan

4 grote lichtmasten die er bovenuit prijken. Dat riekt naar een stadion smile

JoeKeenan
Lid
JoeKeenan

Lijkt meer om een slimme publiciteitsstunt te gaan van dat architectenbureau. Desalniettemin zeer interessant om eens wat visuele mogelijkheden te zien voor de verbouwing. Ik vind dit idee van meerdere “verdiepingen” en een nieuwe laag om het stadion slim en efficient. Zou persoonlijk niet voor een donkergrijze look gaan maar het in stijl doen van de hoofdingang. Meer herkenbaar en zal daardoor breder worden gedragen en geaccepteerd door het (kritische) publiek.  Exploitatie rondom het stadion gewoon afkijken van succesformules en dat in samenwerking met gemeente realiseren. Geen idee of het in Grunn loopt rondom de Euroborg. Daar zit een Jumbo,… Lees verder »

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

Gelukkig is dit niet definitief. Ik vind het er vreemd uit zien. De looppaden lijken ver verwijderd van de vakken. Het dakterras is lekker bij temperaturen van 20 C of hoger. Het ziet er naar mijn mening iets te futuristisch uit en men is vergeten dat het hier om een voetbalstadion gaat en niet om een concertgebouw.

Ik zie graag andere ontwerpen tegenmoet!

Joske
Gast
Joske

Ondanks dat dit een schets is van een architectenbureau zonder opdracht vind ik het wel een zeer mooie oplossing.

Er staat dan echt een pracht gebouw (aan de buitenkant) wat breed zichtbaar is.

Als ook de binnenkant navenant wordt aangepast, dan zou dat erg mooi zijn.
Maar zoals altijd… wachten, wachten, wachten smile

Maddock
Gast
Maddock

Gracht moet weg. Dat is pas een verbetering. Engels stadion hier.

 

 

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff
Johan
Lid
Johan

Ziet er netjes uit, heeft iemand een idee wat er dan zo precies nodig is om het stadion ‘modern’ te maken? Heeft dat te maken met meer skyboxen bijvoorbeeld?

Off: Las in de VI dat we de minste kijkcijfers op fox hebben, hoe kan het dat we zelfs minder kijkers hebben dan Excelsior bijvoorbeeld? Of zouden ze er bij fox gewoon naast zitten met hun metingen?

Henkie013
Gast
Henkie013

Ik denk dat dat ook met het voetbal onder v d Looij te maken heeft. Dat was natuurlijk niet om aan te gluren. Er zaten wedstrijden tussen waarbij ik me kan voorstellen dat zelfs de Willem II fan ging zappen naar een andere zender, omdat het niet om aan te zien was. We stonden sinds lange tijd ook niet meer in de top 5 uitsupporters.

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

Bij FOX kunnen ze niet tellen wink

Robby
Gast
Robby

Omdat willem II supporters naar de club gaan en Excelciorsupporters thuis voor de buis zitten.

JTW
Lid
JTW

Dat is top nieuws! Dat wil zeggen dat er bij ons relatief gezien het meest aantal supporters naar het stadion gaat in plaats van op tv kijkt. We zijn niet met heel erg veel, maar daarvan gaat toch procentueel gezien een groot deel naar het stadion. Super!

013 support
Gast
013 support

Het ziet er zeker netjes uit. Maar nog niet te veel conclusies verbinden aan een paar plaatjes.  http://tilburg.com/nieuws/veelgestelde-vraag-in-tilburg-is-dit-hoe-het-koning-willem-ii-stadion-eruit-komt-te-zien/

dn Baaierd
Lid

Ziet er goed, zoals je nu op de tekeningen kunt zien word er aan de buitenzijde een pand omheen gebouwd maar van binnen blijft het hetzelfde. Je krijgt dadelijk 2 punten waar je naar boven kunt lopen aan de zijdes. Zodat er geen belemering is voor de winkels en parkeergelegenheid voor het stadion. Ze zullen pas gaan overwegen om de grachten dicht te gooien als week in week uit het stadion is uitverkocht (begrijpelijk). Zou alleen graag zien dat ze dan de Kingside meteen mee zouden uitbreiden als ze dan daar toch bezig zijn.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ziet er schon uit nu nog een Banana bar erbij en ge het 7 dagen perweek 365 per jaar een goede inloop.. en bedrijvigheid rondom het stadion..😉🤗

Kruik
Gast
Kruik

Sauna Diana erbij….

El Cammacho
Gast
El Cammacho

En dan meteen na het landen naar gate 6!

Hans
Gast
Hans

Is ineens iedereen tevreden, nee dus gracht weg, nieuwe tribune direct op het veld, overkapping tot aan het veld, zodat iedereen droog zit.

 

Kruik
Gast
Kruik

Bende bang van wat druppels?Hoe vaak regent het tijdens 1 van de 17 thuiswedstrijden…..

TTB
Lid
TTB

De eerste indruk is goed, het kan heel mooi worden met deze stijl. Ik twijfel nog of ik de ”uitstulping” nou juist heel gaaf of echt lelijk vind, maar wacht het even af.

Verder neem ik aan dat wel héél het stadion in deze stijl wordt verbouwd? De sfeerimpressie is vooralsnog alleen ringbaan-Zuid.

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Ziet er netjes uit hoor, mooier als een zee container look.

En zoals vele andere clubs in Nederland wat winkeltjes er om heen wat natuurlijk erg slim is want mocht Willem II het stadion kopen dan scheelt dat natuurlijk wel in maandelijkse kosten door de huur die Willem II ontvangt van bedrijven die daar in terecht komen. En wie weet gooien ze hier mee ook wel de grachten dicht dan heb je ook meteen extra plaatsen waardoor je niet hoger hoeft te bouwen maar iets om het bestaandpand heen zet wat natuurlijk enorm veel scheelt in kosten.

Kees
Gast
Kees

Zal moeilijk worden om daar “rendabele” retail-horeca voor te vinden.

Als er geen wedstrijd is, is ut un dooi huukske.

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Sfeer en beleving kun je creeeren. Ik neem aan dat als dit mogelijk word gemaakt dat er ook aan de omgeving word gedacht om het voor bedrijven ook aantrekkelijk te maken om daar in te trekken.

UNITED
Lid
UNITED

Dit is wel echt zeer geil!

wil
Lid
wil

Ziet er wel schitterend uit.