Ontevreden sponsoren schrijven brief naar Joris en Martin

110
11033
Foto: Toin Damen ©

Ontevreden sponsors Willem II eisen plan van aanpak van Mathijsen en Van Geel: ‘ontkenning van een crisis’

Nadat supporters van Wilem II al enkele malen hun onvrede uitten over de sportieve prestaties en het beleid bij hun club, hebben nu ook sponsors een duit in het zakje gedaan. Ze vragen in een brief aan de directie onder meer om een plan van aanpak, binnen vijf werkdagen.

De brief aan de directeuren Martin van Geel en Joris Mathijsen is ondertekend door een groep van ruim twintig sponsors.

Directe aanleiding voor de brief was de ‘Technische Update 2022′ afgelopen dinsdagavond, waarin de club via een Youtube-uitzending de sponsors bijpraatte. Nadat de spelers Pol Llonch en Freek Heerkens aan het woord waren geweest, gaven trainer Fred Grim en technisch directeur Joris Mathijsen antwoord op enkele vragen die door presentator Jeroen Latijnhouwers werden gesteld.

Geen zelfreflectie
Dat zou vragen betreffen die vooraf en tijdens de uitzending door sponsors konden worden ingezonden, maar tot ontsteltenis van de sponsors kwamen al hun vragen niet aan bod. Hetgeen wel aan de orde kwam, stemde hen ontevreden. ‘We hebben in een uur tijd werkelijk niets gehoord. Geen zelfreflectie gezien, geen strategie uiteengezet, ontkenning van een crisis en vooral: geen plan.’

Professionele organisatie
In de lange brief wordt vervolgens een aantal concrete vragen gesteld aan de directie. Als eerste wordt gevraagd om een concreet plan van aanpak waarin plannen staan om de neerwaartse spiraal te doorbreken. De sponsors willen dat het plan er binnen vijf werkdagen ligt. Dat moet volgens hen mogelijk zijn, omdat Willem II een professionele organisatie is en zo’n plan er dus zou moeten zijn.

Lange termijn
Ook wordt gevraagd om de langetermijnvisie van de club. En welke lessen er zijn geleerd vanuit het recente verleden. Voor dit plan krijgt de directie wat meer tijd: de sponsors hebben hiervoor de deadline op 27 februari gesteld.

Hulp
De sponsors bieden tenslotte hulp aan. ‘Niet op technisch gebied, want dat is niet aan ons. Maar eventueel op commercieel vlak en ook op communicatief gebied, bijvoorbeeld bij het organiseren van informatie-avonden.

Eerder deze week liet Ruud Vreeman namens de raad van commissarissen van Willem II desgevraagd al weten ‘goede vragen’ te gaan stellen aan de directie.

Bron: BD.nl

110 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments