Onnodig verlies tegen Feyenoord 0-1

99
5601
Freek Heerkens in duel met Berghuis (foto: (c) Toin Damen)

Willem II liep vanmiddag tegen Feyenoord tegen een zuur thuisverlies op, met een onnodig veroorzaakte pingel door Ogenia matste Willem II de gasten. Berghuis verzilverde dit presentje, hoewel nog bijna door Wellenreuther gepakt. Eerste helft was matig van beide kanten, na rust had Willem II het meeste balbezit. Feyenoord moest achteruit maar de Tricolores konden nauwelijks kansen creëren. Dat manco was debet aan het niet langszij kunnen komen om een verdiend gelijkspel te behalen! Spirit was goed, dit doortrekken naar Almelo.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
OldskooL
Lid
OldskooL

Zo dat was zuur gisteren. Normaal zou je zeggen als de traditionele top 3 op bezoek komt dat t geen schande is dat je verliest. Idd 1e helft was matig van beide kanten maar vond dat wij iets beter waren. De 2e helft was anders ik had het gevoel dat wij Feyenoord bij de strot hadden (voetballend gezoen) vond ze maar machteloos en werden gedwongen tot verdedigen. Alleen we creëerde veel te weinig kansen. Echt zuur op zo’n manier verliezen door een fout van Ogenia (fout die wel vaker voorkomt bij andere verdedigers). Verders was inzet en strijd dikke voldoende,… Lees verder »

Breinbreker
Lid
Breinbreker

Wat nog veel beter kan, zijn de standaardsituaties. Hier valt gewoon op te trainen. Er is bv. geen speler die een goede vrije trap op doel kan nemen. Mathijsen succes vandaag.

DGW
Lid
DGW

We hebben onszelf echt tekort gedaan. De kansen moet je maken, vorige week hingen ze wel lekker in het net. We hebben een mooie ploeg, gaat een heel mooi seizoen worden.

Ik wil een groot compliment geven aan onze capo’s. De sfeer wordt beter!!! Geweldig! Vak B blijft in mijn ogen nog vaak te gezapig… daar kan veel meer fanatisme in. Blijkbaar is het aanwezig zijn op de KingSide belangrijker dan het fanatiek supporten.

Capo’s: Ga zo door, jaag de boel verder aan totdat niemand meer verzaakt te supporten.

Tilburg Boven Alles

013tilburg
Gast
013tilburg

Misschien toch maar proberen om die Engelse / Ierse middenvelder van Birmingham te huren zit daar al op de bank 😂😂

RobinV
Gast
RobinV

Dus Nieuwkoop wilde niet spelen tegen Feyenoord. Prima. Kost je wel mooi punten. Hij mag nu dan dus ook gaan strijden met Dankerlui en Heerkens wat mij betreft voorbeen basisplek, die mag hij nu verdomme eerst mag gaan verdienen ook. Heerkens verbaasd me al weken (positief) en zal zijn plekkie voor een nieuwe aankoop kwijtraken, dus ge kunt aan de bak beste Nieuwkoop.. En niet lopen mauwen als je niet mag spelen, je wilde het vandaag vrijwillig niet.

Frietmet
Lid

En als hij wel gespeeld had en al zijn spieren afscheurde had je hem dat hier ook kwalijk genomen. Lekker hoor.

stevens
Gast
stevens

Dus we halen een speler en vervolgens zetten we hem op de tribune?

TricoEnques
Gast
TricoEnques

Weet niet welke Heerkens jij “al weken” ziet spelen, maar dat moet dan wel een andere Heerkens zijn. Speelt met inzet maar mist kwaliteiten. Ook gisteren we heel aantal keren onnodig balverlies!

RobinV
Gast
RobinV

Heerkens speelt al weken erg goed. Ik ben nooit fan geweest van hem als basisspeler, linksback sowieso niet, maar ik ben wel verrast over zijn prima spel. Enne balverlies, daar kan ik er nog 6 in opnoemen. @FrietMet, gescheurde spieren, geloof je het zelf? Volgende week kan hij wel in de basis starten waarschijnlijk. Hij speelde bewust niet tegen Feyenoord. Heel eerlijk gezegd had Heerkens gewoon naar de back moeten schuiven, helaas hebben we echter geen linksback in de selectie dus dit is het gevolg!

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Ik zal ook eens naar Hans Anders moeten.Goede jongen onze Freek,verzaakt nooit…maar kan gewoon niet op dit nivo mee.Geen schande..kunnen er 2 miljoen niet in Nederland.Mensen die hem goed vinden…mag.Maar ik zie dat niet.

Zekur
Lid
Zekur

Er komt gewoon nog wat moois bij morgen en dan heb je een team wat voor plaats 8 gaat spelen. Wat een luxe toch!! Je maakt het Feyenoord moeilijk die een begroting van 60 miljoen hebben. Gladon: sorry, dat vind ik dus echt niet het gewenste niveau. Ogenia: hij kan er niks aan doen, maar ook niet het gewenste niveau. Ben erg benieuwd wat er morgen nog gaat gebeuren…

stevens
Gast
stevens

Komt niks meer bij….

Franciscus Sol
Lid
Franciscus Sol

Inderdaad onnodig, kansen van o.a Kohlert en Gladon/Kabangu op het einde hadden toch wel mogen zitten. Kop omhoog, Willem II leeft als nooit tevoren, speelde met de tweede en derde rechtsback en een middenveld waar zeker nog iets bij mag en komt met Quinonez en een eventueel nieuwe 10. Je maakt het Feyenoord lastig die ondanks een doordeweekse wedstrijd een week vrij hebben gehad en al weken met een compleet elftal spelen…

UNITED
Lid
UNITED

Als die mislukte lantaarnpaal van een gladon niet in de weg had gelopen dan had je nu ook nog gewoon bovenaan gestaan.

Maar toch voelt deze nederlaag een beetje als een overwinning door wat we hebben gezien op het veld en op de tribune.

Invictus
Lid
Invictus

United: Lekker makkelijk om de schuld af te schuiven op een speler die een paar minuten speeltijd krijgt om zichzelf te bewijzen. Durf gewoon toe te geven dat er punten zijn verloren doordat het elftal niet in balans is en je dus geen kwalitatief goede spelers kunt wisselen als het nodig is. Jouw kennis reikt niet verder dan het technisch en tactisch inzicht van hoe mascotte Kongo moet en mag lopen op het veld.

Pavi
Lid
Pavi

@Invictus. Verklaar waarom het elftal niet in balans is volgens jou?! Als ik ons gisteren zie spelen klopt er volgens mij namelijk geen donder van die uitspraak en mag jij de veters van Kongo niet eens strikken.
En die fout kan iedereen maken, ook een aankoop. Herinner je je Lewis nog in zijn eerste wedstrijden in ons shirt? Heeft niks met onbalans van de selectie te maken. Er was maar 1 ploeg die de 3 punten verdiende, wij! Ik heb genoten, ondanks de teleurstelling.

basturk
Lid
basturk

WTF. Heb de Beelden20x nagekeken . Maar was absoluut een pingel. Ogenia speelt gewoon de Bal. hebben gewoon een stelletje droeftoeters als scheidsrechters.in Nederland . En dan heb ik niet over de var. Gewoon mee kappen die handel . gaat nergens meer over. Ben er goed ziek van bah bah. Ben trots op ons willem11🔴⚪️🔵

drobs
Lid
drobs

Var stelt niks voor, want de scheidsrechter beslist! Ik dacht te zien dat Ogenia de bal raakte, maar wat gingen we ook slecht om met onze kansen!

Franciscus Sol
Lid
Franciscus Sol

De rood-wit-blauwe bril mag ook wel eens af, dit was gewoon een oliedomme actie en een duidelijke penalty… Geen discussie mogelijk, eerlijk is eerlijk

Zekur
Lid
Zekur

Ik zag een duidelijke pingel. Helaas, andersom hadden wij hem ook zeker als pingel geclaimd!!!

Sami Hyypiä
Lid
Sami Hyypiä

Het was een zuivere strafschop. Heel jammer. Echter had deze goal afgekeurd moeten worden volgens de nieuwe regels. Kijk de beelden maar eens terug. Feyenoord speler loopt te vroeg in en Willem II nog niet. Dit betekent geen doelpunt, maar vrije trap voor Willem II. De VAR had hier moeten ingrijpen.

De Schonste Van Ut Land
Lid
De Schonste Van Ut Land

Ik hoop dat iedereen vandaag heeft gezien dat we geen nieuwe 10 zoeken. Klasse wedstrijd van Vrousai! Aanvallend staat het prima. Vandaag gewoon pech maar toch trots op de manier van spelen

sooike1973
Lid
sooike1973

Hij voetbalde weer prima hoor. Maar mist toch wel het vernuft van een echte 10. Heeft niet de beslissende steekpass of iets echts onverwachts in zich waneer hij op het middenveld speelt.

Tuurlijk hebben we een èchte 10 nodig om voetballend beter te worden. En een linksback

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Ik snap best dat het allemaal best lastig is. Maar dit zijn toch echt minimaal 1, maximaal 3 punten die onze Joris zich mag aantrekken. Nog los van het feit dat je amper wat creëert omdat je geen 10 hebt. Je weet al zo lang dat je verdedigers nodig hebt. Je moet al gedwongen iemand op linksback zetten, wat niet zijn plek is. Paar weken geleden raakt een belangrijke andere verdediger geblesseerd, dan moet je schaduwlijst op orde zijn. Het kan niet zo zijn dat je een jeugdexponent zo voor de leeuwen moet gooien. Die nu ook normaliter een flinke… Lees verder »

Henkie013
Lid
Henkie013

Zeg niets verkeerd over Joris, want de minduimpjes vliegen je om de oren. Topposting, helemaal mee eens!!

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Haha die minnetjes doen mij heel weinig, sterker nog, het doet mij eerder denken dat er dus maar weinig tegen in te brengen valt aangezien er nog alleen minnetjes staan maar die minnetjes er inhoudelijk niets onder hebben gezet. Verder een “boks” voor Zero, morgen zijn we compleet en kunnen we echt beginnen.

Zero13
Gast
Zero13

Boks terug voor jou

Zero13
Gast
Zero13

Spijker op z’n kop Leeuwke. Fingers crossed voor morgen. Op naar een mooi seizoen met zijn allen. Het moet en gaat goed komen met ons cluppie…wij zijn Willem II..!!!

Jozias
Lid
Jozias

We staan in principe 7/8e wanneer iedereen zijn vijf wedstrijden heeft voldaan. Punten gepakt waar we ze “moeten” pakken en dat met een incomplete selectie…
Erg tevreden met het resultaat tot nu toe en hopelijk morgenmiddag erg tevreden met de selectie die ons op de 7/8e plek kan houden. Zet ‘m op Joris!

TILBURG
Gast
TILBURG

Die kakkies waren zo blij of ze kampioen waren als het op zo’n manier moet manmanman trieste figuren

Al met al sfeer was weer top en heb goeie wedstrijd gezien ben geen fan van Sadiki maar die streed voor elke meter

Tilly-Centraal
Gast
Tilly-Centraal

Supporters een dikke vette 10, heerlijke voetbalbeleving voor mij en de kènder. De KS maakt hun fan voor het leven. Niet gewonnen, en toch super trots! Bedankt iedereen in het stadion. Het was echt genieten van de sfeer!!!

Tilburg_1896
Lid
Tilburg_1896

Ik hoop nu wel dat mensen eerst na gaan denken voor ze gaan schreeuwen om eigen jeugd. We hebben met Van den Bogert vorig jaar tegen Heerenveen en nu met Ogenia gezien dat het vaak beter is om dat soort spelers niet meteen voor de leeuwen te gooien.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Wat een onzin. Je moet m nu zsm weer inbrengen. Wordt ie een grote jongen van. Of moet dit voor ons de volgende Van Dijk/De Jong worden?

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Leuke wedstrijd met veel stijd en passie gezien. We moeten alleen meer kansen creëren en daarvoor hebben we op het middenveld zeker nog wel nodig.
Saddiki en Vrousai doen het niet slecht en werken zeker hard, maar we missen daar net het manneke die iemand met een steekpase vrij voor de goal kan zetten.
En ik denk dat Johnnie straks in de plaats van Saddiki gaat komen.
Verder zeker weer genoten van de geweldige sfeer👍

balliefleur
Lid
balliefleur

Mag toch hopen op een “10”. Voetballend zeker goed maar missen toch dat beetje vernufd die net dat balletje geeft waardoor we dit soort wedstrijden wel winnen. Dus joris aan de slag

Henkie013
Lid
Henkie013

Klopt Opa Henk en omdat je een echte 10 mist, moeten Kohlert en Nunnely zich vaker op het middenveld begeven en veel meer meters afleggen om de bal te halen. Daardoor missen ze de kracht om de actie langs de lijn te maken, juist waar ze zo goed in zijn.

Bobby
Gast
Bobby

Weet iemand wat er na de wedstrijd bij vak E buiten aan de hand was? Klein knokpartijtje… alleen heel vervelend dat er op dat moment allemaal kleine kinderen getuigen van waren. Beetje triest vind ik…

FranSol1896
Lid
FranSol1896

Er werd een Feyenoorder die aan het uitdagen was even op zn plaats gezet. Niks meer niks minder. Gewoon niet handig van hem om het bij vak E te doen. Jammer van de kinderen, maar was niet echt heel veel aan de hand.

JVS
Lid
JVS

We mogen trots zijn op ons Willem II, beter dan Feyenoord! Kop vooruit en borst naar voren. Hopen dat Joris nog iets moois uit de hoge hoed tovert, dan gaan we een mooi seizoen tegemoet!

vak-a
Lid
vak-a

Prima pot, prima gespeeld, uitstekende support, tegenvallend resultaat. Op naar de volgende wedstrijd.

jimvanfessem
Lid
jimvanfessem

Ik ben geen fan van Saddiki maar wat is die Fer slecht zeg, doe mij dan Dries maar.

Rocky
Gast
Rocky

Roep al een paar weken dat we onszelf niet moeten overschatten. De 9 punten die we hebben komen wel van zwakke tegenstanders. Desniettemin verwacht ik ons dit jaar wel in het linker rijtje eindigen. Verlies was onterecht. Gelijkspel of misschien wel winst was meer op zijn plaats. Ongelukkige penalty bij een verder zwak Feyenoord. Heerkens was een van de zwakke schakels vandaag. Dikke complimenten voor de sfeer op de tribunes. Willem II leeft! Dikke schande voor het uitpubliek. Had feyenoord qua publiek en sfeer altijd wel hoog zitten maar dit was echt bedroevend. Vraag me echt af hoe het kan… Lees verder »

Mark Farrington
Gast
Mark Farrington

Heerkens was verdedigend foutlois

Nillis
Lid
Nillis

Heeft tweede helft 70 procent van de ballen ingeleverd🙈

Loepoog
Lid
Loepoog

Heerkens speelt al weken prima, terwijl dit niet eens zn basispositie is. Dikke complimenten aan Freek. Dat hij uiteindelijk de bal niet bij de spits krijgt ga je hem toch zeker niet aanrekenen he?

Guillaume1896
Lid
Guillaume1896

Overschatting is wat anders dan met zelfvertrouwen je tegenstander tegemoet treden. En die 9 punten tegen zogenaamd zwakke tegenstanders moet je wel halen. Is wel eens anders geweest. Heerkens heeft wat mij betreft heel degelijke wedstrijd gespeeld met weinig fouten. Hele team met passie gespeeld. Thuispubliek dikke 10. Onterecht verloren door terechte penalty. Ongelukkig debuut voor Ongenia die overigens verder niet onverdienstelijk speelde. Moet nog wel groeien en nu nog te licht.

Robby
Lid
Robby

Teleurgesteld in de manier waarop we verliezen maar trots wat we vandaag hebben laten zien. Beloofd wat dit seizoen zeker als er nog een vm en een LB bij komt. We hebben gewoon een erg goes team en die belg die we deze week hebben gehaald ziet er ook veel belovend uit al is dat na 1 wedstrijd nog vroeg.

Grenzen
Gast
Grenzen

Waarom zit de gehuurde spits in zijn goeie pak op de tribune?

sooike1973
Lid
sooike1973

Wie??

Leroy van gestel
Gast
Leroy van gestel

Welke spits ??

Henkie013
Lid
Henkie013

@Grenzen, Mariano Bombarda was gekocht, niet gehuurd. Woont al 13 jaar in Tilburg, maar werkt tegenwoordig in de groente -en fruithandel. Die gaat niet meer spelen.

Grenzen
Gast
Grenzen

Is wel een back.

Ravio
Lid
Ravio

Gevochten als leeuwen, gelijkwaardig aan Feyenoord en je verliest hem door onervarenheid icm pech… Gelijkspel had verdiend geweest, maar perspectief genoeg… ALS Joris morgen of vanavond de juiste mensen binnen haalt….
Het linkerrijtje lonkt…

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Ik ben teleurgesteld en trots.
We hebben minimaal een punt te weinig gekregen.
Toch ben ik trots op de inzet van de jongens.
En ik ben trots op ons gewéldige publiek .
90 min alleen Willem ll supporters gehoord .
Laat de fanatieke supporters staan op de vakken zo als ze nu staan.
Nu naar Almelo met deze inzet van de spelers en van de supporters.

Goal1896
Gast
Goal1896

Wat een geklaag weer. Man man man, jongens….als je zo elke wedstrijd speelt dan is er helemaal niks aan de hand! Dan word je minmaal zevende, en is elke tegenstander bang. En wij niet, want wij zijn voor niemand bang.

PapaSanou
Gast
PapaSanou

Ja ze reageren net of het een schande is dat je net van verliest. Gewoon goed gedaan en jammer dat er geen puntje aan overgehouden is ook al was dat verdiend geweest.

Henkie013
Lid
Henkie013

Niemand reageert of het een schande is, maar mag je ook al niet meer je teleurstelling uiten na een onverdiend verlies op deze manier? Omdat we ‘maar’ Willem II zijn? Verlies was helemaal niet nodig. We hebben wat fortuin gehad met de seizoensopening tegen een dramatisch PEC en daarna Fortuna en Emmen (beiden met hakken over de sloot). Wat als we in pakweg Utrecht moesten beginnen en pakweg Sparta of Groningen ipv Emmen op bezoek hadden gehad. Dan hadden wss we nu 4 ipv 9 punten gehad. Met 2/3 echte basisversterkingen (linksback en 2 op middenveld) had je vandaag gewonnen.… Lees verder »

Goal1896
Gast
Goal1896

Wat Als, als, als.. Als m’n moeder een pielleke had gehad was ’t m’n vader geweest.

Henkie013
Lid
Henkie013

Zul je zien dat Ayoub morgen wordt gehuurd. Die deal mocht van Feyenoord pas na deze wedstrijd beklonken worden.

PapaSanou
Gast
PapaSanou

Zou niet verkeerd zijn

Robby
Lid
Robby

En toch wie ga je op de bank zetten? Vrousai, nunnely en Köhlert speelde weer een goeie pot. Ik zou het niet weten maar heel misschien gewoon wachten tot de winterstop dat je een 10 kunt aantrekken ipv huren. Staat goed zo nergens voor nodig om in paniek te zijn. Die nieuwe vleugel spelers Kabangka ofzo (moet die namen nog leren hoor) die viel ook sterk in. Rustig kijken om een 10 aan te trekken niet gaan huren.

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

@robby

Saddiki dan op de bank

Henkie013
Lid
Henkie013

Het maakt toch niet uit wie er uiteindelijk op de bank terecht komt Robby. De selectie is nu veel te smal en de kwaliteit op de bank te karig. Dan geldt gewoon de wet van de sterkste die speelt. Als je serieus mee wil doen voor het linkerrijtje, dan moet je ook een paar spelers van het niveau Vrousai op de bank achter de hand hebben. Laten we nou niet doen alsof we een luxeprobleem hebben. Bovendien krijgen we gedurende het seizoen ongetwijfeld te maken met meer blessures en schorsingen.

Henkie013
Lid
Henkie013

PapaSanou, dat zou voor ons inderdaad een geweldige speler zijn. We missen nu ook creativiteit op het middenveld. Onze buitenspelers moeten te vaak te bal gaan halen nu vanuit de 2e linie, dat tenkoste gaat van hun spel aan waar ze voor in het veld staan: acties maken langs de lijn. Zo’n speler kan zich bij ons herpakken. Maar gezien die achterlijke minduimpjes die we krijgen verwachten onze mede-fans Mesut Özil voor een jaartje gehuurd gaat worden van Arsenal denk ik. Ik denk dat wanneer de nieuwe 10 bekend wordt gemaakt morgen (of die komt helemaal niet) ze hadden gehoopt… Lees verder »

Pietje013
Gast
Pietje013

Nou joris nog 28 uurkes

Wally58
Lid
Wally58

Waarom Vrousai elke corner en vrije trap nemen rendement 0,0 Invaller Kabangu viel goed in volgende keer mee beginnen ipv Nunnely speelt alles terug uit. Koster weer te lang gewacht met wisselen vanaf 65 minuut iedereen moe bij Willem II.

Zero13
Gast
Zero13

Ik vind Nunnely ook tegenvallen, kan vooral hard rennen, maar weinig rendement

Mark Farrington
Gast
Mark Farrington

Daarom vrousai op de flank.

Eros
Gast
Eros

Inderdaad, en dan nog alle vrije trappen opeisen. Die laatste wilde zowel Llonch als Wellenreuther nemen en die hadden het beide beter gedaan.

Maarja, schieten wij überhaupt weleens een vrije trap erin?

willemDeux
Gast
willemDeux

Koster kan er niks aan doen dat Nieuwkoop nog niet fit is/niet mocht spelen, Lewis 2 weken geleden zwaar geblesseerd raakt en dat Dankerlui vandaag uitvalt. Ogenia moest invallen want we hadden op het moment niet anders. Tuurlijk had er al een linksback moeten zijn maar we moeten niet vergeten dat we een goede pot op de mat hebben gelegd en dat ze daar bij feyenoord zo blij zijn dat zegt genoeg over ons vandaag. Hup Willem II