Onherkenbaar Willem II verspeelt punten

52
1688
Llonch tegen overtal Kralingers (foto: (c) Toin Damen

Willem II speelde vanmiddag op Kralingen zijn slechtste wedstrijd van 2019. Willem II was met name na rust onherkenbaar en creëerde amper kansen. Het enige hoogtepunt was de prachtige treffer van Tapia.

In de laatste minuut kreeg Willem II deksel op de neus door een doelpunt van El Hamdaoui.

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II GEEFT ZEGE UIT HANDEN
Willem II staat ook na speelronde 31 op de achtste plaats in de Eredivisie, maar zag het gaatje met nummer 7 wel groeien. In een matig duel tegen Excelsior zagen de Tricolores diep in blessuretijd de Rotterdammers langszij komen: 1-1. Renato Tapia scoorde in de eerste helft op fraaie wijze voor Willem II. Mounir El Hamdaoui deed zijn oude ploeg in de 93e minuut pijn door de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Het draaide op eerste Paasdag in Rotterdam om play-offs. Willem II is nog volop in de strijd voor een play-off plek die bij winst deelname aan Europees voetbal oplevert. Excelsior is er alles aan gelegen om de play-offs te ontlopen, maar dan die voor promotie-degradatie wel te verstaan. Wie om die reden een fel duel tussen de twee ploegen verwachte, kwam de eerste helft bedrogen uit. Willem II controleerde wel, maar creëerde weinig kansen.

Fraaie treffer Tapia
Het duurde bijna een kwartier voordat er iets vermeldenswaardig gebeurde. Na een combinatie tussen Pol Llonch, Alexander Isak en Marios Vrousai mocht laatstgenoemde op doelman Alessandro Damen af maar de inzet miste kracht om doeltreffend te zijn. Vlak daarvoor was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk geweest maar een schot van Ryan Koolwijk ging over het doel dat, bij afwezigheid van Timon Wellenreuther (blessure) werd verdedigd door Michael Woud. Willem II opende de score toen de bal ver buiten het strafschopgebied voor de voeten van Tapia belandde. De Peruaan aarzelde niet en schoot op fraaie wijze via de binnenkant van de paal zijn ploeg op voorsprong.

Excelsior zet tandje bij
De voorsprong bracht Willem II in een luxe positie, maar de ploeg slaagde er niet in de voorsprong verder uit te bouwen. Excelsior kwam niet verder dan een actie waarbij Ali Messaoud op keeper Woud stuitte. Na de pauze drong de thuisploeg, met twee invallers binnen de lijnen, meer aan. ‘We reageerden daar niet goed op’, zei Adrie Koster na afloop van de wedstrijd. Toch leek Willem II er mee weg te komen. Tapia nam doelman Damen nog een keer onder vuur en zag een treffer van Excelsior geannuleerd worden vanwege buitenspel.

Deksel op de neus
Vijf minuten voor tijd leek Willem II toch de bevrijdende tweede treffer te kunnen scoren. Scheidsrechter Allard Lindhout wees na hands van een Excelsior-speler naar de stip maar herzag zijn beslissing na tussenkomst van de VAR. Het oponthoud zorgde er echter wel voor dat er vijf minuten extra tijd werden bijgeteld en die werden de Tricolores alsnog fataal. Het was oud-Willem II’er Mounir El Hamdaoui die diep in blessure tijd zijn huidige ploeg voor een nederlaag behoedde. Koster: ‘Ik vond dat bij ons de scherpte in de tweede helft ontbrak en dan roep je dit eigenlijk over jezelf af.’

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Lid
wil

Paul Llonch in het elftal van de week.

Robby
Lid
Robby

Wie is dat? De broer van Pol?

wil
Lid
wil

Isak had er vandaag weinig zin in.

Breinbreker
Lid
Breinbreker

Ongelukkig puntenverlies. Kan gebeuren. Excelsior strijdt voor lijfsbehoud. Puntje uitgelopen op Groningen. Donderdag gas erop.

Dre
Lid
Dre

Laat ik voorop stellen; de tweede helft die willem II op de mat legt is de slechtste van het seizoen. Je had echt naar 0-3 of 0-4 moeten counteren. Maar dan die penalty. De VAR mag alleen ingrijpen als de scheidsrechter er 100 procent naast zit. Ik vind dat de bal in deze situatie best op de stip mag. Als hij hem niet geeft ok maar je gaat die situatie niet terugdraaien. Daar is de VAR niet voor bedoeld.

Robby
Lid
Robby

Positief puntje…..Woud keepte een goeie partij! Na zn zwakke debuut herpakt ie zich keurig. Klasse kerel

18Niels96
Lid
18Niels96

Behalve dat zijn voortzettingen en uittrappen vrijwel altijd balverlies betekenen. Puntje om aan te werken. Haalde op deze manier in de tweede helft het voetbal eruit. Verder wel goed gekeept en o.a. bij die actie van Messaoud op tijd het doel uit.

Robby
Lid
Robby

Ja klopt Woud is ook geen eerste keeper he. Vergeleken met zn wedstrijd tegen Fortuna speelde hij erg goed. Heb nu weer wat meer vertrouwen in donderdag

Jerry_32
Lid
Jerry_32

Ik hink een beetje op twee gedachtes dit seizoen; enerzijds hebben we het linkerrijtje nagenoeg binnen, wat een prima prestatie is en iedereen op voorhand, samen met de bekerfinale, had getekend. Ook bijna alle aankopen renderen, dat is wel eens anders geweest. Anderzijds; 10 punten tegen AZ en Feyenoord, 2 tegen VVV en Excelsior; een triestig contrast. Met de punten die je tegen de zwakke broeders laat liggen ben je een subtopper. Ondanks alles neig ik toch naar het “tevredenheid leidt tot luiheid” principe; het moet nog veel en veel beter. Tegen PEC en Excelsior veel te tam, te naïef… Lees verder »

N.Y.C.
Lid
N.Y.C.

Slecht gespeeld, lading afwezigen, toch een punt. Op naar de wedstrijd tegen PSV: vol gas en hopen op 3 punten.

Dolores
Gast
Dolores

Het is mijn inziens vooral zonde, aangezien Heracles uit naar PSV en AZ moet. Die halen dus max. 3 punten thuis tegen Excelsior. Dat is dan 51 in totaal.
Als Willem II vandaag had gewonnen, was het 46 geweest en was ‘alleen maar’ twee keer winnen tegen Emmen en ADO genoeg voor 100% zeker play-offs.
Achja, als als als,,,,

ut Reijenaarke
Lid

Jammer dit, maar let maar op, Willem II is a.s donderdag echt wel gemotiveerd en gaan winnen van PSV,

Mariano Bombarda
Lid
Mariano Bombarda

Het is een wake up call.. Tegen de lampekappen verwacht ik een super gemotiveerd Willem II. Het is de laatste test case. Deze wrdstrijd zal voor een groot deel het gevoel van de bekerfinale bepalen.

Natuurlijk is de vorm.nu in een keer weg..

Tilburgia
Gast
Tilburgia

Toch via deze weg wel even respect voor Peters. Dik een jaar lang eruit en sinds dat hij weer terug is staat het toch een stuk beter. Was vandaag ook echt mijn inziens samen met Lewis de enige die een ruime voldoende haalde!

Rojo Blanco Azul
Lid

Het staat inmiddels 1-0 voor Fortuna. Scheelt je een retourtje Tilburg komend seizoen

Henkie013
Lid
Henkie013

Snel vergeten dit. Niet dat het alleen aan hem lag, maar wat speelde Palacios een draak van een wedstrijd zeg. Leek ongeïnteresserd.

Rene
Gast
Rene

Ik vind het onterecht om er 1 speler uit te halen. Zo ongeveer iedereen speelde de tweede helft beroerd.

Wally58
Lid
Wally58

Koster bedankt ! Onbegrijpelijk de wissels 3 aanvallers eruit 1 terug erin. Hoe dom kun je zijn je ziet het aankomen. Spelen met 1 aanvaller en 5 middenvelders. jammer dat twee jaar bijgetekend heeft.

Loepoog
Lid
Loepoog

Waarschijnlijk loop je voorop in de feestvreugde als we de beker winnen, dus praat niet zo dom.
Bovendien zat de Var tegen, is dit veld gortdroog en liep het hele collectief te falen. Dat heb je wel eens in een seizoen.

Wally58
Lid
Wally58

Was tegen linkerhand die was langs het lichaam dus terecht geen penalty en weer domme wissels is niet eerste keer.

ikzelf
Lid
ikzelf

Kortzichtig gelul

sooike1973
Lid
sooike1973

Vergeet niet dat vrousai terug komt van een blessure!
En ik denk dat we misschien nog echt wel iets aan coulibally kunnen gaan hebben.

Na al die overwinningen was dit volgens mij gewoon gemakszucht. Ze dachten ook dit wel ff over de streep te trekken. Terecht de deksel op de neus en nu weer met beide beentjes op de grond

hoihoi
Gast
hoihoi

Snapt iemand die wissels van Koster?

Loepoog
Lid
Loepoog

Met het oog op de beker en dat de ondergrond kunstgras is, wel je met Isak en Mario geen risico’s nemen. Dus vanuit dat oogpunt wel. Het is wel klip en klaar duidelijk dat we niemand als standin voor Isak hebben, zelfs niet op de bank…

Wally58
Lid
Wally58

Blij dat ik niet de enigste ben, maar voor sommige is hij heilig.

Jack de Gier
Lid
Jack de Gier

Dat noemen ze niet heilig, maar opgebouwd krediet!

Robby
Lid
Robby

Ik stel voor dat iedereen die de wissels niet snappen even het eerste kwartier van de 2e helft terug kijken. En misschien wel de gehele 2e helft. En zich tijdens het bekijken van de beelden afvraagt welke linie van ons het zwaarst had en hoeveel kansen we in de 2e helft hebben gecreëerd.

Gehele 2e helft was het wachten op de 1-1 niet gek dat Koster ingrijpt.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Het was slécht zeker 2e helft sloeg nergens op. Blij met het zwaar bevochte punt

Plugske
Lid
Plugske

Blij is een groot woord. De 1-1 voelde je aankomen en de deksel had nog harder op onze neus kunnen komen. Willem II was nergens te bekennen in de tweede helft. We hebben vaker met lege handen gestaan. Ondanks het punt voelt het toch als verlies want dit was niet nodig.

hupwillemII
Gast
hupwillemII

Zo jammer dit! Maar wat speelden Willem II een slechte 2de helft. Dan is het niet gek dat je de 1-1 tegen krijgt

wil
Lid
wil

Over 90 minuten in de Keukendivisie.

Freek
Gast
Freek

Oliedom van Koster om zo te gaan verdedigen. Was overigens duidelijk wel een penalty. Hoor graag waarom de scheids hem alsnog af keurt.

Zekur
Lid
Zekur

Precies! Je hoorde trouwens wel wat de scheids zei. “Hij probeerde zijn hand terug te trekken” . Tja, maar daar was hij dan toch te laat mee!!! Dan is het toch gewoon hands. Ongelooflijk. En verder speelde Willem II als een stapel natte kranten.

wil
Lid
wil

En weer de laatste minuten. De hoeveelste keer is dat al. Geen enkele druk naar voren. Zo roep je het op je af.

Plugske
Lid
Plugske

Wat een prutsers in de tweede helft. Deze hadden ze moeten winnen om aansluiting te houden voor de play offs.

Woud is nog jong en redelijk onervaren op het hoogste niveau maar hoop dat hij zijn zenuwen toch beter in bedwang kan houden. Vind het erg maar rommelig eruit zien wat ook op de defensie overslaat. Tegen PSV de kans om het weer te laten zien.

Loepoog
Lid
Loepoog

Geniet er vandaag maar van. Misschien wel laatste wedstrijd in het zonnetje. De rest is voortaan op vrijdagavond….

Marc
Gast
Marc

Opzoute Breda !!
Uithuilen in Sittard zometeen
Droeftoeters

Rojo Blanco Azul
Lid

Haha, rijden jullie op de terugweg van Sittard naar Breda maar even langs Waalwijk. Bij de Keukenkampioen krijg je paaskorting. Heb je toch nog iets gewonnen dit seizoen !

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Hopen dat Sittard jullie er vandaag uitschopt vieze vuile rat!

hoihoi
Gast
hoihoi

Gekke scheids! Was gewoon een penal!

Maar goed we waren echt te slecht voor woorden. En die wissels snap ik ook voor geen reed!

Loepoog
Lid
Loepoog

Als dit soort penalty’s worden teruggedraaid, dan mogen ze de scheidsrechters verplicht een blaastest laten afnemen. Hoezo geen hands. Gast heeft z’n handen los van z’n lichaam en blokt de bal. Nice safe bij volleybal ja!!

patriekolorus
Lid
patriekolorus

100% strafschop. Hier is toch geen enkele sprake van handen langs het lichaam. Ik zeg niet dat t bewust is, maar hij blokt de bal gewoon! Exelsior haalt hier duidelijk voordeel uit en Willem II dus nadeel. 100% pingel.

Rene
Gast
Rene

Inderdaad. WEER een fout van de var. Echt, schaf die var af.

Wilco
Gast
Wilco

100%? Eerder 90% want er zijn ook scheidsrechters welke hem niet geven voor zoiets. Echter, je kunt hem geven, en het is er eerder wel 1, dan eerder geen 1. En dan is het dus wel vreemd dat de VAR hem terugroept, want die hoort 100% zeker te zijn van zijn ongelijk. Ik heb dat Bas Nijhuis heel vaak bij Veronica Inside horen zeggen…. En dan kun je wel zeggen, ja maar hij roept hem terug naar zijn scherm… Ja met welke instructie, beïnvloed door het was er geen…. Natuurlijk ben je dan geneigd hem terug te draaien! Terwijl de… Lees verder »

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

Slechte inzet, te makkelijk gedacht. Veld droog dus stroef….positief waren Peters en Woudt

Renk
Gast

ZO SLECHT BAH BAH….waar is het sprankeld voetbal….wel een slecht veld.
En slechte wissels.
Onherkenbaar Willem II…vlug vergeten dit DRAMA

Rene
Gast
Rene

Ghehehe.

ikzelf
Lid
ikzelf

Opdonderen

GoirleDK
Lid
GoirleDK

Nu ik dit lees voel ik me iets beter over het gelijkspel.