Onder 21 verliest bij debuut nieuw trainersduo

2
1394
Fotoburo Toin Damen ©

Willem II – De Graafschao
Het is zaterdag 16 oktober en na een interland break begint ook het jeugdvoetbal weer. Willem II onder 21 speelt thuis tegen De Graafschap onder 21. Onder leiding van het nieuwe trainers duo Andrade en Van de Vinne gaat Willem II zijn volgende wedstrijd spelen. Willem II kende een goede generale na een 1-0 oefenoverwinning tegen ADO in de interland break. Voor het seizoen begon verloor Willem II nog dik van ADO, maar nu het team meer in gespeeld is op elkaar en vertrouwen heeft, is dat ook terug te zien in de resultaten. Willem II staat niet voor niks bovenaan in divisie 2 van de competitie onder 21. De Graafschap staat momenteel onderaan met 3 punten uit 5 wedstrijden.

De wedstrijd begint om 14:30 op sportpark noord aan de rueckertbaan en met de volgende elf namen begint Willem II aan de wedstrijd.

Opstelling:
1 Maarten Schut
2 Sam Spijkers
3 Noah Lewis
4 Sam Tel
5 Sjeffie Verhagen
6 Martijn van de Sande
7 Timo Regouin
9 Amaros Nshimirimana
10 Naim Matoug
11 Loran Venrooy
23 Amine lachkar

Na negen minuten komt Willem II op 1-0 door een goal van Nshimirimana die op de middellijn de bal knap controleert en Regouin wegstuurt op rechts. Regouin geeft de bal goed terug in de loop van Nshimirimana geeft en in de korte hoek is het raak.

Na een kwartier komt Willem II goed weg. Na slordig uitverdedigen krijgt de spits van De Graafschap helemaal vrij op de vijf meter, maar hij schiet hard op de paal. Nog steeds 1-0 voor Willem II dus..

Na 33 minuten is er wat commotie. Een speler van De Graafschap lijkt 1 op 1 te gaan met de keeper maar wordt neergehaald. Scheidsrechter geeft geel waarna trainer van De Graafschap volledig uit zijn plaat gaat en naar de tribune gestuurd wordt door de scheidsrechter.

In de eerste tien minuten van de tweede helft krijgt De Graafschap een paar kansen maar hier wordt er geen één van benut.

Na deze fase krijgt Nshimirimana een mega kans. De Graafschap speelt de bal te kort terug op de keeper maar na zijn onderschepping begint Nshimirimana te twijfelen en uiteindelijk loopt deze kans op niks uit. Een echte kwestie van te veel tijd hebben.

Na 59 minuten krijgt De Graafschap weer een kans. Waar eerst Schut goed redt, kan de speler van De Graafschap daarna vrij inschieten. Dit harde schot wordt knap van de lijn gehaald door Sam Tel.

Na 66 minuten wordt Loran Venrooy gewisseld, in zijn plek komt Jonathan van der Pol.

Net na de wissel gaat het mis voor Willem II. De Graafschap schiet uit de tweede lijn raak. Zo wordt het 1-1 met nog ruim 20 minuten te spelen.

Na 75 minuten is er een dubbele wissel bij Willem II; Jelte Pal en Bart de Laat komen in de ploeg voor Nshimirimana en Verhagen.

Na 79 minuten gaat het helemaal fout voor Willem II. De Graafschap speelt makkelijk door de verdediging heen en maakt er 1-2 van.

Na 84 minuten laatste wissel voor Willem II; Matoug gaat er uit en Aaron Menelik komt in zijn plaats.

Na slechts 1 minuut blessuretijd vindt de scheidsrechter het al genoeg geweest vandaag.

Helaas verliest Willem II onder 21 vandaag van De Graafschap, dat daardoor de eerste overwinning van het seizoen boekt. Het spel was vandaag niet goed genoeg om De Graafschap te verslaan. Een valse start dus, voor het trainersduo Andrade en van de Vinne.

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments