Onder 21 laat ook tweede kans op promotie liggen

4
2088
Fotoburo Toin Damen ©

Willem II – Emmen
Willem II verliest ook tegen FC Emmen een kans op promotie

Na de gemiste kans vorige week gaat de ploeg van Andrade en Van der Vinne het vandaag nog een keer proberen. Bij winst op de leeftijdsgenoten van FC Emmen promoveert Willem II naar divisie 1. Willem II wordt gesteund door een grote groep supporters die gehoor hebben gegeven aan de oproep gisteren om de ploeg te komen aanmoedigen.

Om 15:00 wordt er op sportpark Prinsenhoeve afgetrapt. Dit doet Willem II met de volgende spelers: Schut, Schippers (Mathieu), Lewis, Tel, Van Berkel, Lachkar, Coeckelbergs, Venrooy (Menelik), Matoug (Zuijderwijk), Bougafer (Pal) en Regouin

De eerste minuten is het een en al druk wat Willem II aan het doen is. Binnen 10 minuten zijn er al verschillende kansen en mogelijkheden geweest voor onze club. Met de grootste voor Regouin wiens vrije trap op de paal belandde.

Na 11 minuten komt Emmen voor het eerst van de eigen helft af en gelijk is het raak. Na wat geblunder achterin scoort Emmen de 0-1. Willem II is het hierna even kwijt maar krijgt toch een giga kans nadat Lachkar een geweldige bal gaf op Regouin maar die kwam met zijn passen niet uit en kon alleen nog maar tegen de keeper aanschieten.

De kansen zijn spaarzaam in de daaropvolgende minuten. Na een half uur krijgt Willem II een vrije trap rond de 16. Deze gaat er helaas niet in en in de counter daaropvolgend scoort Emmen de 0-2. Ondertussen krijgt de trainer van Willem II Van der Vinne een gele kaart aangenaaid door de grensrechter omdat hij buiten zijn vak gecoacht zou hebben.

Nog net voor rust krijgt Willem II nog 1 kans. Na een goede actie op rechts komt er een voorzet. De bal valt tussen keeper en Bougafer wat een botsing als gevolg had. Keeper kwam erg roekeloos uit maar wordt door de scheidsrechter in bescherming genomen.

Willem II komt ongewijzigd uit de kleedkamer en begint weer fel. In de 48ste minuut komt daar een kans voor Regouin uit maar helaas weer geen treffer voor hem.

Na uur krijgt het drama nog een extra nasmaak. Emmen speelt de bal lang vanuit achteren. Lewis geeft de spits die de bal aanneemt en terugdraait een schouderduw maar volgens de scheidsrechter was dit zwaar genoeg om Lewis van het veld te sturen.

Na de rode kaart wisselt Willem II gelijk 2x waardoor het net wat anders komt te staan. Zuijderwijk en Pal komen erin voor Bougafer en Matoug. Hierdoor schuift Lachkar naar achteren en Zuijderwijk erbij op het middenveld. Vlak na de wissel krijgt Willem II een flinke kans. Een schot van captain Coeckelbergs gaat maar net naast.

Vervolgens wordt ook Schippers gewisseld voor Mathieu. Schippers die een erg matige wedstrijd speelde gaat snel naar de zijkant. Hierdoor blijft er van de verdediging niet veel over. Het ligt hierdoor erg open achterin maar Emmen krijgt niet echt gevaarlijke kansen.

Net voor tijd krijgt Willem II een vrije trap op rand 16. Op het moment dat de speler van Willem II nog op de grond ligt wordt er een trappende beweging naar zijn hoofd gemaakt. Waarna er even een enorm opstootje kwam. Scheidsrechter zag het niet of wilde het niet zien en gaf alleen geel aan een speler van Emmen en een van Willem II vanwege het opstootje.

Uit de vrije trap scoort Regouin dan alsnog de aansluitingstreffer. Helaas was dit niet genoeg. Op het allerlaatste moment in de wedstrijd krijgt Coeckelbergs nog een kans na wederom een sublieme pass van Lachkar kopt hij de bal over de keeper geeft hem voor maar niemand kon intikken. Vervolgens zou de bal over de achterlijn zijn gegaan. Alleen stond de grensrechter op een plek waar hij dit nooit kon beoordelen dus was er wat frustratie op het veld en tribune. Dit was immers dezelfde grens als die Van der Vinne een kaart aannaaide. Het spel lijkt door te gaan maar dan roept de grensrechter de scheids bij hem. Blijkbaar zou Coeckelbergs wat geroepen hebben en zou hij heel verdienen volgens de grens. Hier gaat de scheidsrechter in mee en hierdoor krijgt Coeckelbergs zijn tweede gele kaart.

De scheids fluit maar snel hierna af en daardoor verliest Willem II met 1-2 van Emmen. Het was zelf verre van goed en de spanning leek er erg op te zitten. De volgende wedstrijd moet gewonnen worden, daar directe concurrent De Graafschap de tegenstander zal zijn. De Graafschap heeft twee punten minder en dus zal de winnaar promoveren.

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments