Omroep Brabant: Peters en Falkenburg

1
1694
Erik Falkenburg in gesprek met Omroep Brabant

Willem II-spelers Peters en Falkenburg balen: ‘Doodzonde dat we het zo weggeven

GRONINGEN – “Doodzonde.” Dat was de conclusie van de Willem II-spelers na het laatste fluitsignaal van de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Tilburgers kwamen in de slotfase op gelijke hoogte, maar verspeelden nauwelijks een minuut later het puntje alweer.

“Het is een beetje gogme om de laatste fase door te komen. Je moet wel je man blijven dekken, het is doodzonde. We hadden het wel onder controle”, zegt de van een hamstringblessure herstelde aanvoerder Jordens Peters.

Zijn collega Erik Falkenburg onderstreept die woorden, ook hij had de illusie dat Willem II met een puntje weer in de bus zou kruipen: “Het is ontzettend doodzonde dat we het zo weg geven.”

Puntje niet onverdiend
Een puntje was voor Willem II niet onverdiend geweest, vooral de tweede helft drong de ploeg FC Groningen terug. Falkenburg: “Al waren we misschien iets te weinig opportunistisch. We creëren nog te weinig kansen en we scoren moeilijk.

Willem II staat na de nederlaag in het Hoge Noorden op de zestiende plaats in de eredivisie. Peters: “We strijden met veel ploegen om handhaving. Vorig jaar leefden we het hele seizoen op een roze wolk. Nu strijden we tegen degradatie. Maar er is geen reden tot paniek, we moeten op deze manier doorgaan. Daar is de tweede helft wel een goed voorbeeld van.”

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments