Oefenwinst op VVV

76
9854
TILBURG - 14-08-2020, Koning Willem II stadion. Dutch football, eredivisie, Willem II player Derrick Kohn, VVV-Venlo player Christian Kum during the match Willem II - VVV friendly. (foto: Fotoburo Toin Damen)

Willem II heeft zijn eerste serieuze oefenpot winnend afgesloten in het eigen stadion door VVV Venlo met 2-1 te verslaan. Een hoofdrol was weggelegd voor nieuweling Kwasi Wriedt, na de pauze maakte hij zijn opwachting. Binnen 10 minuten wist hij de gelijkmaker binnen te tikken. VVV was daarvoor op voorsprong gekomen via Linthorst. Tresor scoorde de winnende vanaf 11 meter. Willem II bleef de gehele wedstrijd de bovenliggende partij zelfs met de vele wisselingen!

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II OVERTUIGT MET FRISSE SEIZOENSOPENING
Eindelijk was het dan zover. Op de zwoele vrijdagavond werd voor het eerst na vijf lange, voetballoze maanden weer eens afgetrapt in het Koning Willem II stadion. In de corona-ambiance zaten ruim 2800 supporters verspreid uit elkaar en beperkten zich tot handgeklap. Met hetzelfde aanvallende voetbal als van vorig seizoen werd met 2-1 gewonnen van VVV-Venlo.

Saglam sterk op het middenveld in het oefenduel tegen VVV Venlo (foto: (c) fotoburo Toin Damen)

Adrie Koster liet Willem II met bekende gezichten starten. Alleen Connor van den Bergh maakte voor het eerst kennis met de Tilburgse supporters. Die zagen Görkem Saglam als eerste op doel schieten. Zijn schuiver belandde in de handen van VVV-doelman Kirschbaum. VVV stelde daar in de tiende minuut een schot van Jafar Arias op de lat tegenover. Even later was het wél raak voor de Venlonaren. Een voorzet vanaf links werd tegendraads ingekopt door Evert Linthorst: 0-1. 

Beter in het spel
Willem II leek daar bijna meteen een antwoord op paraat te hebben. Het schot van Vangelis Pavlidis, uit een aanval direct vanaf de aftrap, ging echter rakelings voorlangs. Een paar minuten later schoot Ché Nunnely vanaf de andere kant eveneens voorlangs. Gaandeweg de eerste helft leek Willem II beter in het spel te komen. De ploeg viel aan, VVV hield tegen en had daar soms overtredingen voor nodig. Een verdiend doelpunt bleef echter uit. Mike Trésor faalde oog-in-oog met Kirschbaum, Pavlidis’ schot zwaaide af en Nunnely schoot wederom voorlangs. Bijna was het ook nog tegen de verhouding in 0-2 geworden, maar Nunnely kopte een bal in blessuretijd uit het Tilburgse doel.  

Wriedt
In de rust wisselde Koster zes spelers. Oud-Willem II’er Arjan Swinkels kreeg als kersverse VVV’er te maken met Kwasi Wriedt, die de plaats van Pavlidis innam. De vijf andere spelers die het veld inkwamen waren Leeroy Owusu, Victor van den Bogert, Derrick Köhn, Jop van der Avert en Wesley Spieringhs. Wriedt maakte al snel duidelijk waarvoor hij naar Tilburg is gekomen: doelpunten maken. Zijn eerste schot ging voorlangs, daarna kopte hij in het zijnet. Het kostte hem uiteindelijk elf minuten totdat ‘Otschi’ slaagde in zijn eerste missie. Hij kreeg de bal vanaf rechts aangespeeld, schudde met zijn brede lichaam Swinkels van zich af en schoof de bal onder Kischbaum: 1-1. Vijf minuten later was ook de voorsprong in de maak. Köhn brak op links door in het strafschopgebied, maar werd bij zijn schot van achteren neergehaald: penalty. Mike Trésor liet zich die kans niet ontnemen en bracht Willem II aan de leiding. 

Kwasi Wriedt wist meteen na zijn debuut al de hoofdrol opzich te nemen, binnen 10 minuten al trefzeker (foto: (c) fotoburo Toin Damen)

Fris aanvallend voetbal
De 2-1 was voor Koster het sein om nóg meer te wisselen. Ook Paul Gladon, Jasper Dahlhaus, Sotirios Kokkinis en Timo Regouin kregen de kans om zich te bewijzen. In die nieuwe samenstelling bleef Willem II druk houden met fris aanvallend voetbal. Paul Gladon kon de score uitbreiden, maar vond een teen van Kirschbaum op zijn weg. Halverwege de tweede helft veerde het publiek op toen Wriedt aan de wandel ging door het strafschopgebied. Dit keer schoot hij rakelings naast. Het bleef uiteindelijk bij 2-1. Ondanks de vele wissels konden de Tilburgse supporters na afloop met een gerust hart, op anderhalve meter afstand, naar huis. Op basis van een frisse seizoensstart kan met vertrouwen naar het duel met PSV worden uitgekeken. 

76 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments