O-21 laat eerste kans op promotie liggen

3
1684
Fotoburo Toin Damen ©

Willem II – Excelsior

Het is het eerste weekend van Februari en we mogen eindelijk weer naar de stadions. En ook de jeugdcompetitie wordt weer hervat. Vandaag kan Willem II onder 21 in theorie al zeker zijn van promotie naar de eerste divisie. Dan moeten ze zelf winnen van Excelsior en hopen dat De Graafschap punten laat liggen bij koploper PEC Zwolle die evenveel punten heeft als Willem II momenteel.

In de transferwindow raakte Willem II spits Amoros Nshimirimana kwijt aan Helmond Sport, waar hij gisteren 10 minuten voor tijd zijn debuut maakte. Maar ook kreeg Willem II er spelers bij. Zuijderwijk en Schippers werden vanuit het eerste teruggezet naar de onder 21 door trainer Fred Grim en Ilyas Bougafer wordt de rest van het seizoen gehuurd van PSV.

Om 14:30 wordt er aan de rueckertbaan voor het eerst afgetrapt nu het complex de nieuwe naam Prinsenhoeve draagt. Willem II treed aan met de volgende 11 basisspelers:

Opstelling:
Nick Frits, Vincent Schippers, Noah Lewis, Samuel Tel, Niels van Berkel, Louis Coeckelbergs, Timo Regouin, Rick Zuijderwijk (Lachkar, 62), Jelte Pal (Bougafer, 75), Aaron Menelik (Venrooy, 66), Naïm Matoug

Binnen 5 minuten krijgt Willem II gelijk een kans de vrije trap van regouin gaat tegen de paal.
Na 15 minuten is de volgende kans voor Willem II na een schitterende bal van schippers staat Matoug 1 op 1 met de keeper, helaas gaat de bal wederom tegen de paal.

Na 24 minuten komt Willem II op 1-0 door een doelpunt van Samuel Tel. Na een corner die wordt weggetikt slingert Menelik de bal weer voor en kopt Tel binnen.

Na 31 minuten staat het alweer gelijk. Via de rechterkant van Excelsior komt de speler de 16 in en schiet in de korte hoek raak.Paar minuten later lijkt het nog meer fout te gaan maar Frits red goed.

Na de goal van Excelsior raakte Willem II de grip kwijt op de wedstrijd. Verloor het veel tweede ballen op het middenveld en kwam het een aantal keer goed weg. Maar door een goede Lewis achterin die overal voor stond en de rest goed aanstuurde blijft het 1-1 tot de rust.

Willem II start de tweede helft zonder wissels. Dezelfde 11 spelers gaan het doen aan het begin van de tweede helft. En met deze jongens komt Willem II 2 minuten na rust met 1-2 achter. Na een aanval over links kan op rechts de nummer 7 van Excelsior vrij intikken.

Na 50 minuten lijkt er een grote kans te komen voor Willem II maar er wordt door de verdediging van Excelsior aan de noodrem getrokken met een gele kaart als gevolg.

Na de goal is Willem II weer wakker geschrokken en krijgt het in korte tijd een aantal kansen. Vooral uit corners is de club gevaarlijk maar nog zonder rendement.

Na 68 minuten komt er een giga kans voor Regouin. Na een goede chip van Coeckelbergs krijgt Regouin hem heerlijk op de pantoffel maar de keeper red goed. In de 78ste minuut weer een grote kans ditmaal schiet Venrooy op de keeper. Helaas komt er uit de corner daarna geen gevaar.

In de laatste 5 minuten wordt Lewis naar voren gestuurd maar uit dit slot offensief komt geen goal meer. Heel veel kansen en het betere van het spel maar toch wint Excelsior met 1-2.

Afhankelijk van het resultaat in Zwolle kan het nog alle kanten op in de divisie met nog 2 wedstrijden te gaan. Volgende week gaat de race naar promotie en misschien nog het kampioenschap verder thuis tegen Emmen.

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments