‘Nu nog niet volwassen genoeg voor Ajax’

12
2192
Foto: Geert van Erven

PSV wilde hem hebben, Ajax ook en in Tilburg lag ook een contract voor De Jong klaar. Het werd uiteindelijk Ajax. “Ik had daar een heel goed gesprek. Overmars, Bergkamp en Trustfull waren er, Frank de Boer kwam nog binnen. Die vier gaven me het gevoel me echt te willen hebben. Bij Ajax krijgen talenten ook snel een kans in het eerste elftal, ik hoop dat het voor mij ook gaat gelden”, zo verklaart hij zijn keuze voor de hoofdstad.

Maar Frenkie de Jong wist ook dat hij het liefst eerst nog een jaar in zijn vertrouwde omgeving wil blijven. Nu al in zijn uppie in zo’n appartement in de hoofdstad, hij moet er niet aan denken. “Misschien ben ik nog niet volwassen genoeg. Ik heb nog niet eens een rijbewijs. In mijn eentje in een appartement, daar ben ik gewoon nog niet klaar voor. Zo word ik niet gelukkig.”

Uiteindelijk werd het geregeld. Willem II huurt hem nog een jaar van Ajax en Streppel had een stevig gesprek met De Jong, waarna hij woensdag weer op het veld verscheen. De Jong wil nu zo snel mogelijk zijn eerste minuten gaan maken. “Nu fit worden, hard trainen en zorgen dat ik beter ben dan de anderen. Dan kan ik minuten gaan maken”, klinkt het schuldbewust.

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments