Nieuwe consumptiemunten in Willem II stadion (vanaf Nac thuis)

10
1031

Prijsstijgingen zijn direct gevolg van aangepast btw-tarief en hogere inkoopprijzen

Met ingang van 20 januari 2019 (Willem II – NAC) is betalen in de ring van het Koning Willem II stadion enkel nog mogelijk met nieuwe consumptiemunten. De nieuwe munten hebben een waarde van € 2,50 en komen in de plaats van de huidige munten die € 1,- waard zijn. Oude munten zijn nog wel het hele jaar inwisselbaar voor nieuwe.

Nieuwe prijzen
De invoering van de munt moet leiden tot snellere doorlooptijden bij de verkooppunten. Maar vooral is de vernieuwing een direct gevolg van de per 1 januari 2019 verhoogde btw-tarieven en de stijgende bier- en drankprijzen. Koffie en thee kosten voortaan 1 munt, als extraatje wordt hier een gevulde koek bij geserveerd. De nieuwe prijs van een halve liter bier is 2 munten.

Oude munten omwisselen
Met oude munten kan met ingang van 20 januari niet meer betaald worden bij de verkooppunten op de ring. Ze kunnen wel het gehele jaar omgewisseld worden bij de muntverkopers in het stadion: enkel voor nieuwe munten, niet voor contant geld. Oude munten zijn in 2019 nog wel een geldig betaalmiddel bij Supporterscafé d’n Beitel. Na 2019 verliezen alle oude munten hun waarde.

Soepele overgang
Omdat de invoering van de nieuwe munten voor iedereen natuurlijk zo soepel mogelijk moet verlopen, zijn er tijdens de wedstrijd Willem II – NAC extra muntverkopers aanwezig in het stadion en zal er ook bij d’n Beitel mogelijkheid zijn tot kopen of omwisselen. Het gehele jaar zal hier aandacht voor blijven.

10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments