NIEUW Zeven jaar na Sjel: Sjel continues

13
1310

Francisco Sol Ortiz hoorde zijn eigen naam, precies zoals die in stadions door volwassen mannen gezongen wordt. Het enige gekke was: dit was de laatste nacht van de transferperiode en hij lag in bed. Hij sliep. Terwijl hij wakker werd vroeg hij zijn vrouw: is er iemand beneden? Ja, beneden, buiten, onder zijn balkon stonden voetbalsupporters zijn hem toe te zingen. Gewoon, omdat hij, Fran Sol, voorlopig nog wel even in Tilburg zou blijven.

,,Unbelievable”, zegt Sol in een interview met Sjel. ,,Toen begreep ik het pas. Ik werd wakker en dacht: dit is niet normaal. Dit is waarom Willem II anders is dan andere clubs. En dit is waarom ik hier zo van hield: dit was zoals ik ben: spontaan. Ik ben ook een beetje zo. Ik ben nog steeds sprakeloos als je erover begint.”

Een half jaar later verlaat Fran Sol Willem II alsnog. Omdat dit moment een keer zou komen en hij niet zomaar een Willem II’er is, interviewden we hem een tijdje terug over zijn band met de mensen op de tribune. Want zoals hij ook tegen het Brabants Dagblad zei: “Ik hou van Willem II.”
Hoe komt dat toch? En wat maakt Fran Sol zo bijzonder?

Lees hier het interview van Sjel met Sol.

De directe link naar het artikel: https://sjel.online/francisco-sol-you-just-dont-understand/

Over Sjel

Bij het tienjarig bestaan (2001-2011) bracht KingZine de glossy Sjel uit. Met een dwarse foto van legende Sjel de Bruyckere op de cover was Sjel de glossy een eerbetoon aan helden van weleer, maar ook aan alles wat Willem II Willem II maakt: van de huilende ballenjongen en de rol van de club in de Tweede Wereldoorlog tot een interviews met Martin van Geel en de koffiejuffrouw.
Sjel leek eenmalig. Maar Sjel gaat verder, als een online verdiepend extraatje van KingZine voor speciale aangelegenheden. Gewoon, omdat het kan. Het eerste verhaal van Sjel? Sol!

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments