Nederlandse topclubs staken gesprekken over BeNeLiga

3
361
AD.nl / Beneliga © ANP
AD.nl / Beneliga © ANP

De Nederlandse topclubs hebben een streep gezet door de plannen om een BeNeLiga op te richten. Er is onvoldoende draagvlak voor het initiatief.

‘In de afgelopen maanden is serieus onderzocht of een BeNeLiga met een split season model haalbaar was’, meldt de Eredivisie CV in een verklaring. ‘Een Nederland-Belgische delegatie had hierover begin maart een onderhoud met de top van de UEFA onder leiding van voorzitter Aleksander Ceferin.’

‘De Nederlandse topclubs zetten het project nu stop, omdat het benodigde draagvlak binnen het Nederlandse voetbal ontbreekt. Het Nederlandse voetbal gaat nu verder met het verfijnen van het businessplan als één van de volgende stappen richting realisatie van de NL League.’

Om de inkomsten te vergroten lieten Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse onderzoeken of het oprichten van een BeNeLiga aantrekkelijk en/of haalbaar was. De clubs staken daar veel tijd en geld in, maar er blijkt zowel bij hen als bij de overige Nederlandse clubs te weinig draagvlak te zijn.

Pro League
De Pro League neemt akte van de Nederlandse positie en wil de komende maanden concrete stappen zetten om het Belgische clubvoetbal vooruit te helpen. De nieuwe CEO Lorin Parys wil de Belgische clubs de komende tijd overtuigen dat er een momentum ligt voor een beter en moderner Belgisch topvoetbal.

Bron: VI.nl

Wat vind jij? Een goede ontwikkeling voor Willem II?

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments