Nac uit komt nog te vroeg voor Peters

4
622
Bron: Telegraaf

Zondag staat in het Rath Verlegh stadion de Brabantse broedertwist tussen NAC Breda en Willem II op het programma. Voor de aanhang van beide ploegen is er maar een ding dat telt. Juist ja, niet zozeer de punten die erbij horen, maar vooral het verslaan van de rivaal. 

Het seizoen voor het team van NAC-trainer Mitchell van der Gaag verloopt tot op heden uitermate teleurstellend. NAC staat laatste op de ranglijst met drie punten, behaald in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Willem II behaalde door een duel meer te winnen en drie keer gelijk te spelen, drie keer zoveel punten.

Bestuurlijke perikelen
De slechte prestaties hebben ook de nodige gevolgen gehad in de organisatie. Technisch directeur Hans Smulders kreeg zijn ontslag aangezegd. Algemeen directeur Justin Goetzee verbond hieraan zijn conclusies en nam zelf ontslag. Inmiddels zijn er volgens de media serieuze gesprekken gevoerd met Pierre van Hooijdonk om een technische functie in de organisatie te bekleden. Tot overmaat van ramp kreeg de club deze week nog te horen dat rugsponsor EnergieFlex uitstel van betaling heeft aangevraagd.

Afwezigen
De aanvallende NAC-middenvelders Robert Muhren en Paolo Fernandes ontbreken door blessures. Willem II mist de nog geschorste Atakan Akkaynak. Het lijkt er op dat het duel ook voor Jordens Peters nog te vroeg komt. In Breda staan de voormalig Willem II-spelers Pele van Anholt, Robbie Haemhouts, Anouar Kali en Fabian Sporkslede op de loonlijst.

Top tien?
Fran Sol scoorde afgelopen speelronde voor het eerst tegen Feyenoord. Ook tegen NAC vond de goalgetter nog nooit het net. Als hij hier zondag wel in slaagt, komt hij met 34 Eredivisie-doelpunten in Tilburgse dienst op gelijke hoogte met Piet de Jong, die momenteel de tiende plek bezet op de ranglijst van Willem II’ers die in de Eredivisie scoorden.

Historie
Het duel tussen NAC en Willem II staat voor de 32e keer op het programma. De thuisclub hield de punten twaalf keer thuis. Willem II zegevierde negen keer, waaronder vorig seizoen. Bekijk de samenvatting daarvan hieronder.

Tekst gaat verder onder video

Vol uitvak
De afsluitende training is zaterdag in het Koning Willem II stadion. Deze is via de KingSide gratis voor supporters toegankelijk. Zondag wordt Willem II voor de vierde keer op rij gesteund door een vol uitvak. Dit keer reizen 750 supporters mee. Ook het uitvak bij Ajax is op 3 november vol en voor het uitvak in Zwolle zijn nog maar een handvol kaartenverkrijgbaar.

NAC Breda – Willem II (12.15 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, die vanuit Zeist wordt geassisteerd door VAR Bas Nijhuis. De wedstrijd is live te volgen op FOX Sports kanaal 1.

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments