'Mogelijk vergiftigd door mijn eigen spelers'

18
1625

In de voetballerij sloeg het begin dit jaar in als een bom, het nieuws dat Willem II betrokken zou zijn bij matchfixing. Ofwel: het verkopen van wedstrijden. Ibrahim Kargbo zou volgens De Volkskrant, het medium dat het schandaal aan het licht bracht, de spil zijn in het verhaal dat zich afspeelde in het seizoen 2009/10 en volgens de laatste berichten nog veel omvangrijker is dan aanvankelijk werd gedacht.

De trainer die toen aan het roer stond bij de Tilburgse club, Fons Groenendijk, hield lang zijn kaken op elkaar. Simpelweg omdat hij niemand wilde beschuldigen voordat die door een rechter schuldig zou zijn verklaard. Maar nu vond de kersvers coach van Excelsior het tijd naar buiten toe te treden. Dat doet hij in de nieuwe editie van Voetbal International.

Het feit dat de coach tot op de dag van vandaag wordt aangekeken op de gebeurtenissen de zich ruim vijf jaar geleden hebben afgespeeld, zit hem namelijk hoog. Heel hoog. ‘De laatste twee jaar gaat er geen dag voorbij dat ik niet aan het matchfixingschandaal denk of er mee geconfronteerd word’, geeft Groenendijk aan. Zelfs in Roemenië, waar hij recentelijk actief was als technisch directeur van Cluj, moest hij zich verantwoorden nadat het matchfixingschandaal uit zijn Willem II-periode openbaar werd.

Groenendijk vraagt zich nog steeds af hoe het heeft kunnen gebeuren. ‘Aanvankelijk betrek je de schuld op jezelf, wanneer je spelers op knullige wijze een wedstrijd uit handen ziet geven. Nu blijkt dat het allemaal anders ligt. En als je dan de namen leest van de Willem II-spelers die er bij betrokken zouden zijn geweest, ga je terugdenken. En dat schiet er van alles door je heen. Ongeloof, woede, verbijstering.’

Vooral ook omdat zijn latere ontslag bij Willem II een groot litteken heeft gevormd op zijn trainerscarrière. De man die als dé kroonprins gold van het trainersgilde, werkte na zijn Tilburgse periode alleen maar in de luwte bij FC Den Bosch, in de Ajax-opleiding en in Roemenië. ‘Wie weet waar ik als trainer had gestaan als ik mijn succesvolle eerste jaar bij Willem II door had kunnen trekken’, vraagt Groenendijk zich af. ‘Ik ben mogelijk vergiftigd door mijn eigen spelers. Erger kan niet.’ De huidige oefenmeester van Excelsior wil zo snel mogelijk dat alle feiten boven tafel komen, geeft hij aan in VI. ‘Want de wond is nog niet geheeld. Nog lang niet.’

Bron: Voetbal International

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments