Moeizame winst op RKC 2-1

58
4129
Llonch maker van de tweede treffer (foto (c) Toin Damen)

Willem II won vanavond met 2-1 van RKC Waalwijk, dit resultaat was enkel te danken aan het furieuze begin van de Tricolores waarin het binnen 15 minuten via Heerkens en Llonch een 2-0 voorsprong nam. Willem II verzuimde de wedstrijd sneller af te maken, de aansluiting kwam via Elbers in de 20ste minuut. Na rust was het belabberd wat Willem II liet zien, geen druk naar voren waardoor RKC meer overwicht kreeg. Op passie en strijd werd alsnog de winst in Tilburg gehouden. Daarmee komen we steviger in het linkerrijtje en met 19 punten uit 11 wedstrijden hebben we de beste seizoenstart van deze eeuw!

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II WINT NIPT VAN BUURMAN RKC WAALWIJK
Willem II heeft in een bijna uitverkocht Koning Willem II stadion met 2-1 gewonnen van RKC Waalwijk. De eindstand stond al naar twintig minuten op het scorebord. Voor de gastheren scoorden Freek Heerkens en Pol Llonch. Stanley Elbers voor de club uit Waalwijk.

Bij Willem II speelden Bart Nieuwkoop en Mike Trésor Ndayishimiye in de basis voor de geblesseerde Miquel Nelom en Marios Vrousai. RKC Waalwijk-trainer Fred Grim koos voor dezelfde elf spelers die vorige week aan de aftrap stonden in de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Wervelwind
De thuisclub speelde het eerste kwartier als een wervelwind. De buurman uit Waalwijk liep vanaf minuut een naar adem te happen. Ndayishimiye en Pavlidis schoten doelman Etienne Vaessen nog in. Maar na elf minuten was het toch raak uit een vrije trap. Ndayishimiye legde de bal in het strafschopgebied en Heerkens kopte hoog in de verre hoek knap binnen: 1-0. Drie minuten later verdubbelde Llonch de score. Vanuit de draai schoot de Spanjaard bekeken in de hoek binnen: 2-0. Door een slippertje in de Tilburgse verdediging kwam RKC Waalwijk tot de aansluitingstreffer. Stanley Elbers verraste Timon Wellenreuther met een hard en hoog schot in de korte hoek: 2-1. Goede kansen om de score uit te breiden waren aan Mats Kohlert en Pavlidis niet

Gelijkmaker
Net na de pauze had Ndayishimye dé kans op de marge weer op twee te brengen. Na een voorzet van Ché Nunnely nam de Jong Belgisch international de bal in de lucht ineens op de schoen, maar doelman Vaessen redde knap in de korte hoek. Daarna was het gedaan met de Tilburgse aanvalsdrift en gingen de Waalwijkers op zoek naar de gelijkmaker. De grootste kans hierop had Juriën Gaari, die de bal uit een corner geheel vrijstaand over het doel van doelman Wellenreuther kopte. Met invallers Johnny Quinonez, Paul Gladon en Damil Dankerlui in de gelederen trokken de gastheren de pot over de streep.

Vijfde plaats
Het was de zesde overwinning voor Willem II, dat met negentien punten uit elf wedstrijden de beste seizoensstart van deze eeuw beleeft. Koster vertelde na afloop tevreden te zijn met de onverzettelijkheid van zijn team, het eerste en laatste kwartier én natuurlijk de overwinning.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
JVS
Lid
JVS

Als je dit nu eens kijkt vanaf 1:50.. plaatsvervangende schaamte 😂 https://www.youtube.com/watch?v=PlH_nJ1Vn8M

vakkieB
Lid
vakkieB

Henkie013,
Nogmaals: kippenvel. Geweldig. Gefeliciteerd Kingzine.
Weer een prachtig doek gezien. Inhaken? Jazeker, nu al succes.

ftricolores1
Lid
ftricolores1

Pavlidis heeft het even moeilijk, zoals elke spits dat wel eens heeft. Vergeet niet dat hij ook pas begin 20 is! Hij is voetballend niet de beste, maar werkt in mijn ogen wel hard! Vertrouwen blijven geven, want met Pavlidis in de spits hebben we al 19 punten verzameld!
Llonch was vandaag erg goed, genieten!

Het inhaken was prachtig om te zien! Misschien net voor het 1e fluitsignaal inzetten, aangezien dan de meeste mensen nog staan… Bij het 1e fluitsignaal zijn vele mensen al gaan zitten en komen maar met moeite weer omhoog haha!

tricoscore
Lid
tricoscore

Iedereen zit wel af te geven of Pavlidis, maar hoeveel bruikbare ballen heeft hij gehad van de flanken? Met name Kohlert is niet 1 keer het duel aangegaan om zijn man te passeren en een voorzet te geven.

Tricoooo
Gast
Tricoooo

Niets ten nadelen van Vrousai, maar wat kan Mike Tresor ballen zeg! Brengt zoveel energie en dynamiek.

Ik zou het wel eens met Vrousai op links willen zien:

Vrousai – Pavlidis – Nunnely
Mike Tresor

Relativist
Lid
Relativist

Of op rechts, zodat Köhlert kan blijven staan?

Tilburgs Trots
Lid
Tilburgs Trots

Het voetbal was kut, onze spits was echt HEEEEL slecht, maar de sfeer was grandioos. Vanaf Ere-zuid heb ik genoten van jullie gasten, de sfeer-actie van onze tifosi in ongeëvenaard, het inzetten van ‘niet de beste; werkte niet geweldig door deze actie, maar komt vanzelf, het wordt vanzelf een keer een echt gekkenhuis. RKC heeft een leuk team, spelen vooruit met hun linksback (nr28, haal op aub) als beste man. RKC komt er hopelijk wel, 100x leuker spel dan een VVV of Fortuna. Maar we winnen weer, dus kritiek op het schandalig slechte spel van Pavlidis en Koster’s spelopvatting telt… Lees verder »

Tilburgs Trots
Lid
Tilburgs Trots

Het voelt misschien niet altijd als 1, maar op de lange zijde (ere zuid), genieten de ‘oudere’ supporters echt van ‘onze’ Kingside en vakkie E. Sinds Nu al decennia’s lang een seizoenskaart maar deze sfeer maakte ik in al die jaren nergens mee! Trots op alles en iedereen die onze drie kleuren uitdraagt, niks dan respect voor de mannen op de Kingside. Wij zijn Tilburg en wij zijn Willem II

Henkie013
Lid
Henkie013

felicitaties van Koert:

https://youtu.be/oxZvY9_Lu9c

Tilburgs Trots
Lid
Tilburgs Trots

Ik heb het nu al een paar keer gekeken, het is genieten, als ‘oudere’ supporter geniet ik van deze gasten, zij maken Willem II weer onze club. Mannen van de Kingside en elke gelinieerde club, bedankt. Niet het team maar jullie hebben deze 3 punten in eigen huis gehouden.

Henkie013
Lid
Henkie013

Nog geen nieuwe tussenstand Groningen uit?

Dirruk
Gast
Dirruk

Op de 5de plek met een negatief doelsaldo.. wink

Dirruk
Gast
Dirruk

Naait ‘m nou eens achterlijke met je reacties onder mijn naam.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Dirruk, wie ben jij nou?

Dirruk
Gast
Dirruk

Ik ben Dirruk maar blijkbaar is er nog ene Dirruk.

Dirruk
Gast
Dirruk

Laten we volgende wedstrijd dan eens samen wat gaan drinken bij d’n Beitel en over ons cluppie kletsen.

Rene
Gast
Rene

Eeej, nep-Dirruk, lekker nog een jaartje eerste divisie met een doelsaldo van +20 of zo. Succes ermee.

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

op de derde plek in de keukenkastjesdivisie en een gitzwarte toekomst….

Robby
Lid
Robby

@de echte dirruk. Log ff in op Tilbo en voeg een afbeelding toe aan je account dan is voor iedereen meteen duidelijk wie de echte is en wie niet. Ik had hier eerst ook last van maar hierdoor niet meer.

Pilske
Lid
Pilske

En nu alles en iedereen Nasr Groningen!! Kopen die kaarten! €9,- ben je er bij.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Ben er sowieso. We gaan weer 3 punten pakken daar.

Henkie013
Lid
Henkie013

Pavlidis werkte vandaag hard. Deste harder is de constatering dat hij sinds Fortuna uit al 8 wedstrijden op rij een onvoldoende scoort. Zal er ook wel aan liggen dat sinds hij snel topscorer was na de 1e wedstrijden de tegenstander hem extra kort zet. We scoren heel weinig, maar gelukkig geven we nog minder weg, vooral dankzij Llonch en Holmen. We hebben 6 wedstrijden gewonnen en enkel uit in Zwolle met 2 doelpunten verschil gewonnen. We heben al 5 keer billen geknepen de laatste minuten. Niks te klagen, want vroeger kregen we dan bijna altijd nog de deksel op ons… Lees verder »

UNITED
Lid
UNITED

Beetje jammer dat forza W2 niet tegen drank kan

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ik moet nog ff wat zeggen hier. Dat inhaken ging best goed een groot gedeelte van het stadion deeh mee was mooi om te zien👊🙌👊

Jenny
Gast
Jenny

Het ging toch moeizamer dan ik dacht. Maar Willem II heeft de 3 punten binnen.

Sts
Gast
Sts

Pavlidis niet meer opstellen. Wat speelde hij slecht.

Relativist
Lid
Relativist

Het is een teamplayer, maar geen killer in de zestien.
Maar is Gladon dat dan wel? Die haalt het nog helemaal niet vergeleken met Pavlidis.
Gelukkig hebben we meerdere spelers die wel kunnen scoren.
Maar zo,’n wedstrijd tegen de nummer laatst moet je voor de rust al op slot kunnen gooien.
Dus voor na de winterstop op zoek naar een échte spits?

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore

Ché Nunnely was erg goed. In de laatste minuten hadden zijn snelheid en voorzetten voor gevaar kunnen zorgen. Ik snap de wissel met Dankerlui niet.

Bavel
Gast
Bavel

Die is elke keer na een uur op vooralsnog

Relativist
Lid
Relativist

En als je dan naar zijn rendement kijkt …

fran is fran
Gast
fran is fran

koster verwachte al dat er veel lange ballen gespeeld gingen worden op pavlidis/gladon, en dankerlui geeft meer voor dan nunnely

ik ben het er ook niet mee eens maar ik denk dat koster dit bedoelde

AvG
Gast
AvG

Saddiki aan de bal is echt niet om aan te gluren. Pavlidis gaat er zo geen 10 meer maken dit seizoen.

Maar 3 punten zijn binnen dus wat maakt het uit.
Top resultaat!

Eula
Lid
Eula

Pavlidis gewoon weer enorm slecht. Te verwend met voorgaande jaren misschien, maar dit is echt kut.

Wel blij met de 3 punten uiteraard

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Eula

Idd erg verwend met Sol en isak. Maar vergeet niet dat Pavlidis geen echte nummer 9 is.

Don dn Macaron
Gast
Don dn Macaron

Topspitske halen dan maar in de winterstop

Jack de Gier
Lid
Jack de Gier

En pas 20 jaartjes jong is.

Moker
Lid
Moker

Tresor schoenen poetsen! Wa bende gij un lamlul!

Jerry_32
Lid
Jerry_32

Weird flex but ok

sooike1973
Lid
sooike1973

Haha, zo lompe opmerking dat ik er gewoon Pm moet lachen

drobs
Lid
drobs

Jammer dat we maar met 2-1 winnen.. wat speelde ze de eerste 13 min flitsend en na de tegendoelpunt durfde ze niet meer te voetballen..😓 Mja de punten zijn binnen!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ drobs

Op basis vd 2e helft mogen we heel blij zijn dat het 2-1 is geworden. Wat was de 2e helft slecht zeg

Maar we hebben gewonnen en 19 punten die nemen ze ons in ieder geval niet meer af

Rojo Blanco Azul
Lid

Héél blij met de 3 punten, maar wat maakten we het ons onnodig moeilijk in de tweede helft. De daadkracht om een wedstrijd op het juiste moment te ‘killen’ wil er maar niet inslijten. Het, ongeacht de tegenstander, tot het laatste fluitsignaal met je billen moeten knijpen, zit zowat ingebakken in het Willem II DNA. Overigens zal het met Mike Tresor in de basis niet makkelijk worden voor Vrousai om zich weer terug in het elftal te spelen. Voorlopig even genieten van de overwinning en plek 5 ! #trotsvanhetvoetballand

Deklat
Gast
Deklat

Billenknijpen maar de puntjes binnen. Ik heb het wel eens anders gezien!

En minstens zo belangrijk:
Wat. Een. Spandoek.

Jannnnb
Gast
Jannnnb

Geweldig verdedigend blok die niets weggeeft! Ondanks wat verkeerde paasjes van Jordens. Holman is echt de dragende kracht achterin.

Graag Johnny voor Saddiki. Saddiki had het vandaag echt niet. Werk altijd ontzettend hard waarmee hij veel verbloemd maar echt te beperkt.

Graag voortaan Kabangu ofso brengen voor Gladon! Wat een drama die vent.

Maar goed, godver we staan 5de en 19 punten HEEERLIJK!

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Saddiki speeld juist vrij sterk vandaag, pakte veel ballen af op het middenveld en gaf ze aan de juiste kleur, soms inderdaad wat onrustig aan de bal, maar om te zeggen dat Jhonny voor hem moet spelen is nogal wat, die heeft nog niks laten zien.

EreNoord
Gast
EreNoord

Ik vond Saddiki juist goed spelen vandaag! Idd soms slordig aan de bal maar constant voorop in de strijd.

NulEenDrie
Lid
NulEenDrie

Zonder bal is Sadikki enorm sterk, voetballend maakt hij regelmatig de verkeerde beslissing. Quinonez voetballend gezien sterke momenten, zonder bal niet erg sterk in zijn verdedigende acties.

Bavel
Gast
Bavel

Zowel Saddiki speelde goed, veel veroveringen en ook regelmatig goede voortzettingen gezien, Pavlidis was op en Gladon viel naar mijn mening naar behoren in, sterk en goed in de duels, nog wat meer oog voor medestanders…

Giant
Gast
Giant

Gladon op karakter was met zijn invalbeurt gevaarlijk dan Pavlidis vanaf het begin, naar mijn mening. Te veel slordig balverlies van Pavlidis.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Sadikki vandaag weer meer dan ok. Helaas is zijn voortzetting helemaal kut. Qua inzet is het smullen.

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Overigens, complimenten voor het prachtige spandoek en de sfeer, zelf Koert Westermans werd er spontaan van.

Niels
Lid
Niels

Koert moeten ze lekker bij het darten laten..

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Die heeft echt een bloedkop hè.

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Het is te vaak dat als we op voorsprong komen dat we ineens anders gaan spelen. RKC was na de 2-0 klaar voor de slachtbank en we hadden dan ook gewoon door moeten gaan, dan was het voor de rust 3 of 4-0 geweest. Heerkens en Llonch speelde een zeer goede wedstrijd waarin ze beloond worden met een doelpunt, de rest van het team uiteindelijk hard gevochten om de 3 punten over de streep te trekken, maar het moet aanvallend beter, er worden te vaak verkeerde keuzes gemaakt rondom de 16.

Giant
Gast
Giant

Er worden inderdaad verkeerde keuzes gemaakt rond de 16…en we missen daar een killer / afmaker op t moment.

Het goede nieuws is wel dat ook andere spelers tot scoren komen…dat was wel eens anders.

Hopen dat Pavlidis snel in betere vorm komt.

frankwie
Gast
frankwie

NB de tegengoal waas door de man van Heerkens, die gelijk daarna nog een grote kans kreeg. Ik zie Freek liever op rechts en vond Nieuwkoop niet bijzonder vandaag.

Nedsit
Gast
Nedsit

Nieuwkoop niet bijzonder? Gezien zijn beperkte wedstrijdritme vond ik hem gisteren bijzonder goed en gretig spelen. Viel wel wat terug in de tweede helft, maar hij was niet de enige en zal daarnaast nog wat extra conditie moeten opbouwen.

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

Wij trekken tegenwoordig de winst volwassen over de streep,want eerlijk is eerlijk na de 2-0 was RKC over het algemeen de beter voetballende ploeg.Vroeger zouden we dit alsnog verloren hebben nu winnen we .RKC…1 punt…Moet toch beter kunnen.