Moeizame overwinning op de Graafschap 3-2

50
1769
Isak op dreef tegen de Graafschap, 2x trefzeker!

Willem II heeft vanavond een moeizame overwinning behaald op de Graafschap, hoewel in de eerste helft de Tricolores veruit de betere waren. Tot 2 maal toe liet Willem II de Superboeren terug komen in de wedstrijd. In de laatste deel van de tweede helft gingen de gasten alles of niks spelen en drukte Willem II terug. Debet hieraan was de onnodig sliding van Palacios waarmee hij een pingel veroorzaakte. Omdat gezien de gehele wedstrijd Willem II zoveel kansen liet liggen bleef de marge klein en spannend. Voor Willem II soorde Isak tweemaal en Lewis!

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II TREKT TEGEN DE GRAAFSCHAP AAN LANGSTE
De Tricolores hebben zaterdagavond een belangrijke zege geboekt op De Graafschap. Alexander Isak schoot Willem II binnen de kortste keren naar een 2-0 voorsprong. Bart Straalman scoorde voor rust uit een corner de aansluitingstreffer. Na rust bekroonde Fernando Lewis een fraaie rush met een schot in de lange hoek en zorgde Youssef El Jebli vanaf de stip voor de 3-2 eindstand.

Trainer Adrie Koster had voor de eerste keer dit seizoen een fitte selectie tot zijn beschikking. Toch was het even puzzelen in de verdedigingslinie door de schorsingen van Freek Heerkens en Thomas Meißner. Door de absentie van dit duo speelden speelden de van blessures teruggekeerde Jordens Peters en Fernando Lewis voor het eerst samen in het hart van de verdediging. Marios Vrousai was ook weer van de partij. Bij De Graafschap speelde Nabil Bahoui in de spits, doordat Charlison Benschop niet fit genoeg was voor een basisplaats en Fabian Serraerens door een schorsing ontbrak. Nigel Bertrams verving de geblesseerde Hidde Jurjus onder de lat.

Alexander Isak
Willem II maakte vanaf het begin duidelijk dat er vandaag voor de Superboeren in Tilburg niets te halen viel. Het speelde zich snel een aantal goede kansen bij elkaar. Na een klein kwartier was het raak nadat Isak een schot van Vangelis Pavlidis met een gelukje in het doel liep. Even later anticipeerde de Zweedse spits goed op een uittrap van Timon Wellenreuther en een te korte kopbal van Bart Straalman: 2-0. Daarna waren er nog voldoende kansen om de wedstrijd voor rust op slot te gooien, maar het waren de gasten die dit seizoen door Bart Straalman voor het eerst uit een corner scoorden: 2-1

Tweede helft
Ook na de pauze was het de thuisclub die het spel bepaalde. Dit keer was het Marios Vrousai die goed in de gaten had dat centrale verdediger Lewis aan een indrukwekkende rush was begonnen en de bal goed meegaf. De verdediger liet keeper Bertrams in de lange hoek kansloos: 3-1. Maar wederom was het verschil van twee niet genoeg om de wedstrijd rustig uit te voetballen. Diego Palacios veroorzaakte een penalty, die El Jebli onberispelijk benutte: 3-2

Slotoffensief
In de slotfase kon de wedstrijd nog alle kanten op. De Achterhoekers stuurden centrale verdediger Ted van de Pavert naar het front en gingen alles of niets spelen. Het Griekse duo Vrousai en Pavlidis kregen nog enkele kansen op de 4-2. Maar de thuisclub kwam in de slotfase ook goed weg bij een scrimmage voor het eigen doel. Na 94 minuten was het duidelijk dat Willem II deze keer aan het langste eind zou trekken en haar puntentotaal opkrikt naar 31. De acht wedstrijden na de winterstop leverde vier overwinningen en vier nederlagen op. Als deze lijn wordt doorgetrokken eindigt de club vermoedelijk op een mooie plaats in de middenmoot.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Appel
Lid
Appel

Ik hoop dat Willem II Vrousai snel een contract aanbied. Hij speelde gisteren niet zijn beste wedstrijd, maar je ziet het talent.

Robby
Lid
Robby

Waarom zouden ze? Hij wordt 1,5 jr gehuurd we hebben een optie tot koop dus als er iemand intresse heeft moeten ze met willem II om de tafel. Nu kan je 1,5jr zorgeloos huren en daarna optie lichten waarbij de voorwaarde al vast staan.

Rene
Gast
Rene

Zakelijk heb je gelijk, Robby. Maar bedenk eens wat een extra boost het zo’n speler kan geven als hij zoveel vertrouwen en waardering voelt. Natuurlijk moet het niet uitmaken en zo, blablabla, maar een voetballer is ook maar een mens en waardering kan heel veel doen.

Robby
Lid
Robby

Ik denk dat Vrousai die boost nu ook heeft hoor. Willem II biedt hem nu een podium als wij over 1,5jr besluiten om die optie niet te lichte, dan neemt iemand anders hem wel over. Die gast maakt zich echt geen zorgen of ie nog wel aan de bak komt hoor. Het neemt wel extra risico’s met zich mee op die optie nu te lichten, stel nou dat ie zodanig geblesseerd raakt dat ie niet meer kan spelen? of een ongeluk zoals de Kogel. als hem dat nu binnen 1,5jr overkomt kan Willem II er nog goedkoop vanaf…hoe hard dat… Lees verder »

Opa Henk
Lid
Opa Henk

“Willem II wint moeizaam van de Graafschap” vindt ik niet de juiste kop voor de afspiegeling van de wedstrijd. Dat het onnodig moeilijk werd door de twee tegendoelpunten uit twee standaard situaties dat klopt, maar verder heeft de Graafschap ook weinig kansen gehad, en wij hadden toch zeker het dubbele aantal kunnen maken van wat we nu gemaakt hebben. Tegen een ploeg als de Graafschap die iedere wedstrijd voor hun laatste kans vechten en met meer dan 100% inzet spelen heeft iedere ploeg moeite zelf uit de top vier. Daarom ook een groot compliment aan Willem II die met dezelfde… Lees verder »

Opa Henk
Lid
Opa Henk

En niet te vergeten de 12 de man was ook weer super vanavond👍

Rene
Gast
Rene

De Kingside en vak E waren inderdaad weer super. In “mijn” vak F was het helaas wat minder dit keer.

RenG
Lid
RenG

Het werd allemaal weer onnodig spannend door al die gemiste kansen, maar wat is het toch fijn om weer een ouderwets Willem II te zien met vleugelspelers die een actie durven te maken, in de lange traditie van Toon Becx, Budje Brocken, Overmars, Kolkka, Ceesay enzovoort. Dit is het Willem II voetbal dat we altijd willen zien.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

☝️☝️☝️

Eens lang geleden dat we spelers hebben gehad die voor dreiging zorgen en dat op beide posities voor ons een luxe.

Henkie013
Lid
Henkie013

Èven wat anders. Hoorde na de wedstrijd vanavond in de Business wat interessante dingen.Dat Willem II stappen aan het zetten is om Tapia over te nemen van Feyenoord. Hij zou bij Feyenoord nu dik 5 ton ex premies verdienen, maar nu niet meer als buiten EU-speler gelden. Tapia heeft in 2,5 jaar nauwelijks gespeeld bij Feyenoord en Willem II bereid zijn rond 3,5 ton salaris voor hem te betalen met inbreng sponsor, wanneer Feyenoord bereid is hem voor max 5 ton te laten gaan. Willem II zou het als aanvaardbaar risico zien, gezien prestatie, potentie en leeftijd (23) van Tapia… Lees verder »

Frietmet
Lid

Er even van uit gaande dat je gelijk hebt, een heerlijke luxe positie.

Laat ze maar betalen voor Llonch, als we Tapia daadwerkelijk kunnen behouden dan heb je op positie van Llonch meteen Saddiki of Akkaynak klaar staan.

Wally58
Lid
Wally58

Vergeet Lieftink niet heeft vorige jaar ook goed gedaan !!

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Lieftink is er volgend jaar niet bij. Contract wordt niet verlengt

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Als het ijzer heet is moet je smeden/cashen dus…zeker als Willem II zijnde ..immers je bouwt dan aan een financieel luxe positie voor de toekomst waarvan bv nak alleen maar kan dromen en nestel je je zo steenvast onderkant linkerrijtje,zeker op de manier waarop er de laatste tijd wordt gescout.

Rojo Blanco Azul
Lid

@ Henkie013

Ik hoop dat je gelijk hebt. Tapia en Isak langer binden zou fantastisch zijn en verstandiger dan Llonch en Crowley verkopen. De selectie nu zoveel mogelijk in tact houden en om die reden de contracten verlengen van Lonch en Crowley lijkt me lijkt beter. Er staat nu een ingespeld elftal en met het vertrek van deze twee snij je het kloppend hart uit het elftal. Beter met de huidige miljoenen de sterkhouders behouden en op enkele plaatsen versterken (verdediging) dan cashen en weer opnieuw beginnen.

Rene
Gast
Rene

Het is leuk, dit soort geruchten. Laat zien dat Willem II goed bezig is: zelfs als de berichten onwaar zijn, want blijkbaar valt er in positieve zin over ons clubke te speculeren. Ik snap dat wij maar Willem II zijn en dat we spelers als Llonch en Crowley gaan moeten verkopen. Maar eigenlijk gaan we die jongens volgend jaar in de Europa League (want wij winnen de beker) heel goed kunnen gebruiken. Een kleine twintig jaar geleden was het na zes wedstrijden afgelopen. Ik weet zeker dat we met Hyypia langer mee hadden gedaan en minstens derde in de groep… Lees verder »

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Lonch en crowley nooit allebei laten gaan!Tapia idd proberen te halen en mss isak nog jaar huren!verder staat er een mooi stel !!

Grenzen
Gast
Grenzen

Wat ik hierboven allemaal lees is geweldig. De juiste manier om te groeien,ook financieel.Klasse.

John Nr1
Lid

Nu snap ik waarom ik als 40 plussen nog steeds strak kontje heb… het is als Willem ii supporter elke week billen knijpen … vandaag super onnodig

Willem II speelde echt goede wedstrijd maar vergat 7 doelpunten te maken!!! Veel sneller wedstrijd beslissen .. graafschap had niets te vertellen en had veel sneller afgemaakt moeten worden.

Uiteindelijk super belangrijke punten maar onnodig spannend

Snorro
Lid
Snorro

Jij had ook in het champions league seizoen een strak kontje, John. Heeft niks met het huidige Willem II te maken. wink

Sogetup
Lid
Sogetup

Naast vergeten te scoren zorgt ook het wekelijks terugkerende item “the fuck up of the week” voor onnodig billen knijpen. Dit x een pingel. Maar al met al verdiend gewonnen en qua punten gaat het de goede kant op

Top
Lid
Top

Niet bang zijn dat we gaan degraderen. Gebeurt niet. Kunnen gewoon naar boven kijken!

Henkie013
Lid
Henkie013

Wat een fijne en enorm belangrijke overwinning. We stonden dan wel 11e maar met een magere 4 punten van de streep. Dit soort wedstrijden bepalen of je nog in de problemen komt of niet. We krijgen nl. in de laatste 9 wedstrijden zowel Ajax, PSV als Feyenoord nog. Uit Ado, uit Excelsior en thuis Emmen, Fortuna, Zwolle moeten we nog 7 punten halen om zeker veilig te spelen. Maar ik zie met dit team serieuze kansen in de Kuip. Heb verder genoten vanavond van het aanvallende spel, vooral de 1e helft. We hadden die wedstrijd natuurlijk al lang op slot… Lees verder »

Snorro
Lid
Snorro

Genoten van het eerste half uur. Zo willen we het zien. Als je dan met 4-0, 5-0 voorstaat heeft de graafschap niets te klagen. Helaas maken we het onszelf weer onnodig moeilijk. Had overigens geen moment het idee dat we het nog weg zouden geven. Isak, vrousai fantastisch. Dankerlui wederom foutloos. De rest ook ruim voldoende. Nu rust en dan proefdraaien in de kuip!

We zijn voor niemand bang!

Rene
Gast
Rene

Ja, die Dankerlui. Die is echt goed bezig de laatste wedstrijden. Knap hoor var die jongen, zeker na al het gezeik dat hij (ook van mij) hier en in het stadion over zich heen heeft gekregen. Nog even en hij wordt een echte cultheld hier :).

Doofey
Lid
Doofey

Schoten op doel:

Willem II – 9
De Graafschap – 3

Einstand: 3-2

Zoals Peters al terecht zei na de wedstrijd, het is wel duidelijk waar het aan lag in deze wedstrijd. Gelukkig pakken we wederom terecht de overwinning, dat was een aantal weken terug wel anders (VVV uit, Groningen thuis bijv). Overigens, als Palacios die hele lompe overtreding niet gemaakt had hadden we gewoon een gemakkelijke overwinning geboekt. Maar goed, 3 punten in the pocket, en door!

Rene
Gast
Rene

Tegen het eind van de wedstrijd maakt Palacios een vergelijkbare sliding. Alleen toen was hij wel op tijd, en dat was maar goed ook, want het had in die situatie zomaar 3 – 3 kunnen worden. Tja, die jongen doet soms nog domme dingen. Maar hij doet vaker goede dingen, dus ik hoop dat die penalty hem niet al te zwaar wordt aangerekend.
En verder hadden we toen natuurlijk al lang met 4 – 0 voor moeten staan, dus het had sowieso een makkelijke overwinning moeten zijn.

Wally58
Lid
Wally58

Vergeet ook niet het vasthouden van Peeters bij die corner had ook penalty kunnen zijn !

Doofey
Lid
Doofey

Ik heb deze wedstrijd niet in het stadion gezeten, dus dan maar Fox. En daar zei de ‘specialist’ Maaskant dat dit geen penalty was, als die wel gegeven werd kunnen we beter met zo’n rubberen band om ons middel gaan spelen, want dan is het helemaal geen contactsport meer. Zelfs Henk de Jong was het hiermee eens. Henk is overigens wel een held hoor, mede daardoor gun ik de Graafschap het allerbeste.

ftricolores1
Lid
ftricolores1

Onze duitse goalie mag ook wel weer genoemd worden!! Keepte weer heerlijk uit zijn doel, waardoor hij vaak bij gevaar op tijd bij de bal kan zijn! Daarnaast een schitterende assist op Isak! Soms nog wat te gehaast, maar wat ben ik (al heel het seizoen) blij met hem in de goal!

Henkie013
Lid
Henkie013

Zucht….waarom moet hij genoemd worden? Die assist op Isak prima hoor, maar ook wel wat geluk en onkunde van die verdediger. Verder heeft De Graafschap in heel de wedstrijd geen enkele bal op goal geschoten, buiten de kopbal uit de corner en penalty (allebei raak). Geen fouten van hem hoor, maar absoluut geen reden om hem te prijzen, daarvoor is hij niet op de proef gesteld. Vorige week mocht hij wel genoemd worden. Uit bij Heerenveen. Kijk de 1e en de 4e goal even terug en leg eens uit wat Wellenreuther uit zijn doel komt doen in die situaties. Op… Lees verder »

ftricolores1
Lid
ftricolores1

Leuk, zo’n linkje! Kan van Aerts, Moens en de Vlieger ook wel fouten vinden op internet! Maar dat kan ik ook van Neuer, de Gea en Courtois! We moeten gewoon heel blij zijn met niveau Wellenreuther in het doel, want er zijn echt niet heel veel betere keepers in Nederland! Unnerstal, Zoet en Onana zeker wel, maar Hahn, Bertrams, Van Leer, Bijlow, Bizot, Zwinkels etc zijn echt niet beter dan Timon. Dit roep ik al vanaf begin dit seizoen en die penalty’s van vorige week hebben er verder niets mee te maken!

Rene
Gast
Rene

Het zijn niet alleen zijn reddingen, Henkie013. Ik vind dat Wellenreuther zich vooral onderscheidt door zijn spelhervattingen. Die zijn bijna altijd goed tot zeer goed en leiden niet zelden tot kansrijke situaties. Wellenreuther is een erg belangrijke schakel in het aanvallende voetbal dat we proberen te spelen (en wat de laatste wedstrijden gelukkig weer steeds meer begint te komen).

Hiephiep
Gast
Hiephiep

Belangrijke punten!

Crowley speelde als een natte plakkende krant.

Complimenten aan het uitvak!

Broodje Jantje
Lid
Broodje Jantje

Waar ben je mee bezig?

Snorro
Lid
Snorro

Zit waarschijnlijk aan de Flakka.

Hiephiep
Gast
Hiephiep

Stoere jongens hoor!

Kom maandag mijn vuilnis maar gewoon ophalen.

Hiephiep
Gast
Hiephiep

Met mijn mening geven? Of mag dat niet? Ik heb liever iemand die inhoudelijk reageerd (1) dan min duimpjes geeft (25). Ik ben een van de weinige die geen enorme fan is van Crowley, mag toch? Hij doet veel dingen goed die andere spelers niet kunnen maar doet echt ook zovaak onnodig veel fout en dat is op de 10 positie killing. En ja heb van een uitvak genoten. Die ondanks 2-0 gewoon nog veel lawaai maakten. De thuissfeer bij ons is altijd afhankelijk van de tussenstand of bij bijzondere wedstrijden (NAC, Az). Ik ga altijd naar uitwedstrijden en daar… Lees verder »

Snorro
Lid
Snorro

Je mag zeker je mening geven, maar als je geen fan bent van het spel van Crowley weet ik niet waar jij dan wel vrolijk van wordt in voetbal. Soms drijft ie het wat te ver door, maar als hij dat niet zou doen speelde hij echt niet hier maar bij de topploegen. Dat geldt voor meer spelers bij ons clubje. Daarom ben ik er ook zo blij mee. Tapia, Crowley en Isak ( en voorheen Sol) zijn de as van dit team en dat maakt dat wij altijd voor een resultaat kunnen spelen. Trots op en blij mee!

Frietmet
Lid

Als je zegt dat er uit minder sfeer is dan thuis heb je ze niet op een rij. Uit is 9/10 beter.

Broodje Jantje
Lid
Broodje Jantje

Je mening geven is nog iets anders dan een van onze topspelers afschilderen als een natte plakkende krant. Crowley zet met zijn creatieve steekballen bijna elke wedstrijd iemand vrij voor de keeper. En ja, dat gaat gepaard met ballen die ook wel eens worden onderschept, maar dan hebben we ons middenveld, verdediging en keeper nog. Dat noemen we voetballen

SargentD
Lid
SargentD

Haha, fucking mafkees! Als je de meerwaarde van Crowley niet ziet, dan moet je lekker samen met van de Looi een kansloze kwalificatiereeks gaan spelen voor welke kwalificatie dan ook!! En geen steek verder komen. Crowley, wat een enorme held!!!

Rene
Gast
Rene

Ik ben het met je eens dat het uitvak een compliment verdient. Die mensen daar hebben zeker bijgedragen aan een goede sfeer.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Tot aan de 2-0 ,is er niks aan de hand en kun/moet je zelfs met 3of4-0 voor staan. Valt die 2-1 2e helft gaat de Graafschap druk zetten kom je op 3-1 moet je de wedstrijd uitspelen krijgen we domme strafschop tegen wordt het 3-2. En wordt het billen knijpen. Maar loopt het gelukkig goed of en pakken we 3 hele belangrijke punten

kargbo
Lid
kargbo

Score had veel hoger kunnen zijn. Maar de 3 punten tellen nu zijn we wel veilig. Alleen jammer dat je het zo onnodig spannend maakt

Rocky
Gast
Rocky

Man man man die penalty. Wat doet Palacios!! Echt onbegrijpelijk. We moeten het onzelf ook altijd moeilijk maken hè.

vak-a
Lid
vak-a

Belangrijke punten op naar de volgende punten en op naar de bekerfinale.

Renk
Gast

Lewis beste van het veld…laat staan…laat staan….super koppel met peeters

kargbo
Lid
kargbo

Maakten ook een mooie goal.

Toilet1
Lid
Toilet1

Hebben jullie Anita over het veld zien sjokken die is niet fit?