Minuut stilte én minuut applaus bij Willem II – RKC

12
2705

Uit respect voor Wim Jansen en alles dat hij als speler en als trainer voor het Nederlands voetbal betekend heeft, wordt komend weekend bij alle wedstrijden in het betaald voetbal één minuut voor hem geapplaudisseerd. Voorafgaand aan Willem II – RKC Waalwijk worden ook de in 2021 overleden Willem II’ers herdacht. 

Wim Jansen won in 1970 met Feyenoord de Europacup I en de wereldbeker en speelde met Oranje de WK-finales van 1974 en 1978. Voor het Nederlands elftal kwam hij 65 keer uit. Op dinsdag 25 januari overleed hij op 75-jarige leeftijd. 

Eerst minuut stilte voor Willem II’ers
Voorafgaand aan het applaus voor Jansen wordt eerst één minuut stilte gehouden voor alle Willem II’ers die in 2021 kwamen te overlijden. Willem II herdenkt bij iedere eerste thuiswedstrijd van een nieuw jaar de Willem II’ers die in het kalenderjaar ervoor overleden zijn. Dit jaar is daarmee gewacht tot supporters bij dat moment aanwezig konden zijn.

In het bijzonder worden de overleden Willem II’ers herdacht die zich gedurende hun leven voor de club hebben ingezet. Dat zijn tijdens de minuut stilte van aanstaande zondag Frits Louer, Kees Brands, Jan Boeren, Paul Bottelier, Willem Emmen, Hennie van Campen, Wim Habraken, Jacques de Leeuw, Henk de Jonge en Sjef Verschure. 

Het fluitsignaal aan het einde van de minuut stilte is tevens de start van de minuut applaus voor Jansen. 

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments