Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan met zo’n Zivkovic’

9
2148

Roland Vroomans gaat een dubbelfunctie bekleden bij Willem II. De 48-jarige oud-voetballer wordt hoofd scouting in Tilburg én zal als specialistentrainer aan het werk gaan in de jeugdacademie. FC Eindhoven had hem ook in het vizier voor de rol van technisch directeur, maar het Brabants Dagblad meldt dat Vroomans zijn keuze heeft laten vallen op Willem II.

In de zomer liep Vroomans, de topscorer aller tijden van FC Eindhoven in het betaald voetbal, al mee in Tilburg. Hij was op dat moment officieel nog technisch directeur van Inter Baku uit Azerbeidzjan, maar daar speelden financiële problemen die Ruben Schaken ook al noopten weg te gaan bij de club. Jurgen Streppel nodigde Vroomans in de zomer uit een kijkje te komen nemen bij de Tricolores.

Eén en ander heeft nu dus geleid tot een echte samenwerking. Vroomans staat te popelen om zich te laten zien bij Willem II en om mee te helpen de club naar een hoger niveau te tillen. “Heerlijk vind ik het. Ik heb me natuurlijk op de achtergrond gehouden, maar mijn handen jeuken om aan de slag te gaan met zo’n Zivkovic bijvoorbeeld”, zegt hij, doelend op Richairo Zivkovic. De van Ajax gehuurde spits staat te boek als een groot talent, maar dat komt er nog niet uit.

Vroomans werkte behalve voor Inter Baku ook op uitnodiging van Guus Hiddink in Rusland en, wederom op advies van Hiddink, als technisch manager voor De Graafschap. In maart 2014 ging hij aan de slag bij Roda JC, maar daar bleef hij slechts zes maanden werkzaam: Inter Baku lokte hem weg van de Nederlandse velden.

Bron: www.voetbalzone.nl

9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments