Michael Woud kan weinig met kritiek

43
1522

Michael Woud was de laatste weken de vervanger van de geblesseerde Timon Wellenreuther onder de lat bij Willem II. Dat deed hij met wisselend succes. Zelf is de doelman uit Nieuw-Zeeland vooral blij met de kans die hij heeft gekregen en het aantal minuten dat hij al op jonge leeftijd heeft gemaakt. Met de kritiek die hij krijgt kan Woud weinig. “Het is makkelijk om kritiek te hebben op een keeper.”

“Er zijn altijd dingen die beter kunnen. Het is makkelijk om kritiek te hebben op een keeper. Dat hoort er ook bij, dat weet ik. Meer zijn ook altijd positieve punten”, aldus Woud.

De jonge doelman is tevreden over zijn prestaties, ook tegen Emmen had hij naar eigen zeggen geen schuld aan de tegentreffers. “Alles wat ik moet doen is reddingen maken, dat heb ik gedaan. Je weet dat er kritiek komt. Maar de mensen die kritiek hebben, weten misschien niet hoe keepen werkt. Dat is geen probleem. Als ik geen reddingen zou maken, zou ik mijn hand opsteken en zeggen dat het beter moet. Maar ik maak wel reddingen. Het heeft daarnaast ook met geluk te maken.”

Toekomst
Met twintig jaar is Woud erg jong voor een keeper, hij is dan ook blij met de speelminuten die hij al heeft gemaakt. “Dat is heel goed voor mij. Daar wil ik mee doorgaan. Ik ben nog jong. Ik hoop dat deze ervaring me op de lange termijn helpt. Ik haal vertrouwen uit hetgeen wat ik goed doe.

(Bron: Omroepbrabant.nl)

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jbj.ot
Lid
jbj.ot

Kraak niet graag een jonge speler af, maar Woud heeft verdomd weinig goeds laten zien. Slechte uittrappen, matig in het meevoetballen, een bonk zenuwen…
Wellenreuter is niet een speler die hier zijn carrière af zal sluiten, zijn contract loopt na komend seizoen af (?).

Lamprou zou de ideale keeper voor ons zijn, o wat hoop ik dat Kostas terugkeert…

H013E
Lid
H013E

Heeft Woud de mediatraining gemist 🤦🏻‍♂️

Stino1896
Lid
Stino1896

En Willem II kan weinig met de keeper Woud….

Teleurstellende reactie zeg. Hoe kun je nu zeggen dat je goed hebt gekeept tegen Emmen?!

Wouddieerniksvankan
Gast
Wouddieerniksvankan

Kan weinig met kritiek die jongen kan er geen kut van nog slechter als die van emmen deze jongen gelijk terug sturen nooit meer aan beginnen deze jongen kost je Alleen punten mede door deze kneus pakken we geen playoffs

kurt zaro
Gast
kurt zaro

nee bout valt me zwaar tegen postzegel op zn kont en terug sturen of mischien iets voor nak zijn daar slechte keepers gewend branderhorst zeker terug halen

H013E
Lid
H013E

Heb je Branderhorst gisteren gezien, met de tranen in zijn ogen, toen hij er drie om zijn oren kreeg en nu met “zijn” NEC in de KKD kan blijven.
Woud deed het absoluut niet goed en met de kritiek gaat hij ook niet goed om, maar Branderhorst terug is wat mij betreft geen optie als je ambitie is om in het linkerrijtje te willen spelen

TricoEques
Gast
TricoEques

sf

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Wat een onzin wat hij verteld.. vooral dat stukje ,misschien weten mensen niet hoe keepen werkt haha. Nee wij zien niet als je te laat komt dat je een inschattingsfout maakt of de bal tussen je handen door laat glippen. Daar snappen wij niks van…. Wat ik al eerder zei ,hij moet lekker in de kkd ervaring op doen. En dan nog twijfel ik of hij het in zich heeft. Ik ben sowieso voor een ervaren keeper. Het beroep keeper is ook gewoon lastig. Je kan eigenlijk nooit een fout maken. Daarom gewoon lekker een ervaren keeper. Leren doen ze… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Woud moet het komende seizoen verhuurd worden aan een kk divisie club. Spelen in het 2e op en bijveldje en voor andere halve paarde kop spelen schiet niet op. Want hij is volgensmij ook zenuwachtig om voor vol stadion te spelen.

TricoEques
Gast
TricoEques

Sorry Woud maar jij mag echt wel wat kritischer richting jezelf zijn! Zeker op jou leeftijd is het opmerkelijk te zeggen dat je tevreden bent over je matige prestaties. Narcisme is ook een eigenschap die je jezelf kunt aanmeten. Kijk in de spiegel!! Daar wordt je beter van want van je fouten kun je leren. Zie je je tekortkomingen en fouten niet dan mag je blij zijn wanneer je bij club als Telstar terecht kunt. Je houding in het veld zal ook anders moeten. Het oogt allemaal wat gemakzuchtig en laconiek!

Snorro
Lid
Snorro

Wat een slechte post…. zoek even op wat narcisme is en pas dan je bericht aan. Thanks man!

TricoEques
Gast
TricoEques

Ah jij spreekt als ervaringsdeskundige? Wat een domme reactie! Woud doet zich anders voor dan hij is, dat zie je aan heel zijn houding en ik hoef hier geen toelichting te geven waarom ik vind dat dat narcistische trekjes zijn. (dat duimpje omlaag is overigens niet van mij..)

Snorro
Lid
Snorro

Ik ben geen ervaringsdeskundige, maar jij lult gewoon maar wat populaire, loze kreten die kant nog wal raken. Dan lijkt het me zinvoller om het op te schrijven. Er even over na te denken. En het later pas online te knallen. Ook bij het gebruik van typerende woorden als narcistisch, gewoon ff opzoeken. Het is namelijk totaal niet van toepassing.

Ff inhoudelijk: met deze kutverdediging (want op plek 8 met doelsaldo -10) kun jij er Onana wel inzetten. Die krijgt er dan ook 3 om zn oren.

Flash
Gast
Flash

Gelukkig houdt Woud iig nog wel af en toe een bal tegen. Bij Wellenreuther is elke bal op doel een goal.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Ik kan me hier enigszins wel in vinden. Heb laatst ook al aangegeven dat die tweede en derde goal ook zwaar laconiek verdedigd werden. Ik ben zelf keeper dus spreek uit ervaring. Deze jongen heeft niet zijn beste wedstrijden laten zien maar er is niet voor niks ontzettend veel vertrouwen in hem vanuit de staf.

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

Vertrouwen mag maar dan ook zijn mentale weerbaarheid meenemen.Je kunt op de training en tegen amateurs wel exceleren…maar het gaat om het echie !

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Tijdens de wedstrijden die je speelt zal ik ook Woud steunen. Buiten de wedstrijden geef ik spelers ook krediet. Woud heeft door zijn weifelende optredens en fouten al een fors deel van dit krediet verspeeld. Als je vervolgens helemaal niet in de spiegel wilt kijken en jezelf goed vindt presteren dan is het krediet wel op. Hij moet nu gaan presteren, laatste kans.

Snorro
Lid
Snorro

Ik vind dat Woud niet mag worden afgerekend op de wedstrijd tegen Emmen. De wedstrijd waarin de defensie zwaar kut was. Het wordt sowieso tijd om eens in een sterke defensie te investeren. Met alle respect. Ons centrum doet over het algemeen zijn best, maar is natuurlijk zuiver middelmaat.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Een keeper is deel van de defensie. Een verdediger moet vertrouwen kunnen hebben in de keeper. Vindt je ook niet dat in de situatie bij de eerste goal de verdedigers mogen verwachten dat hij de bal heeft en houdt?

Ravio
Lid
Ravio

Ik vond het al niks, maar met deze arrogante reactie zonder enige zelfreflectie is hij wat mij betreft direct afgeschreven…. Dit zou hetzelfde zijn als Meissner die zou zeggen dat zijn penalty tegen AZ gewoon goed ingeschoten was…. Niet te geloven dit…

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Ravio

Eens maar aan de andere kant hij is pad 20 er zijn maar weinig mensen die op leeftijd zelf kritiek hebben en dat openlijk durven toe te geven. Ik zou er meer moeite mee hebben als un jaar of 25 zou zijn en dan met z’,on reactie komt

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

De Ligt en Frenkie schromen niet om zelfkritisch te zijn…En de Ligt is pas 19

Bomba
Lid
Bomba

Zo! Dat is een volwassen en zekere reactie! Maar tijdens de wedstrijd oogt het allemaal wat onzekerder. Mogelijk dat dat ook deels ligt aan de samenwerking met de verdediging. Onze keepers lijken weinig zichtbaar in het scherp houden van de verdediging. Ze communiceren nauwelijks. De laatste die dat wel deed was Lamprou. Wat Jordens ooit eens in een interview heeft gezegd is dat Lamprou in en buiten het veld (tijdens de rust) van zich liet spreken en het team daarmee aanjaagde. Hij had ook regelmatig reddingen waardoor we punten pakten. Dus het is niet alleen de keeper maar zeker ook… Lees verder »

Don dn macaron
Lid
Don dn macaron

Timon doet dat wel degelijk maar er is alleen geen hond die naar hem luistert … zegt wat over de verdedigers maar ook over het feit dat Timon ogenschijnlijk niet het overwicht heeft om zoden aan de dijk te zetten als er ” aangestuurd” moet worden.

Bomba
Lid
Bomba

Verklaard mede dat we zoveel tegendoelpunten krijgen bij dode spelmomenten. De verdedigers lijken vaak solo bezig te zijn.

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

Lamprou liet in zijn eerste wedstrijden ook niet bepaald een onuitwisbare indruk achter. En hij kon er vaak net niet bij door zijn gebrek aan lengte, reach. Wel veel meer uitstraling dan huidige keepers.
Ik schrijf Woud nog niet af. Daar is het veel te vroeg voor.

Broodje Jantje
Lid
Broodje Jantje

Beter zou hij zich de kritiek aan kunnen trekken want het is terechte kritiek. De teller staat inmiddels op 4 grote fouten, 2 houdbare ballen.

Daarnaast mag hij wat aan zijn uitstraling doen.
Hij staat als een dooie pier in het doel en oogt laks.

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

Ik weet niet of hij spiegels in zijn appartement heeft maar volledig eens met Wa un beleid…..wat een dooie in de goal…uitstraling 0,0…en terechte kritiek wegwuivend…Tja…enkeltje N-Z zou ik zeggen…of heel veel spiegels kopen.

Highway Patrolman
Lid
Highway Patrolman

Dat gaat goed met deze “wonderboy”. Totaal geen zelfkritiek dus. “De jonge doelman is tevreden over zijn prestaties, ook tegen Emmen had hij naar eigen zeggen geen schuld aan de tegentreffers.” Ik zou als ik hem was nogmaals de herhaling bekijken van zijn geen eigen schuld tegentreffers!

Frietmet
Lid

Tja als je met keepers van 20 gaat werken krijg je fouten. Kijk naar Kjell scherpen die maakt nog meer fouten maar gaat wel naar Ajax. Keeper zijn is zo lastig. In de wedstrijd tegen Emmen maakte wel 6 a 7 spelers volop fouten en alleen Woud wordt eruit gepikt, wat logisch is natuurlijk als keeper.

Zolang hij speler is van Willem II zal ik hem steunen en hopen dat hij van zijn fouten kan leren.

david loggie
Lid
david loggie

eens met Frietmet. In het stadion had ik echt het idee dat hij 3 keer de fout in gaat. Toch maar even de samenvatting teruggekeken. – doelpunt 1. Je kunt erover twisten of hij iets eerder bij de bal had kunnen zijn. Ik noem dit geen fout of blunder. Degene die echt blundert is Meissner. Hij laat zijn man gewoon lopen. Loopt ie mee gaan we met 2-0 rusten – doelpunt 2: Arias speelt net over de middenlijn gewoon 3 spelers van WII uit. Zoals gewoonlijk dekt Palacios weer op 5 meter waardoor tegenstander kan schieten. Woud redt, maar er… Lees verder »

Snorro
Lid
Snorro

Bedankt David Loggie. Als je het hier af en toe leest lijkt het wel alsof sommigen drie lagen stront in hun ogen hebben.

Hoppa
Lid
Hoppa

Ja, het valt mij ook op dat hij altijd naar de grond kijkt. Bij het begin van de 2e helft wordt hij met applaus begroet door de vakken achter het doel en dan klapt ie 2 keer slapjes in zijn handen en durft het publiek niet in te kijken. Kom op zeg, een beetje meer bravoure! De meesten steunen je gewoon.

UNITED
Gast
UNITED

Nou je hebt gewoon 3 fouten gemaakt. Eredivisie is nog even te hoog gegrepen. Probeer het maar een jaartje in de KKD. Misschien dat Jelle ten rouwelaar hem de fijne kneepjes bij kan brengen

Cards
Lid
Cards

Niet de juiste woorden na Emmen-thuis. Nu heel hard gaan oefenen prinsesje, dan wordt het misschien nog eens wat.

Rojo Blanco Azul
Lid

Als je geschoren wordt moet je stilzitten. Ik heb niks tegen Woud maar hij komt voor de Eredivisie nog hopeloos tekort. Een uitleenbeurt aan een club uit de KKD en iets meer zelfreflectie zouden hem goed doen. Natuurlijk heeft hij enkele reddingen op zijn naam. Helaas zijn dat er minder dan de houdbare ballen die hij achter zich in het netje heeft horen tikken.

JTW
Lid
JTW

Hij heeft inderdaad in 3 wedstrijden ongeveer 3 reddingen gemaakt. Maar ook een stuk of 6 tegentreffers waar hij er alles behalve overtuigend uit zag.

Een beetje zelfvertrouwen is prima, zeker voor een keeper. Maar een realistische zelfreflectie zou ook niet verkeerd zijn. Daarnaast geldt voor sommige supporters dat we eigen spelers moeten blijven steunen en niet meteen uit moeten fluiten, want daar wordt geen enkele speler beter van. Genoeg leerpunten voor iedereen.

Een-tweetje
Lid
Een-tweetje

Nog arrogant doen ook

Erik
Gast
Erik

is blijkbaar ook nodig met al die negativiteit die hier voorbij komt in plaats van steun voor de spelers die we hebben

Ben Stegerman
Gast
Ben Stegerman

Hij keept gewoon enorm slecht Erik. En dat kan natuurlijk.. Maar dan moet hij ook eens de hand in eigen boezem steken. Zijn slecht gekeep kost ons de play offs.

Z_013
Gast
Z_013

Klopt dat hij niet goed keepte, maar er waren echt nog wel een aantal schuldigen aan te wijzen afgelopen zondag waardoor we de play offs gaan missen, was niet alleen de schuld van Woud…

Kingo
Gast
Kingo

Het was inderdaad niet alleen zijn fout. Maar wel OOK zijn fout.

Erik
Gast
Erik

klopt ook wel dat hij fouten heeft gemaakt. Maar kom op hij is 20 en wordt nu al een paar wedstrijden uitgemaakt voor kutkeeper en dergelijke. Maar er zijn er een heel stel bij die even vergeten dat het zo ook met voorgaande keepers is gegaan. Bijvoorbeeld wellenreuther begon zijn eerste wedstrijd (net als lamprou) met een rode kaart, werd verguisd en kijk nu eens. Nu lopen de meeste met hem weg. ook zijn er een aantal die lamprou graag terug willen zien. Die is ook begonnen met fouten. Natuurlijk komen de fouten van Woud er nu slecht bij ivm… Lees verder »