Meer ‘Kuyt’ gevraagd in Tilburg

1
1630

Bron: Voetbalprimeur.nl
Willem II-trainer Jurgen Streppel wil meer ‘Dirk Kuyt’ in zijn selectie terugzien. De coach eist dat zijn ploeg meer gaat uitstralen dat het wedstrijden wil winnen. Zaterdag krijgen de Tilburgers daar de kans toe tegen Excelsior.

“Vaak zie je dat spelers veel met zichzelf bezig zijn als een ploeg minder goed draait”, zegt Streppel, die met Willem II pas zeven puntjes verzamelde, tegen Omroep Brabant. “Ik probeer daarom over te brengen dat we als team moeten denken. We moeten uitstralen dat we als team willen winnen. Zoals Dirk Kuyt dat in De Kuip voor Feyenoord doet.”

Streppel ziet dat zijn ploeg klaar is voor de wedstrijd tegen Excelsior. “Ik ben ontspannen. De jongens hoef ik het belang van deze wedstrijd niet uit te leggen. Ze weten precies wat er moet gebeuren. Het is niet nodig om er extra druk op te zetten. Het is eerder nodig om er wat spanning vanaf te halen.”

Erik Falkenburg is in ieder geval niet met zichzelf bezig. “Leuk dat ik al vijf keer heb gescoord, maar ik wil nu een keer winnen”, zegt de middenvelder, die gevraagd werd naar de oorzaak van de irritaties tussen de spelers tijdens het duel bij Heracles Almelo. “Dat is niet erg. Dat hoort erbij als een ploeg minder presteert. Op die manier proberen we elkaar verder op scherp te zetten.”

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments