Mattijs Branderhorst: “Ik ben bij NEC beter geworden”

18
920
TILBURG - Willem II - FC Twente 3-1, koning Willem II stadion, 04-03-2017. Voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2017-2018. Vreugde na treffer bij Willem II keeper Mattijs Branderhorst.

De nul houden. Elke wedstrijd het belangrijkste doel voor een keeper. Vooral in de Play-Offs. Mattijs Branderhorst slaagde vrijdag tijdens NEC – RKC Waalwijk in die opzet en gaat dinsdagavond in de return voor hetzelfde streven. Dat zou betekenen dat de Nijmegenaren de eerste ronde in de strijd voor promotie naar de Eredivisie overleven. “Verdedigend staat het nu beter.”

De conclusie, die de 25-jarige doelman trekt, is een van de gevolgen van de trainerswissel. Op de tweede dag van april werd Jack de Gier de laan uitgestuurd en vervangen door Ron de Groot. Vanaf dat moment boekte NEC vijf overwinningen op rij en werd de zesde zege uit bij MVV op de laatste speeldag net voor tijd gedwarsboomd door Jerome Déom. In de Play-Offs ging NEC vrijdag door op de ingeslagen weg. “We zijn met de verdedigers bij elkaar gaan zitten. Vanaf de zijkanten kwam teveel gevaar van de tegenstander. Dat kwam, omdat iedereen naar de bal keek. We hebben afgesproken dat de verdedigers voortaan een vaste man pakken. Daardoor geef je veel minder ruimte weg en komt een tegenstander minder gemakkelijk tot kansen,” vervolgt Branderhorst tegenover ELF Voetbal.

GARANTIE
Tegen FC Twente resulteerde dat op 26 april voor de eerste keer in de heilige nul. Vrijdag tegen RKC Waalwijk, de opening van de Promotie/degradatie Play-Offs, voor de tweede keer. “Al had het zomaar 3-0 of 4-0 kunnen worden. Dan was het klaar geweest. Of klaar? De Champions League heeft vorige week uitgewezen dat ook zulke scores geen garantie zijn om de volgende ronde te overleven. We weten in ieder geval waar we staan. Als we dinsdagavond een keer scoren, moeten zij er vier maken. Maar nogmaals, ik reken me niet rijk.”

Twee keer zag de 25-jarige sluitpost de bal boven zich op de lat vallen. “Voor de toeschouwers op de tribune leken dat gevaarlijke kansen, maar beide keren was ik zeker van mijn zaak. Beide inzetten waren niet gevaarlijk.” Daarnaast hield de keeper van de Nijmegenaren direct na de 1-0 van Mike Ndayishimiye de Belgische Waalwijker Dylan Seys van scoren af, die aan de Nijmeegse defensie was ontsnapt. “Als een speler alleen op je afkomt, gaat hij nadenken. Dat doet elke aanvaller. Ik bleef zo lang mogelijk staan. Hij schoot de bal daardoor tegen me op.”

Het tekent ook het zelfvertrouwen van Branderhorst. De doelman uit Tiel werd op 28 januari voor een halfjaar gehuurd van Willem II en miste sindsdien geen minuut onder de lat. “Ik wilde aan spelen toekomen. Ik wilde beter worden. Dat kon niet in Tilburg. Ik heb hier de kans gekregen om naar mijn oude niveau toe te groeien. Dat heeft tijd gekost en voor mijn gevoel heb ik dat punt nu weer bereikt. Nu wil ik nog beter worden. Ik ben niet snel tevreden.”

BEKERFINALE
Cynisch genoeg is Willem II-doelman Timon Wellenreuther op dit moment geblesseerd. “Het was een optie geweest om het seizoen in Tilburg af te maken. Dan had ik misschien de bekerfinale gekeept, maar toen stond Timon toch onder de lat. Maar zonder wedstrijdritme in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen keepen… De kans op een fout neemt dan alleen maar toe. En val je door de mand, blijft dat de rest van je leven achtervolgen. Ik ben blij dat ik bij NEC ben.”

Vorige week zondag zat hij ook niet in De Kuip om de eindstrijd met Ajax te aanschouwen. “Nee, officieel sta ik nog bij Willem II onder contract. Maar de club heeft laten weten dat ze aan het einde van het seizoen niet verder willen. Het hoofdstuk Willem II is voor mij afgelopen. Ik heb nu voor de televisie gekeken. Ik heb ook niemand meer gesproken van de ploeg sindsdien.”

VOLGEND SEIZOEN
Waar Branderhorst volgend seizoen het doel verdedigt, weet hij niet. “Daar ga ik me na afloop van de Play-Offs mee bezig houden. Geïnteresseerde clubs kunnen zich melden bij Prime Sportbusiness, haha. NEC een optie? Dat kan, maar daar kan ik nu weinig over kwijt. Er ligt nu een doel om te promoveren. Eerst RKC Waalwijk uitschakelen, dan De Graafschap of Excelsior, een voorkeur heb ik niet, en vervolgens nog een mogelijke finale. De weg is nog lang.”
Bron: Elfvoetbal

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Oh, ik wist niet dat hij ziek was…

Rocky
Gast
Rocky

Vind het ook best bizar dat ie sinds de bekerfinale niemand van de ploeg meer heeft gesproken. Je traint jarenlang intensief met elkaar samen en dan bouw je ook een band op lijkt me. Vraag me af of hij niet lekker in de groep lag (al lijkt me dat sterk) of dat hij gewoon een hele zure nasmaak heeft overgehouden aan zijn vertrek hier…

Tom
Gast
Tom

3 tegengoals lagen niet aan Branderhorst. Wel uitgeschakeld wat speelde NEC slecht zeg. Rkc wel een paar aantrekkelijke spelers voor Willem II trouwens. Hansson en eventueel Seys of Tahiri. Kosten geen flapdrol en we hebben het geld. Misschien kunnen Joris en van Geel, Feyenoorder Hansson wel zien te huren of kopen.

Zero13
Gast
Zero13

Die Hansson huurt RKC van Feyenoord, zeker aardige voetballer. Kan Martin vast wel meenemen naar hier grin

Frietmet
Lid

ondertussen al 3 om zijn oren..

Zero13
Gast
Zero13

Ziet er toch ook niet al te best uit tegen NEC…dat wordt vlgd jaar weer ouderwets een uitwedstrijdje naar “de fietsenstalling” grin

Zekur
Lid
Zekur

Ja Matthijs voorlopig 3-0 voor RKC

Cards
Lid
Cards

zuur einde van het seizoen voor ‘m. Want dat is’t

Cards
Lid
Cards

Spelers als Brand, Akkaynak, Vd Bogert en Ryan moeten de brug gaan slaan naar het eerste en daar gaat het te vaak mis bij ons. Kunnen we niet een deal maken met een redelijke 1e divisieclub, pakweg MVV of GAE, dat die een man of 3-5 voor een jaar huren? Spelen ze, dan worden ze beter en dan kan je ze altijd nog inschuiven en spelen ze niet dan weet je ook genoeg. Wa denkte?

Randy
Gast
Randy

Elfvoetbal niet serieus te nemen. Mattijs hield namelijk in februari tegen FC Den Bosch thuis en Almere city al de nul en tegen Roda in maart. Dus de “heilige nul” had ie al 3x eerder gehouden voor de wedstrijd tegen FC Twente. Ken je feiten.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Kansloos!nec is 9e geworden…..fijn voor je Matthijs dat je bij de nr 9 van de eerste divisie beter bent geworden!!

Randy
Gast
Randy

Matthijs kwam bij een gedeelde 16de plek en is dus knap 9de geworden. Ik had hem graag als eerste keeper bij ons gezien. Succes en bedankt voor alles Matthijs.
Jammer dat het zo is gelopen. Ik denk dat jij er ook zo over denkt. Je had namelijk wel een rood-wit-blauw hart!

Goal1896
Gast
Goal1896

Je had hier beter moeten worden Mattijs, dan hadden we je niet zo makkelijk laten gaan. Ja, Mattijs heeft ook bij mij een grote gunfactor. Maar eerlijk is eerlijk, een goede uittrap en rust uitstralen is belangrijker dan dat je goed tegen de lat aan kunt springen voor de wedstrijd en het publiek op kunt jutten…succes kerel, het beste!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Mattijs Branderhorst: “Ik ben bij NEC beter geworden”
——————————————–

Bam dat is een trap na naar club naar de beleids palers hier. Hier spreekt veel frustratie uit

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

👆👆👆👆👆
Gaaf man die minnetjes. Kunnen die mensen ook aangeven waarom ze het er niet mee eens zijn?

Rocky
Gast
Rocky

Als je ‘likes’ wil ga je maar lekker naar Facebook.

Zero13
Gast
Zero13

Jazeker, omdat Mattijs een hoge gunfactor heeft hier, maakt hem nog niet een eredivisiewaardige keeper. Al denk ik dat de minnetjes vooral te maken hebben met je tekst: trap na voor de beleidsbepalers en hier spreekt veel frustratie uit”. Ik ben het hier niet met je eens, want natuurlijk word je als keeper beter als je wekelijks speelt, en die kans kreeg Mattijs niet bij ons omdat hij simpelweg niet goed genoeg was. Als je echt wilt uitgroeien tot constante subtopper is een goede sluitpost onontbeerlijk, daarbij gezegd hebbende dat ik ook niet de grootste fan ben van noch Wellenreuter,… Lees verder »

Frietmet
Lid

Next