Matig Willem II verliest in Arnhem met 3-2

89
1804
Crowley op de huid gezeten door Darfalou (foto: (c) ToinDamen)

Willem II heeft ondanks de steun van een vol uitvak terecht verloren van Vitesse. De Arnhemmers waren net iets feller en dynamischer dan de Tricolores. Vooral in defensief opzicht zakte Willem II op de flanken door het ijs en ook voorin veel nutteloze acties met name Özbiliz zondigde zich daaraan. Na de rust kwam Willem II met een 4-4-2 op het veld, Koster bracht Pavlidis voor de tegenvallende Llonch. Resultaat iets meer stootkracht voorin maar op het middenveld ondermaats. Isak en Pavlidis scoorde en maakte het nog spannend tot ver in de blessuretijd!

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II LIJDT IN ARNHEM DERDE NEDERLAAG OP RIJ
Helaas is het Willem II dit seizoen niet gelukt om punten mee te nemen uit Arnhem. Vitesse was zaterdagavond met 3-2 te sterk. Na een 1-0 ruststand breidden de Arnhemmers de voorsprong al snel in de tweede helft uit. Het team van trainer Adrie Koster wist nog wel twee keer terug te komen, maar uiteindelijk trok Vitesse toch aan het langste eind.

Vitesse maakte meteen duidelijk dat ze op jacht gingen naar de eerste overwinning in dit kalenderjaar. Binnen vijf minuten was de eerste gevaarlijke situatie al een feit. Het was Alexander Büttner die een strakke voorzet gaf, maar daarmee gelukkig voor de Tricolores geen medespeler bereikte. Een minuut daarna was het echter wel raak. Een prachtige kopbal van Bryan Linssen ging met een boogje over Timon Wellenreuther: 1-0. ‘Ondanks de goede voorbereiding werden we toch verrast door deze specialiteit van Linssen’, zei Koster hierover.

Willem II te tam
De Tricolores lieten zich na een kwartier voor het eerst zien in het keepersgebied van de Arnhemmers. Alexander Isak en Renato Tapia kwamen gevaarlijk voor de goal, maar hun pogingen strandden. De rest van de eerste helft was Vitesse de bovenliggende partij, met nog een spectaculaire omhaal van Bryan Linssen en een afstandsschot als gevolg. Willem II bleef te tam in deze fase van de wedstrijd. Koster: ‘Er zat geen snelheid in het spel en door slordigheden kwamen we niet tot echte kansen.’

Fel Vitesse
Vitesse kwam na rust het felst uit de kleedkamer. De Arnhemmers gingen meteen in de aanval, wat al snel leidde tot een aantal gevaarlijke momenten voor het Tilburgse doel. Wellenreuther stond in deze fase goed te keepen, maar kon niet voorkomen dat een schot van Martin Ødegaard, dat van richting werd veranderd door Jordens Peters, in zijn doel belandde: 2-0.

Pavlidis maakt de aansluitingstreffer (foto: (c) Toin Damen)

Terug in de wedstrijd
Willem II liet zich echter niet uit het veld slaan door deze tweede tegentreffer. Een aantal mooie aanvallen van Tilburgse kant volgden en leidde tot de aansluitngstreffer. Marios Vrousai legde na een mooie solo de bal breed voor de voeten van Isak. Keeper Eduardo raakte de bal nog, maar gelukkig had het schot van Isak genoeg vaart om de doellijn te passeren: 2-1. Even leek ook de gelijkmaker te vallen, maar de kansen werden niet benut. Na het korte overwicht voor de Tilburgers, viel toch, eigenlijk uit het niets, de 3-1 voor Vitesse via Max Clark. Kort daarna zorgde Vangelis Pavlidis voor wederom voor de aansluitingstreffer: 3-2.

Supporters
Gesteund door een vol uitvak, ging Willem II wéér op jacht naar de aansluitingstreffer. De aanvallende wissel van Koster (Kristófer Kristinsson voor Daniel Crowley) zorgde meteen voor gevaar. Het leverde de Tilburgers in de laatste vijf minuten een aantal kansen op. ‘Tot aan het eind van de wedstrijd bleven we erin geloven’, aldus Koster. ‘We hebben tot in de laatste minuut de mogelijkheid gehad om de 3-3 te maken, maar helaas lukte dat niet.’

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Isleyy_N
Lid
Isleyy_N

Nog 1 punt boven de streep. Deze ploeg gaat het nog heel moeilijk krijgen zonder Sol.
Ik zeg Pavlidis in de basis, die jongen doet alles goed!

VAK C
Gast
VAK C

ik ben het met KS eens, wat een triest volk. uitvakken zijn voor fanatieken, blijf weg als je er alleen komt om populair te doen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ vak c

Ook.ik vond de het tegenvallen de sfeer gisteren. Maar om nou te zeggen als mensen niet fanatiek zijn maar weg moeten blijven slaat nergens op.
Want het is nog altijd zo WIJ ZIJN WILLEM II. Toch?

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Uitvakken zijn er voor iedereen die op tijd een kaartje koopt

Pisbak
Gast
Pisbak

Hoor niemand over de zwakke beslissing van de scheidsrechter/ var nav de schandalige overtreding na 15 minuten van Darfalou op Peters. Gewoon schande. Voor zo’n overtreding hebben al enkele spelers zoals Emanuelson, Bruins en Akkaynak rood gekregen. Verder vooral verdedigend slechte wedstrijd.

Rene
Gast
Rene

Ik heb al een paar keer gezegd: het probleem met de VAR is niet als die wel ingrijpt, maar alle keren dat ie niet ingrijpt waar het wel had gemoeten. Zoals hier inderdaad.

Rocky
Gast
Rocky

Zou het toch netjes vinden als het bestuur van Willem II een bloemetje stuurt naar de supportersvereniging van Vitesse. Aan de sfeer in dat vak van hun te merken moet er vast recent iemand dierbaars zijn overleden.

wil
Gast
wil

Gisteren is onze oud speler Loek Heestermans op 81 jarige leeftijd overleden. Veel sterkte aan alle nabestaanden.

KS tilburg
Gast
KS tilburg

En wij dan, al die dagjesmensen bovenin uitvak, blijf lekker thuis volgende keer. Liever 300 man vollebak gas, dan 1000 man die alleen maar lopen te lullen en filmpjes maken.

Tilburg1896
Gast
Tilburg1896

Daar is de opmerking weer. Wees blij dat er zoveel mensen meegaan en probeer de zgn. dagjesmensen enthousiast te maken zodat ze vaker mee willen. En niet meteen zo negatief.

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Dat zijn ook supporters van jouw club en sommigen misschien al toen jij nog niet kon lezen of schrijven. Ik ben zelf redelijk fanatiek, maar heb respect voor supporters die het anders beleven. Zij hebben net zoveel recht om er te zijn als jij en ik.

keesg
Gast
keesg

En maar duimpjes naar beneden gericht als ik schrijf dat we een zwakke verdediging hebben.

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Het is toch de waarheid Kees…zelfs een kind op vak K ziet dat nog !

Dre
Gast
Dre

Hoppakee gebruikelijks pispaaltjes zoeken in 3-2-1. Het was een collectieve wanprestatie. Alleen Pavlidis (altijd opstellen) en onze vriend Wellenreuther haalden een voldoende. De rest was ondermaats dus Tilbo kan weer het gebruikelijke drietje uitdelen aan pispaal dankerlui. Als je er meer kijk op hebt, zoals ik dan verdienen al onze middenvelders een drie want als je met een overtal op het middenveld in de eerste helft zo weinig kansen creeert dan win je geen wedstrijden meer. Het gezeik op Isak snap ik goed maar dit is geen 4-3-3 spits. Laat hem maar eens aan de zijkant beginnen de volgende wedstrijd… Lees verder »

Sooike
Gast
Sooike

Je praat geen onzin… maar een tikkeltje arrogant ben je wel. ‘ als je er kijk op hebt zoals ik’….

Kevin
Gast
Kevin

Heeft iemand de wissel Anita voor Vrousai begrepen?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Nee begreep er niks van de beste buiten speler die je hebt de enige reden die ik kan bedenken dat die wellicht een pijntje ergens had. Anders snap ik hem idd niet

John Nr1
Lid

Ja… door komst van Anita kon Crowley verder naar voren spelen en kreeg je met Tapia en Anita middenveld weer in handen.

Tactisch begreep ik hem.. had alleen ozbiliz erafgehaald in plaats van Vrousai (al was die ook niet best)

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Precies, ben totaal geen fan van Anita mijn eerste reactie was, waarom? Maar ik moet toegeven dat we daarna wel beter vooruit speelden. Had ook Ozbiliz gewisseld. Overigens Ozbiliz gewoon niet meer opstellen, speelt alleen voor zichzelf.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

De verdediging moet staks als iedereen terug is. zijn

LEWIS PETERS HEERKENS POLACIOS

Sooike
Gast
Sooike

Dan staan er met peters en heerkens nog steeds 2 in die het niet ( meer ) aankunnen.
Geef vd boogert maar eens een kans

Grenzen
Gast
Grenzen

Inderdaad.Laat v.d.Boogert meespelen. Achterin slechter kan haast niet. Heeft ons al 3 keer op een rij de overwinning gekost.

John Nr1
Lid

Ga eens wedstrijden bij tweede kjjken en dan weet je waarom van den bogert niet speelt.

Sooike
Gast
Sooike

John, ik kijk ook naar het eerste.. en begrijp ook niet waarom dankerlui, heerkens, peters en özbiliz spelen

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Dankerlui, Heerkens en Peters spelen omdat we momenteel geen betere verdedigers hebben.

Bockworst
Gast
Bockworst

Ik begin aardig fan te worden van die twee Grieken.

Rene
Gast
Rene

Ik ook!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Iedereen moet nu naar bed en gaan nadenken of de wil om te winnen er wel is’ Renato Tapia vindt dat bij Willem II de wil om wedstrijden te winnen even ontbreekt. De Peruviaan, die afgelopen transferwindow op huurbasis overkwam van Feyenoord, wijt de mindere fase van de Tilburgers aan gemakzucht. Willem II kwam goed uit de winterstop met drie zeges op rij, maar de drie daaropvolgende wedstrijden gingen allemaal verloren. “De wil om te winnen was er niet helemaal”, zegt Tapia voor de camera van VTBL. “Ik denk dat we te relaxed zijn geworden na de drie gewonnen wedstrijden op… Lees verder »

Tvman
Gast
Tvman

Op de verdediging na niet eens zo slecht gespeeld. Vitesse zat er boven op, moest goed resultaat halen.

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Ik roep al maanden dat ze Koster in het trainersbejaardenhuis hadden moeten laten zitten,die man snapt er niets van…een schande is het! En iedereen vindt het maar best!En over die 5 zwakke broeders die er elke week instaan zullen we het maar niet hebben.Moedeloos word je ervan!

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Ik wil graag een sarcastische opmerking maken. Of Linssen is de beste kopper van Nederland met zijn lengte van 105 cm , of Heerkens kan er geen hout van.

Wat is het ?

wil
Gast
wil

Daar moet je niet lang over nadenken.

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Geen van beide, Linssen heeft veel sprongkracht en kan redelijk koppen en Heerkens is een nuttige verdediger maar kan op links niet uit de voeten.

Frietmet
Gast
Frietmet

Voortaan starten met Pavlidis en Isak pas bijbrengen bij achterstand.

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Gewoon beide laten spelen en Ozbiliz laten banken.

TTB
Lid
TTB

Verbaas me altijd weer na zo’n wedstrijd aan hoeveel dingen je je kunt ergeren. Ten eerste, waarom spelen wij in ons derde shirt? Thuisshirt is makkelijk te onderscheiden, dus is dat “pesten” van Vitesse? Van een 4 mans verdediging staat er maar 1 op eredivisie niveau te voetballen. Dan kun je spelen tot je een ons weegt, maar winnen doe je niet. Dat je overigens al bij 2(!) geblesseerde of afwezigen met geen enkele mogelijkheid meer een eredivisie waardig elftal binnen de lijnen kunt brengen, mag de TD aangerekend worden. Isak en Ozbilis allebei drama. Isak wint nog geen kopduel… Lees verder »

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Wees blij met alle supporters zou ik zeggen.

MarathonMan66
Gast
Mr. T

Scoorden

Chillburg
Gast
Chillburg

Helaas terecht verloren, ook al bleef ik hopen na de aansluitingstreffers. Na 2x onterecht verliezen zou een onverdiend puntje wel heel fijn zijn geweest. Heerkens, meisner en dankerlui echt heel belabberd. Vooral zonde voor Heerkens want dat is echt wel een bruikbare speler voor ons, maar niet op linksback! Llonch scoort niet vaak onvoldoende maar vandaag was het echt niet best. Tapia en Crowley zoals gewoonlijk erg goed (2e helft van Crowley helaas minder dan de 1e in tegenstelling tot de meesten). Ozbiliz was echt waardeloos. Verloor elk duel en liep zich continu vast. Kristinsson liet in die paar minuten… Lees verder »

wil
Gast
wil

Isak oogt inderdaad heel erg lui. Ik mis agressie bij die jongen.

Jimvanfessem
Gast
Jimvanfessem

Trainer spoort niet. Isak in de basis staat gelijk aan 0 punten. Die jongen brengt niks en kan niks in de spits. Ik roep het al sinds zijn “geweldige” 20 minuten tegen Utrecht. Het wordt hard werken om er in te blijven, en zo niet dan niet. Boeit mij niet of we tegen Vitesse spelen en verliezen of tegen Sparta.

wil
Gast
wil

Inderdaad dramatisch die Isak.

Spannie
Gast
Spannie

Een wedstrijd duurt 90 minuten, Willem II ging de tweede helft pas voetballen. Isak durft geen duel vol aan te gaan, je wil 1000 supporters toch wat bieden, daar was niet veel van te zien. Ze verliezen onnodig wedstrijden waar ze minimaal één punt moeten halen. Het wordt een zware dobber tegen AZ. En wat Heerkens betreft ; uitverdedigen door het midden is een doodzonde, dat leer je bij de pupillen !

wil
Gast
wil

Bijna alle ballen in de voeten van een tegenstander spelen
Hoe krijg je het in Godsheernaam voor elkaar

dvd01
Gast
tvman

Oh dankerlui, wat een draaaaama. Om te janken. Soms hoop je dat hij tegen rood aan loopt.

sjoefke
Gast

Een andere trainer had hem niet opgesteld. Misschien ligt daar het probleem.

ronald tricolore
Gast
ronald tricolore

Zit nog wat terug te kijken maar werkelijk iedere eerste aanname van Dankerlui en Heerkens is slecht. Steeds springt de bal van de voet, daarnaast staan ze verdedigend lucht te dekken. Geen wonder dat je dan in problemen…

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Leuk z’,on Awayday hoor. Maar de sfeer komt het niet ten goede

Joost
Gast
Joost

Eens maar de wedstrijd verliep ook kut en daarnaast heb ik de Kingside dit jaar wel eens minder gehoord.

Die stille gymzaal helpt overigens ook niet echt mee qua sfeer..

WEB
Gast
WEB

Ze staan weer waar ze thuis horen: dicht bij de onderste 3. Verdediging versterken was niet nodig volgens onze staf. Klopt, ik heb het weer gezien sad

wil
Gast
wil

Dankerlui ik wil die naam NOOIT meer uitspreken

Vak M
Gast
Vak M

Heerkens is een top speler voor ons. Alleen geeft Koster hem ten onechte een aanvallende rol. Hij is een verdediger.

Dirruk
Gast
Dirruk

Dat was te zien bij de 0-1.😂

Kutje
Gast
Kutje

Hahaha nee jij bent echt een goede trainer!

Heerkens topspeler voor ons? …. kopduelletje tegen iemand van 1.65m verliezen.

Sooike
Gast
Sooike

Heerkens is een aardige gast. Doet altijd zijn best.

Maar is voetballend van het niveau onderkant KKD. Ook op plek van centrale verdediger.
Hoe moeten jeugdspelers zich boeken als ze week in, week uit Freek en dankerlui zien schutteren?

Koster is ongeloofwaardig

wil
Gast
wil

Die krijgen een onderscheiding met carnaval

ronald tricolore
Gast
ronald tricolore

Heerkens is verdedigend op links totaal waardeloos… aanvallend 0,0 rendement. Bijna iedereen onder niveau, gelukkig Timon niet anders ga je er met 8 of 9 tegen 2 af. Koster tactisch zwak en angstig met voor mij onbegrijpelijke wissels

Kutje
Gast
Kutje

Dankerlui, Heerkens er voorgoed uit!!
Ozbilliz brengt veel te weinig.

Meer Krinstenssen en Pavlidis! En Vrousai is ons nieuw pareltje!!

Vd Bogaart en Palacios volgende week erin.

Op naar AZ, die meesterlijk spelen. Houd mijn hart vast.

Vak M
Gast
Vak M

Ik ben blij dat jij niet onze trainer bent.

Sooike
Gast
Sooike

Ik vooral dat jij dat niet bent. Heerkens kàn gewoon niet op eredivisieniveau

Bavel
Gast
Bavel

Heerkesn kan niet links nee… en thats all

vak-a
Gast
vak-a

Beginnen pavlidis in de basis. Deze jongen werkt wel en maakt oorlog. Isak op rechts ipv wie dan ook. Palacios volgende week terug, en zet anita op de rechtsback totdat lewis terug is.

Bomba
Gast
Bomba

Grotendeels met je eens maar Anita kan het , denk ik, niet belopen..

Sooike
Gast
Sooike

Dankerlui ook niet

Grenzen
Gast
Grenzen

Ja,mee eens!

Better call Sol
Gast
wannie

Lekker blijven roepen dat Isak een wereldspeler is….
Tot nu toe brengt hij himmel nix
Geef mij Pavlidis maar!

Sooike
Gast
Sooike

Dan moet je hem goed gebruiken!! Ging vandaag een aantal keer goed diep. Als de pass was gekomen had hij een keer of 3 op die keeper af kunnen gaan.

Maar crowley en özbiliz houden de bal liever aan hun eigen voet

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Precies!!!!!!!!

wil
Gast
wil

Met weemoed denk je terug aan Sol

WII Fan
Gast
T4L

Dankerlui drama, Heerkens drama, en de awayday afschaffen. 100 man max die er zin in hadden, ook drama

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Ik zie het ook liever anders, maar waar waren die andere 400 die er anders ook altijd bij zijn dan vandaag. Wees blij met de grote opkomst. Het voetbal is er voor iedereen en iedereen mag het op zijn eigen manier beleven.

WII Fan
Gast
T4L

Die grote opkomst haal je toch wel, liever 500 fanatiek dan 1000 waarvan 800 dagjesmensen en een sfeer die kut is. Maar da is mijn mening

Rene
Gast
Rene

Nou, T4L, dan kun je alvast beginnen met de voorpret voor Heerenveen – Willem II. Daar zijn alleen de allerfanatiekste…

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Dus er waren 800 dagjesmensen en 200 fanatieken? Waar waren die 300 andere fanatieken? Niet fanatiek genoeg om op tijd voor een kaartje te zorgen?

wil
Gast
wil

De tranen springen spontaan in je ogen bij het zien van Dankerlui en Heerkens.