Mathijsen zet professionalisering bij Willem II door

87
4417

Vandaag staat er in het BD een artikel over de professionalisering binnen Willem II. Onder leiding van Joris Mathijsen wordt keihard gewerkt aan een topsportklimaat en zal er ook komende zomer een verdere investering in de faciliteiten worden gedaan. De persruimte in het Koning Willem II stadion wordt verplaatst naar de eerste etage. Op de begane vloer in het stadion worden alle faciliteiten voor het eerste team geoptimaliseerd. De kleedkamer verhuist naar de persruimte en extra kracht en fysioruimtes worden geïnstalleerd.

Onder leiding van Koster, Vink en Oniyeike is de trainingsintensiteit fors opgevoerd. Naast de veldtrainingen verblijven de spelers hele dagen op de club om te werken aan fitheid. Het complex van RKTVV wordt verbouwd en daarmee worden ook de faciliteiten voor de jeugdopleiding op niveau gebracht. Onder 19 en 17 gaan ook veel vaker per week trainen.

Mathijsen en de toekomstige directeur Martin van Geel geloven erin dat je alleen kunt presteren in een topsport klimaat. Alle faciliteiten moeten top zijn en ook van de spelers wordt veel geeist. Met name Gery Vink daagt de spelers uit om elke dag beter te worden en niet tevreden te zijn met minder dan het maximale. De spelersgroep moet daar enorm aan wennen en dat heeft geleid tot enkele conflicten. Spelers als Ozbiliz en Avdidjaj konden het niet opbrengen om dagelijks tot maximale te gaan. Van beide spelers werd afscheid genomen en ze werden vervangen door Vrousai en Pavlidis.

De ontwikkeling binnen Willem II vertoont gelijkenissen met de periode Adriaanse. Adriaanse eiste net als de huidige technische staf dat alle randvoorwaarden top waren en dat spelers maximaal in zichzelf willen investeren.

Mathijsen zal bij het samenstellen van de selectie op zoek gaan naar spelers die mee willen in dit proces en afscheid nemen van spelers die niet mee willen of kunnen. Er staat wederom een spannende zomer voor de deur voor Willem II.

87 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments