Matchday! | Willem II – PEC Zwolle

13
1679
zwolle

Moet je nu naar boven kijken, of naar onderen? Zowel de afstand tot “de streep” (plek 16) is 3 punten, maar de afstand tot de middenmoot (plek 11) ook.
Op voorhand, met resterende wedstrijden tegen PEC Zwolle (nr. 4) en Ajax (nr. 2) voor de winterstop lijkt wegblijven bij de streep het hoogst haalbare.

Maar wij hebben Solbeche. Met een doelpunt en een assist rolde ze samen Vitesse (bijna) op. Twee minuten te veel. Alhoewel het voor mijn gevoel al weer enige tijd geleden is dat we het laatste minuut billenknijpen in een thuiswedstrijd ook daadwerkelijk met een teleurstelling afsloten, is dat in uitwedstrijden helaas nog niet altijd zo.

En we zijn in de winning, of in ieder geval niet verliezende, mood. 5 wedstrijden op rij ongeslagen. Ogbeche staat op de drempel van een clubrecord (6 wedstrijden op rij scoren), Met Sol en Ogbeche hebben we twee spelers in de top van de topscoorderslijst. PEC is een van de minder scorende ploegen (Willem II heeft er één meer gemaakt).

Reden te over om er vanavond vol voor te gaan. Te laten zien dat NAC-thuis een incident was en dat Heracles-thuis het “nieuwe” WIllem II is. Frivool, attractief en met passie.
Als we dat ook op de tribune kunnen realiseren, dan is 3 punten thuis tegen PEC Zwolle helemaal niet onrealistisch. En met 19 (zonder bonuspunten tegen Ajax) punten de winterstop in is redelijk.

Belangrijk:
In de 28e minuut (startend bij 27:01) staan we “stil” bij het overlijden van Rob Besselse. Op een veel te jonge leeftijd van 28 jaar is Rob Besselse overleden op 3-12-17.
Rob was een fanatieke Willem II supporter en reeds jarenlang te vinden op Vak C. Ook was Rob er vaak bij tijdens uitwedstrijden met stichting KingZine.

Wij hopen dat iedereen in het stadion in deze minuut de handen warm klapt als eerbetoon.

Veel minder belangrijk:
Vergeet niet vanavond je bestelde kaarten voor RKC op te halen!

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments