MATCHDAY: Willem II ontvangt FC Groningen

141
6399
Pavlidis onzichtbaar in Groningen (foto: (c) Toin Damen)

FC Groningen is de eerste ploeg die in 2021 in het Koning Willem II stadion op bezoek komt. De ploeg van trainer Danny Buijs speelde afgelopen weekend met 2-2 gelijk bij FC Utrecht en komt als nummer 7 van de Eredivisie naar Tilburg. 

Zonder het vooraf te weten was Willem II – FC Groningen op 28 februari van het vorig jaar de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2019-2020. Na de daaropvolgende uitwedstrijd tegen Feyenoord zette de corona-uitbraak een streep door de rest van het seizoen. 

Statistieken
Voor de winterstop vestigde FC Groningen zich met acht zeges en twee gelijke spelen in veertien wedstrijden in de subtop. De zesde plek bij het ingaan van de korte winterstop werd bereikt met opvallende resultaten. Ajax (1-0) en AZ (1-2) werden verslagen, maar kort voor de kerst werd in het hoge Noorden verloren van Heracles (0-1).


Van de tot dusver 27 verzamelde punten, behaalde FC Groningen er 14 in eigen huis en 13 op vreemde bodem. Ook het aantal doelpunten voor en tegen is tamelijk in balans: 20 voor, 17 tegen. Zeven wedstrijden van de groen-witten eindigden met een marge van één doelpunt. 

  WSWGVPDS
7.FC Groningen158342720-17
17.Willem II152310917-32

Selectie
In de selectie die td Mark-Jan Fledderus in de zomer samenstelde, is Damil Dankerlui vanuit Tilburgs perspectief uiteraard het meest bekende gezicht. Na 65 wedstrijd in het rood-wit-blauw ging de multifunctionele speler voor de rechtsbackpositie bij FC Groningen. Het bleek een goede zet: Dankerlui is een vaste basisklant onder Buijs. Het meest spectaculaire nieuws was de terugkeer van Arjen Robben, die door een blessure pas 44 minuten in actie kwam.  


Keeper Sergio Padt gaf in de winterstop aan de Trots van het Noorden na zeven seizoen te verlaten. De doelman, die tot op heden 239 keer het Groningse doel verdedigde, verkast na dit seizoen naar het Bulgaarse Ludogorets. 

Willem II – FC Groningen begint om 21.00 uur en is te zien bij ESPN 1. Scheidsrechter is Marc Nagtegaal, Ingmar Oostrom is in Zeist de VAR.

Abonneren
Abonneren op
guest
141 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments