MATCHDAY: Willem II gaat voor een stunt in de Kuip

2
823

Het is vandaag Valentijnsdag. Een dag waarop geliefden elkaar traditiegetrouw ‘verrassen’. De selectie van Willem II kan haar achterban met een goed resultaat tegen Feyenoord ook een enorm plezier doen. Op 8 maart 2020 stond deze wedstrijd ook op het programma. Het bleek de laatste competitieronde van het seizoen 2019/2020. Enkele dagen later zette het coronavirus de wereld op zijn kop.

Beide ploegen hebben zich in relatieve rust kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Vorig weekend ging vanwege het winterweer een streep door de duels van beide ploegen. Ook de bekerwedstrijd SC Heerenveen – Feyenoord van afgelopen donderdag is om dezelfde reden verplaatst. Trainer Dick Advocaat heeft een bijna fitte selectie tot zijn beschikking. Alleen João Teixeira ontbreekt nog. Justin Bijlow is weer aangesloten. Of hij ook direct weer zijn plaats onder de lat inneemt is nog onduidelijk.
 
Wintertransfers
Technisch directeur Frank Arnesen richtte zich de afgelopen transferperiode vooral op uitgaande transfers. Een groot aantal spelers van Feyenoord O21 heeft een tijdelijke nieuwe werkgever gevonden. Een win-win-situatie, omdat hun elftal vanwege de pandemie geen competitiewedstrijden speelt. Luciano Narsingh vertrok op huurbasis naar FC Twente. Sven van Beek en Ian Smeulders maken het seizoen in Tilburg af. Met Lucas Pratto hengelde Feyenoord een nieuwe spits binnen, al staat de Argentijn na zes wedstrijd nog droog. Sportief gezien had de eerste maand van 2021 wisselvallige resultaten in petto voor de Rotterdammers. Van Sparta, PEC Zwolle, Heracles (beker) en PSV werd gewonnen, maar van de meer weerstand biedende clubs Ajax, AZ en SC Heerenveen werd verloren.

Trainersgilde
Dick Advocaat is aan zijn laatste maanden als Feyenoord-trainer bezig. Zijn assistent Željko Petrović maakte in januari de overstap naar Willem II, als opvolger van Adrie Koster. Koen Stam is intern doorgeschoven naar de hoofdmacht. Volgend seizoen staat ex-AZ-trainer Arne Slot in Rotterdam voor de groep. De inmiddels ook in Alkmaar vertrokken Marino Pusic zal zijn rechterhand zijn. Door de aanstelling van beide trainers maakte Dirk Kuijt deze week bekend Feyenoord te verlaten. De voormalig spits heeft de ambitie om volgend seizoen als hoofdtrainer op eigen benen staan.
 
Historie
In de historie van de Eredivisie wist Willem II vijf duels in de Rotterdamse Kuip te winnen. De laatste keer dat de Tilburgers met de winst aan de haal gingen was in het seizoen 2018/2019. Feyenoord kwam door Steven Berghuis en Eric Botteghin twee keer op voorsprong. Freek Heerkens en Fernando Lewis zorgden voor de gelijkmakers. Alexander Isak zette de wonderschone en winnende treffer op het scorebord: 2-3

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments