Willem II – Excelsior 2-0

38
6397
Bergstrom maakt een sliding op de bal (foto: (c) Toin Damen)

Willem II speelt zaterdamiddag (aanvang 14.30 uur) tegen Excelsior. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de aanwinsten Nikos Michelis en Max Svensson hun debuut maken voor de Tricolores. Helaas zal de wedstrijd alsnog plaats zonder aanwezigheid van supporters. Vanwege de recent ingevoerde extra corona-maatregelen ten aanzien van evenementen, heeft Willem II na overleg met de gemeente Tilburg besloten om de wedstrijd zonder aanwezigheid van supporters te spelen. Ook is besloten de Koningsdag (7 augustus) anders in te richten. 

De omstandigheden waaronder de wedstrijd tegen Excelsior met supporters gespeeld kan worden zijn voor zowel supporters als de club erg ingewikkeld en beperkend. Vriendschappelijke wedstrijden in de regio zijn normaliter kleinschalige evenementen met een bezoekersvriendelijk en gemakkelijk toegankelijk karakter. De huidige situatie maakt dergelijke omstandigheden niet mogelijk. 

Supporters die de wedstrijd door dit besluit niet kunnen bezoeken en toch willen zien, kunnen het duel rechtstreeks volgen via de livestream die Willem II via het YouTube-kanaal verzorgt. De wedstrijd is vervroegd naar 14.30 uur. 

Update:
Na drie oefenwedstrijden tegen amateurclubs, was zaterdagmiddag Excelsior te gast op het jeugdcomplex aan de Rueckertbaan. De Tilburgers wonnen de wedstrijd redelijk eenvoudig met 2-0 door doelpunten van Mats Kohlert net voor rust en Kwasi Wriedt direct na de rust.

38 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments